1:2
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.09.2019 16:30

7.kolo, ČFL A, 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Plzeň s Kayambou v sestavě zvítězila v derby v Domažlicích


Branky


29

Západočeské derby, ve kterém Plzeň zavítala do Domažlic, přineslo hned devět žlutých karet. Utkání bylo pro domácí hráče speciální, protože velké většina z nich prošla kádrem Viktorie.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Branky padaly na začátku

Plzeňská Viktoria nastoupila v sestavě s třetím brankářem áčka Sváčkem a dalšími posilami Hercem a Joelem Kayambou, který se vrací po zranění. V domácím dresu se po zranění do sestavy vrátil explzeňský Egon Vůch. V 5. minutě vyzkoušel Kayamba pozornost domácího brankáře Brycha a ten musel jeho střelu z 25 metrů vyrazit. Dorážku hostům znemožnil odkopem na roh jeden z bránících hráčů. K rozehrávce od rohového praporku se postavil Pihrt, rozehrál nakrátko na Vaise. Vais se nerozpakoval a nacentroval do vápna, tam Hranáč míč prodloužil, na malém vápně se k hlavičce dostal Šimon Gabriel a syn bývalého reprezentačního beka Petra Gabriela dokázal dostat balón do sítě. Běžela 6. minuta a Plzeň vedla 1:0. O chvíli později zahráli hosté totožný signál, ale Gabriel tentokrát neuspěl. Domácí ve 14. minutě přispěchali s gólovou odpovědí. Vůch zleva odcentroval, nejvýše na hranici malého vápna vyskočil František Dvořák a hlavou srovnal na 1:1. Nadále se hrál ofenzivní fotbal. Střelu hostujícího Vrby mířící doprostřed branky chytil Brych. Z protiútoku střílel domácí Kadar nad branku. Poté prověřil gólmana Plzně Sváčka Vůch střelou z dálky, se kterou si ale plzeňský mladík poradil. Poté se hostující Vrba probil do samostatného úniku, ale Brych ho vychytal. Stejně si domácí brankář vedl i proti Hercově střele z otočky. A jelikož na druhé straně se neujala ani střela aktivního Vůcha, skončil poločas 1:1.

Rozhodla branka z úvodu poločasu

Do druhé půle vstoupili hráči Viktorie výborně. Nejprve ve 47. minutě Kayamba z vápna odcentroval na Václavíka, jehož hlavičku z malého vápna výborně vychytal Brych. Ve 49. minutě Vais vyslal přihrávku na levou stranu, kde byl naběhnutý Christián Herc. Ten zachoval v zakončení klid a střelou z jedenácti metrů na zadní tyč obstřelil brankáře, poslal tak Plzeň do vedení 2:1. Hned po rozehrávce získali hosté míč a po Vrbově přihrávce zakončoval opět Herc, ale gólman domácích míč chytil. Po hodině hry se v dobré střelecké pozici zjevil domácí Došlý, ale střela mu vůbec nesedla a šla nad branku. Plzeňáci se dostali i do dalších šancí. Plecitého přímý kop, střelu Rychnovského i na pokusy Herce ale vychytal skvělý Brych. V nastavení mohl srovnat Kropáček, ale brankář Sváček úspěšně zakročil a udržel tak tři body pro svůj tým.

 

Zdroje: https://www.fcviktoria.cz/index.asphttps://www.fotbaldomazlice.cz

Redakčně upraveno.



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Domažlice
Pavel Vaigl - trenér: Už poněkolikáté nám utekl úvod utkání, což si myslím, že je špatně. Ta koncentrace tam prostě není. S takovým silným soupeřem je to obrovská škoda. Z inkasované branky jsme se dostali a dokázali jsme vyrovnat. Myslím si, že jsme v prvním poločase měli nedotažené šance. Po zranění Pavlíka jsme museli nasadit druhého útočníka. Opět ve druhé půli jsme nezvládli začátek. Poté už jsme tolik šancí neměli a soupeř nás mohl potrestat, ale zachránil nás Brych. Před koncem jsme měli stoprocentní šanci, která se musí proměňovat a my jí nedali.

FC Viktoria Plzeň B
Pavel Horváth - trenér: Měli jsme dobrý vstup do zápasu, kdy jsme se brzy dostali do vedení. Úvodních dvacet minut první půle sice bylo slabších, ale pak už jsme byli lepší. Měli jsme spoustu šancí a mohli jsme vyhrát i vyšším rozdílem. Kayamba s Hercem splnili to, proč tam byli hrát. U obou byla vidět kvalita a přistoupili k tomu tak, jak měli, takže jsem spokojen.



Sestavy


TJ Jiskra Domažlice
L. Brych [-] - F. Dvořák [-] , K. Pavlík [-] (46. R. Kropáček [-] ) , E. Vůch [-] , P. Mužík [-] (79. D. Kraml [-] ) , P. Došlý [-] , V. Uzlík [-] (61. D. Brabec [-] ) , M. Mlynařík [-] , J. Matas [-] , J. Teršl [-] (74. O. Pek [-] ) , J. Kadar [-] (64. O. Ruml [-] )

FC Viktoria Plzeň B
D. Sváček [-] - C. Herc [-] (87. M. Petr [-] ) , A. Vrba [-] (52. D. Pinc [-] ) , L. Pihrt [-] (30. L. Václavík [-] ) , J. Vais [-] , M. Rychnovský [-] , J. Kayamba [-] (79. D. Plecitý [-] ) , Š. Gabriel [-] , S. Strmiska [-] , R. Hranáč [-] (18. V. Svoboda [-] ) , P. Grajciar [-]

ŽK: 39. P. Došlý , 63. R. Kropáček , 70. J. Teršl , 74. D. Brabec , 80. O. Ruml - 35. V. Svoboda , 61. J. Vais , 86. P. Grajciar , 90. D. Sváček .
Hráči zápasu: L. Brych , F. Dvořák - C. Herc , D. Sváček .
Počet diváků: 958. Rozhodčí: Radina Marek - NEJEDLO Tomáš, HÁDEK Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tomáš Janovský

Expert: Jiří Krček
Tip experta: výhra domácích

Pro mě asi zápas kola. Derby, určitě přijde hodně lidí a bude výborná atmosféra. Myslím si, že padne hodně gólů, ale zkušenější Domažlice zápas zvládnou.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza