1:2
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.08.2019 15:00

1.kolo, ČFL A, 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Na béčko Sparty přišlo v Domažlicích 1805 diváků


Branky


23

Obrovský divácký zájem provázel první vystoupení obnoveného sparťanského béčka. Hosté dokázali otočit zápas a vezou do Prahy tři body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První minuta a šok pro hosty

Na hřišti pátého celku uplynulého sezóny ČFL se začalo hodně zostra. Hned v 1. minutě rozjásal obrovský dav fanoušků Petr Došlý, který využil přihrávku na zadní tyč a skóroval. Domácí se Sparty vůbec nezalekli a rychlé vedení jim vlilo krev do žil. Drželi míč na svých kopačkách a Spartu přehrávali. Hostující gólman Kotek musel vytáhnout několik skvělých zákroků, aby zabránil dalšímu inkasovanému gólu. Po čtvrthodině hry se hosté osmělili. Nejprve minul svou střelou branku Dudl a poté se domácí brankář vyznamenal proti střele Lukáše Váchy. Ve 36. minutě se hosté dočkali vyrovnání. Radim Prokopec si naběhnul na vysoký míč za obranu a přeloboval domácího brankář, čímž vyrovnal na 1:1. Do poločasu se již žádná ze šancí v branku nepřetavila. Do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Šimáčkova paráda rozhodla o výhře Sparty

Do druhého poločasu vstoupili aktivnějí hosté. Sparťanští mladící hráli hodně pohiblivý fotbal, který dělal domácím problémy. Zápas se na mokrém terénu přiostřil a bylo k vidění několik nebezpečných skluzů a mnoho osobních soubojů. V 64. minutě se balónu ujal Dominik Šimáček, který si jej navedl na střed a nádhernou ranou z 25 metrů trefil přesně šibenici domácí branky a poslal Spartu do vedení 2:1. Sparťané poté mohli náskok navýšit, ale Juliš po samostatném úniku branku těsně minul a Vácha z příměho kopu technickou ranou zase těsně přestřelil. V závěrečných minutách vrhli domácí všechny síly do útoku a Spartu tlačili. Mnoho centrů létalo do vápna a přišlo i několik zakončení, ale hostující brankář Kotek se překonával a vyrovnání nedovolil. Hostující mužstvo tak získalo všechny body. 

 

Zdroj: https://sparta.cz/cs/

Redakčně upraveno



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Domažlice
Pavel Vaigl - trenér: Do zápasu jsme vstoupili dobře, po dobu třiceti minut jsme byli lepší. Dali jsme branku v první minutě, ale měli jsme jich dát víc. Nepovedlo se nám několik standardních situací. Po hrubé chybě jsme dostali branku na 1:1. Když dal soupeř druhou branku, která byla krásná, čtvrt hodiny jsme se z toho probírali. Tam byla Sparta lepší. Za poslední čtvrthodinu jsme si zasloužili dát branku, měli jsme tam 4 tutové šance. Musím kluky pochválit za výkon.

AC Sparta Praha B
Václav Kotal - trenér: „Myslím si, že kromě úvodních patnácti minut a závěrečné pětiminutovky jsme odehráli dobré utkání. Škoda, že jsme nedokázali vstřelit třetí branku, krátce poté, co jsme otočili nepříznivý stav. Lukáši Julišovi to tam však nespadlo a ani z dalších dobrých příležitostí jsme se neprosadili. Mohli jsme se tak vyvarovat hektického závěru, kdy domácí vsadili vše na jednu kartu a posílali do naší šestnáctky dlouhé nákopy na vysoké útočníky. Závěr jsme zvládli i díky skvělému výkonu brankáře Kotka a dobré práci defenzivy, která proti Domažlicím podala velmi dobrý výkon. Cenné vítězství.“



Sestavy


TJ Jiskra Domažlice
J. Švihořík [-] - J. Matas [-] , F. Dvořák [-] , J. Kadar [-] , V. Uzlík [-] (71. J. Teršl [-] ) , P. Mužík [-] , R. Kropáček [-] (68. D. Černý [-] ) , D. Brabec [-] (74. D. Kraml [-] ) , M. Mlynařík [-] , M. Bauer [-] , P. Došlý [-]

AC Sparta Praha B
F. Kotek [-] - D. Horák [-] , L. Juliš [-] (90. Y. Dao [-] ) , D. Mareček [-] (61. V. Patrák [-] ) , D. Šimáček [-] , R. Prokopec [-] , L. Vácha [-] , V. Dudl [-] , M. Sváta [-] , M. Piško [-] , A. Gabriel [-] (89. M. Burda [-] )

ŽK: 56. J. Matas .
Hráči zápasu: D. Brabec - D. Šimáček .

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích