1:2
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.10.2019 10:15

12.kolo, ČFL A, 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Derby B-týmů zvládla lépe Sparta, trefili se Pulkrab a Juliš


Branky


23

Šlágr třetí ligy mezi béčky Slavie a Sparty nabídl pro 1300 diváků zajímavou podívanou a i několik hráčů známých z ligových trávníků. V sešívaném dresu nastoupili i Tomáš Holeš a Ladislav Takács, dres rudý oblékli Lukáš Juliš, Costa nebo Matěj Pulkrab.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Na skvělý vstup Slavie hosté zareagovali

Úvod utkání patřil domácí Slavii. Po centru Koska z levé strany střílel Nabiyev, ale branku Sparty minul. Domácí si vypracovali několik rohových kopů. Po jednom z nich, v 6. minutě, se nejvýše ve vzduchu vyšrouboval Imad Rondić a přesnou hlavičkou otevřel skóre utkání. Hosty inkasovaná branka probudila a hra se vyrovnala. Ve 12. minutě střílel z dobré pozice sparťanský talent Karabec, ale Markovič v brance domácích míč vyrazil na roh. Po rohovém kopu se k hlavičce dostal Costa, ale míč letěl nad břevno. O chvíli později hledal Juliš přihrávkou nabíhajícího Horáka, toho ale do šance nepustil Holeš. Po dvaceti minutách hry šel nejprve Pulkrab do souboje s brankářem Markovičem, ten míč neudržel a Juliš nedokázal z dorážky trefit branku. Z protiakce hledal brazilský mladík Joao Felipe Holeše, kterému chyběl kousek k tomu, aby se dostal v míči a tím pádem i do šance. Ve 24. minutě uvolnil Karabec na pravém křídle Gabriela, který předložil svou přihrávku do míst, kde byl připravený Matěj Pulkrab, který přetlačil obránce a doslova protlačil svou střelu do sítě, 1:1. Další minuty se odehrávaly v duchu souboje hostujícího kapitána Marečka i brankářem Markovičem. Jak ve 26. minutě, tak ve 32. minutě napřáhl letenský středopolař ke střele z dálky a v obou případech Markovič dokázal zasáhnout. Poté se do šance po dlouhé době dostali domácí. Na centr Koska si naběhl Douděra, rozvlnil ale jen boční síť. Ve 43. minutě Takács vypálil, jeho střela byla zblokována k Rondićovi, který z bezprostřední blízkosti netrefil branku. Před koncem poločasu přihrával Juliš na do šance si nabíhajícího Horáka, před kterým skvěle zakončil jeden z bránících hráčů Slavie. Poločas tak skončil 1:1.

V závěru rozhodl Juliš

Do druhého poločasu vstoupila lépe Sparta. Do domácího vápna přiletělo hned několik nebezpečných centrů. V 52. minutě centroval z přímého kopu Mareček, k hlavičce se těsně nedostal dvoumetrový Talovierov a míč o kousek minul domácí branku. V 54. minutě našel Juliš na malém vápně Pulkraba, který dokázal dostat míč do sítě, ale radost Sparťanů pokazil zvednutým praporkem signalizujícím ofsajd asistent rozhodčího. V 59. minutě odpověděli domácí. Takács ale z ideální pozice těsně minul branku.  O chvíli později se ke střele dostal mladík Karabec, Markovič však proti němu předvedl skvělý zákrok. Vzápětí Karabec hlavičkoval, ale gólmana Slavie opět nepřekonal. Slavia mohla převrátit vedení na svoji stranu v 72. minutě, to se na malém vápně ocitl osamocený Zinhasovič, ale gólman Čtvrtečka předvedl vynikající zákrok. V 80. minutě dokázal Markoviče překonat Juliš, ale radost mu zkazil pomezní sudí odmávaným ofsajdem. Čtyři minuty před koncem vybídl Červ ke skórování Zeronika, ale obrana Sparty v čele s Costou na poslední chvíli zatarasila míči cestu do sítě. V 88. minutě se ke střele dostal střídající Patrák, k dorážce se dostal Lukáš Juliš  a rozpoutal euforii všech Sparťanů na stadionu, 2:1. Slavia již nestihla na obdrženou branku nijak zareagovat a hosté tak berou tři body.

 

Zdroje: Oficiální web SK Slavia PrahaOficiální web AC Sparta Praha

Redakčně upraveno.



Ohlasy k zápasu


SK Slavia Praha B
Jiří Janoušek - hráč: Ze začátku zápasu jsme byli aktivnější a vytvořili jsme si i nebezpečné akce. Po jedné z nich následovala série rohových kopů, ze kterého jsme vstřelili úvodní branku. Později jsme však polevili a Sparta byla aktivnější a nebezpečnější. A ještě do poločasu jsme bohužel inkasovali. Ve druhém poločase Sparta hodně hrozila. My jsme si vytvořili také šance, ale bohužel jsme je nedokázali proměnit. V závěru jsme po zmatku ve vápně dostali gól na 2:1, na který jsme již bohužel odpovědět nedokázali.

AC Sparta Praha B
Václav Dudl - hráč: Zápas se Slavii, jako každý zápas, byl hodně těžký fyzicky a hodně se běhalo a myslím si, že zápas měl celých devadesát minut tempo. Od začátku zápasu měl zápas hodně soubojů. Slavia dala první gól, ze začátku jsme byli trochu rozhození a až ve dvacáté minutě jsme se rozehráli a dokonce poločasu jsme vyrovnali. Druhý poločas už jsme přehrávali Slavii a vytvořili jsme si veliký tlak. Zvládli jsme dát na 2:1 a vyhrát celý zápas. Jsem rád že nás podporovali fanoušci a chtěl bych jim moc poděkovat. Byli skvělý!



Sestavy


SK Slavia Praha B
J. Markovič [-] - T. Vincour [-] , I. Rondić [-] (75. J. Janoušek [-] ) , T. Holeš [-] (46. A. Bárta [-] ) , J. Felipe [-] , M. Douděra [-] , N. Zinhasovič [-] , D. Kosek [-] , L. Takács [-] (69. J. Zeronik [-] ) , F. Nabiyev [-] (66. L. Krobot [-] ) , M. Vít [-] (46. L. Červ [-] )

AC Sparta Praha B
J. Čtvrtečka [-] - D. Horák [-] (90. Z. Hucek [-] ) , L. Juliš [-] , D. Mareček [-] (90. M. Ambler [-] ) , D. Šimáček [-] , A. Karabec [-] (76. V. Patrák [-] ) , M. Pulkrab [-] (59. Y. Dao [-] ) , V. Dudl [-] , A. Gabriel [-] (70. M. Piško [-] ) , M. Talovierov [-] , C. Nhamoinesu [-]

ŽK: 62. A. Bárta , 65. M. Douděra , 90. L. Krobot - 15. M. Pulkrab , 48. D. Mareček , 86. D. Šimáček , 89. L. Juliš .
Hráči zápasu: J. Markovič - L. Juliš , A. Karabec .

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2019 10:23

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2019 13:09

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2019 07:57

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     24. 10. 2019 18:09

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     22. 10. 2019 21:54

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     22. 10. 2019 18:04

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     22. 10. 2019 17:48

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     22. 10. 2019 16:00

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     22. 10. 2019 13:22

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     22. 10. 2019 08:28

Tip: výhra domácích