Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.09.2019 16:00

8.kolo, ČFL A, 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Domažlice porazily v atraktivním utkání Králův Dvůr


Branky


27

Do Domažlic dorazil Králův Dvůr a obě mužstva předvedla atraktivní fotbal plný šancí. Hosté otočili skóre, ale domácí jim oplatili stejnou mincí a vyhráli 4:2.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté vyrovnali brankou do šatny

Úvod zápasu patřil hostům, ale domácí si poradilis centrem Krause i s následným trestným kopem Cábelíků. V 6. minutě po Brabcově přihrávce vyslal slabou střelu domácí Uzlík vedle levé tyče branky hostujícího brankáře Krčka a o dvě minuty později, kdy natáhl zpoza šestnáctky Brabec, se blýskl hostující gólman kvalitním zákrokem a míč vyrazil. Poté se hra přestěhovala do středu pole, kdy se rozvážnou kombinací snažila obě mužstva najít skulinu v dobře fungující defenzívě soupeře. Ve 22. minutě po rohovém kopu hostujícího kapitána Balšánka vznikl před Brychovou brankou závar, ale domácí se odkopem osvobodili. Na druhé straně si o chvíli později poradil Krček s Mlynaříkovým centrem a Mužíkova střela zpoza velkého vápna trefila jen tělo jednoho ze soupeřů. Následoval rohový kop, po němž se míč odrazil k Brabcovi, ale i jeho střela z voleje našla Dvořáka, který míč pouze načechral pro soupeřova gólmana. Hosté zahrozili ve 26. minutě, ale Krausova střela skončila v Brychově náruči. O minutu později dal domácí kapitán Mužík míč pod sebe na Uzlíka, ale jeho střelu z první z osmnácti metrů Krček nadvakrát zlikvidoval. Po půlhodině hry vznikla před královodvorskou brankou nepřehledná situace, která vyvrcholila Uzlíkovým volejem z šestnáctky, který však po teči spoluhráče skončil vedle branky soupeře. Skóre se poprvé měnilo ve 36. minutě, kdy po Došlého vhazování zatáhl míč k brankové čáře Mužík, který vyslal centr zleva na druhou stranu, kde byl volný Ondřej Ruml, který výstavním volejem zprava ze dvanácti metrů poslal míč pod víko, 1:0. Obě mužstva se v ofenzívních akcích střídala, ale vyrovnání přišlo až ve 43. minutě, když nejprve Procházka otřel střelu ze šestnáctky o Matase, následný rohový kop rozehrál zleva Balšánek. Jeho centr si našel na zadní tyči zcela volný Michal Hell a ten z pěti metrů nasměroval hlavou míč pod břevno. Určil tak poločasové skóre 1:1.

Domažlice otočily skóre

I úvod druhé půle byl ve znamení aktivity hostů a hned v 50. minutě si na dlouhý Balšánkův nákop naběhl Kůžel, navedl si míč kousek od rohu šestnáctky a tvrdou střelou zleva trefil vzdálenější Brychovu tyč, míč putující zpět podél brankové čáry nestačil ve skluzu usměrnit Kraus. Varování si domácí nevzali k srdci a hned z dalšího útoku přišel trest. Balšánek našel dlouhým pasem vlevo Blažka, ten přiťukl míč do míst, kde byl Daniel Krejdl a jeho střela z třiadvaceti metrů, která těsně před Brychem skočila, skončila za jeho zády, 1:2. Vedení hostům dlouho nevydrželo, protože už v 54. minutě přiťukl Došlý míč nabíhajícímu Rumlovi, který jej po pravé straně zatáhl k brankové čáře, na jeho ostrý přízemní centr si naběhl František Dvořák, který jej tečí z metru nasměroval do sítě a vyrovnal na 2:2. O tři minuty později po Brabcově centru zprava neprošla do sítě Rumlova střela z dvanácti metrů, ani Mužíkův pokus z deseti metrů, když se k němu dostal odražený míč. Domácí byli v této fázi hry aktivnější, ale s dalším Kropáčkovým centrem si poradil Krček. Poté ještě dvakrát trefil míč v pokutovém území ruku Procházky, ale rozhodčí usoudil, že se nejednalo o nedovolené hraní rukou a hru nepřerušil. V 64. minutě se do šance prodral hostující Osvald, ale Matas mu v poslední chvíli stačil míč vypíchnout. Po neúspěšných centrech na obou stranách se musel před svou šestnáctku rychle vydat Brych, aby skluzem vypíchl míč před nabíhajícím Osvaldem, po Krausově dlouhém pasu. Obrat skóre přišel v 72. minutě, kdy Došlý našel v šestnáctce Mužíka, ten centrem od brankové čáry zprava oslovil Kropáčka. René Kropáček dvou metrů dostal míč do branky a převalil vedení na stranu domácích. 3:2. Hosté se dále snažili o vstřelení gólu, ale recept na dobře fungující domácí obranu nenašli. Domácí opláceli několika centry před Krčka, ale rovněž bez výsledku. V době vznikajícího tlaku hostů rozhodli domácí čtvrtým gólem, když míč získal na půli hřiště Kropáček, zatáhl jej rozhozenou obranou soupeře po levé straně před šestnáctku, tam jej přiťukl na nabíhajícího spoluhráče. Tím byl Petr Došlý, který ze dvanácti metrů přehodil vybíhajícího Krčka a zvýšil na 4:2. Domácí si tak pojistili všechny body.     

Napsal Vojtěch Kotlan - http://www.fotbal.domazlice.cz

Redakčně upraveno.



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Domažlice
Pavel Vaigl - trenér: Pro nás to bylo těžké utkání. Po sérii porážek jsme potřebovali vyhrát kvůli psychice. Kdyby hosté za stavu 2:1 dali branku, bylo by to špatné. Držení balónu jsme měli, ale neměli jsme brankové příležitosti. Nebyli jsme tolikrát ve vápně. Hráli jsme pouze k vápnu. Pro kluky to v hlavách muselo být náročné. Se štěstím jsme dali gól na 2:2. Potom jsme to zlomili a asi jsme byli i trošku lepší. Hosté mají dobrý kádr a šli za vyrovnáním. Nás uklidnil gól na 4:2. Musím pochválit kluky, že to zvládli.

FK Králův Dvůr
Tomáš Šilhavý - trenér: První poločas nebyl podle našich představ, domácí dominovali. Jediné, s čím jsme byli spokojení, je to, že neměli tolik brankových příležitostí. My jsme působili zakřiknutě, měli jsme zbytečné ztráty. Nicméně jsme šli do kabiny za stavu 1:1, takže to bylo dobré. Ve druhém poločase jsme si pomohli gólem. Soupeř pak lacině vyrovnal a za stavu 2:2 se utkání lámalo. Třetí gól byl jako přes kopírák, nedůraz v našem vápně. Je to pro nás velké zklamání.



Sestavy


TJ Jiskra Domažlice
L. Brych [-] - M. Bauer [-] , F. Dvořák [-] , O. Ruml [-] , D. Brabec [-] (58. R. Kropáček [-] ) , P. Mužík [-] (89. O. Pek [-] ) , P. Došlý [-] , V. Uzlík [-] (76. J. Teršl [-] ) , M. Mlynařík [-] , J. Matas [-] , K. Pavlík [-] (81. J. Kadar [-] )

FK Králův Dvůr
J. Krček [-] - M. Hell [-] , D. Kůžel [-] , M. Procházka [-] (63. T. Osvald [-] ) , J. Blažek [-] , T. Šebek [-] , J. Balšánek [-] (80. D. Beňo [-] ) , M. Kraus [-] , D. Zelenka [-] , R. Novák [-] , D. Šolaja [-] (46. D. Krejdl [-] )

ŽK: 77. J. Balšánek .
Hráči zápasu: F. Dvořák , O. Ruml - M. Hell .
Počet diváků: 329. Rozhodčí: Matějček Milan - VYHNANOVSKÝ Milan, ŠTEFAN Michal.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tomáš Janovský

Expert: Lukáš Vácha
Tip experta: výhra domácích

Z Domažlic se body odvážet nebudou. Domácí vyhrají 2:0.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů