0:2
(0:1)
33. L. Juliš
74. L. Juliš (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.11.2019 14:00

10.kolo, ČFL A, 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Sparta v dohrávce 10. kola vyhrála v Plzni, obě branky vstřelil Lukáš Juliš


Branky


33. L. Juliš , 74. L. Juliš (p.)
27

V dohrávce 10. kola dokázala Sparta vyloupil Plzeň a vezu domů tři body. Za Spartu nastoupili i posily z áčka Karlsson a Juliš, který vstřelil obě branky utkání.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Juliš poslal Spartu do vedení

V dresu Sparty nastoupili i Karlsson a Juliš. Utkání nabídlo také souboj dvojčat. Na straně Plzně Šimon Gabriel, v rudém dresu Adam, synové někdejšího reprezentanta Petra Gabriela. Začátek utkání nabídl opatrný fotbal, kdy Plzeň měla častěji míč na kopačkách. Ve 13. minutě dobře napadal domácí Pinc, získal míč, nacentroval na Vaise, který ale z voleje branku vysoko přestřelil. Plzeňští měli i další možnost, ale branku opět netrefili. Poté předvedl dobrý obranný zákrok pozorný hostující bek Talovierov. Ve 22. minutě zahrával rohový kop Karlsson, jeho centr doletěl až na hranici vápna, odkud vypálil Mareček z první těsně vedle tyčky plzeňské branky. O chvíli později hledal Vácha Karlssona, který nabíhal za obranu, ale zakročil pozorný Svoboda. Ve 33. minutě vysunul Mareček Karabce, který upaloval do otevřené obrany hostů. Sparťanský mladík zvolil ve vápně přihrávku, na kterou si nabíhal Lukáš Juliš a ten již pouze uklidil míč do sítě, 0:1. Těsně před koncem poločasu se Juliš dostal do úniku po přihrávce Marečka, pokusil se přelobovat vybíhajícího domácího gólmana Valeše, ale strážce plzeňské svatyně dokázal jeho pokus pokrýt.

Juliš z penalty zvýšil vedení hostů

Hned zkraje druhého poločasu se v šanci objevil opět Juliš, ale tentokrát nemířil přesně. Poté si územní převahu vytvořili domácí hráči, ale přes pozornou obranu Sparty se k ohrožení brankáře Kotka vůbec nedostali. V 74. minutě byl v domácím vápně nedovoleně zastavený Mareček a pískal se pokutový kop. Jeho zahrání se ujal Lukáš Juliš a bezpečně zvýšil hostující vedení na 2:0. Čtvrthodiny před koncem utkání dostala Plzeň možnost přímého kopu z dobré pozice. Plzeňský exekutor ale branku netrefil. Viktoriáni vrhli všechny své síly do útoku, ale naráželi na bezchybnou obranu Sparty. Hosté tak měli možnost vyrážet do rychlých protiútoků. V jednom takovém se v 80. minutě objevil Karlsson, který zkusil střelu z dálky, kterou ještě domácí bránící hráč tečoval. Gólman Valeš na míč nedosáhl, ale zachránila ho tyčka. Chvíli před koncem utkání se po kombinaci Patráka s Karlssonem dostal do šance Mareček, ale jeho slabou střelu brankář Valeš v klidu chytil. Utkání skončilo tedy výhrou hostů o dvě branky.

Zdroj: Oficiální web FC Viktoria PlzeňOficiální web AC Sparta Praha

Redakčně upraveno.



Ohlasy k zápasu


FC Viktoria Plzeň B
Pavel Horváth - trenér: Dnes jsme asi zaslouženě prohráli. Ty situace, které jsme tam měli, jsme nedokázali využít, zato Sparta ano. Byla jistější na míči. My jsme možná měli optickou převahu s výjimkou několika momentů, ale nebyli jsme tak nebezpeční. Oni měli nebezpečnější situace a dvě z nich využili, my jsme z těch našich čtyř šancí nevyužili ani jednu.

AC Sparta Praha B
Václav Kotal - trenér: Myslím, že zápas měl velmi dobrou úroveň. My jsme mohli o výsledku rozhodnout mnohem dříve. Jak v prvním, tak i ve druhém poločase jsme si vypracovali minimálně tři stoprocentní příležitosti, které jsme však neproměnili. Takový je fotbal. Důležité je, že jsme utkání zvládli vzadu s nulou. Jak stopeři, tak celé mužstvo velmi dobře bránili. Soupeře jsme nepustili do žádné vážnější příležitosti a neinkasovali. Díky zisku tří bodů z odloženého utkání jsme i nadále v kontaktu s prvním Táborskem.



Sestavy


FC Viktoria Plzeň B
O. Valeš [-] - D. Plecitý [-] (59. L. Václavík [-] ) , B. Havel [-] (76. K. Žilák [-] ) , V. Svoboda [-] , M. Petr [-] , P. Hezoučký [-] (68. O. Pecháček [-] ) , J. Vais [-] , D. Pinc [-] (71. A. Taleski [-] ) , M. Rychnovský [-] (76. S. Strmiska [-] ) , Š. Gabriel [-] , P. Grajciar [-]

AC Sparta Praha B
F. Kotek [-] - D. Horák [-] (90. M. Ambler [-] ) , L. Juliš [-] (90. M. Burda [-] ) , D. Mareček [-] , A. Karabec [-] (79. V. Patrák [-] ) , . Moberg [-] , L. Vácha [-] (65. D. Šimáček [-] ) , V. Dudl [-] , M. Talovierov [-] , M. Piško [-] , A. Gabriel [-]

Hráči zápasu: L. Juliš .
Počet diváků: 220. Rozhodčí: Martínek Petr - ŠŤASTNÝ Vít, MRKÁČEK Michal.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2019 14:52

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2019 20:08

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2019 16:24
Tomáš Janovský

Expert: Ondřej Soběslav
Tip experta: výhra hostů

Opět je otázkou doplnění z áčka. Sparta vyhraje, když ne v základní hrací době, tak na penalty.

Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2019 10:48

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2019 13:59

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2019 12:47

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů