4:0
(2:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.08.2019 18:00

2.kolo, MSFL , 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kroměříž znovu střílela branky, tentokrát to stačilo na výhru


Branky


12

V prvním domácím utkání nové sezóny MSFL přivítali Hanáci na jaře ještě druholigové Znojmo. Před zápasem domácí hlasatel jménem vedení klubu poděkoval trojici hráčů ve znojemském dresu Oklešťkovi, Jíchovi a Moravcovi za služby odvedené ještě nedávno v dresu Hanácké Slavie. Po úvodním zaváhání a zřejmě i po zbytečné ztrátě bodů z minulého týdne trenér Červenka připravil změny v sestavě. Po zranění se do základu vrátili Jeleček, Kovář a Silný, na několika postech pak došlo ke změně rozestavení. A nutno říct, že změny zabraly na výbornou. Pevná a poctivá defenziva, výborné vystupování v zónové hře, důraz v osobních soubojích, taktická disciplinovanost a nemilosrdné zakončení ze smrtících akcí či brejků, to vše a ještě více dnes zdobilo výkon Hanáků. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Ráz utkání určila rychlá branka domácích, když si ve 3. minutě na milimetrově přesný pas Zavadila za obranu zaběhl Silný a nekompromisně zavěsil na 1:0. Hosté se hned vrhli do útoku, ale zcela bez zajištění jen bezmocně sledovali, jak jim Hanácí o necelé dvě minuty nato střílí druhý gól. Po zisku míče na vlastní šestnáctce následoval rychlý brejk, potažení přes šedesát metrů a precízní přihrávka na Silného, který si dal v zakončení hodně záležet a přesnou křížnou střelou k tyči rychle zvýšil na 2:0.

Znojmo se pak celý zbytek první půle snažilo o kombinančí hru, mělo lepší držení míče, ale k přímému ohrožení branky domácích to moc nevedlo. Ve 14.minutě hlavičkoval z dobré pozice nad osamocený Kvych a když ve 45.minutě vyrazil střelu Oklešťka pohotový Kofroň, tak odcházeli Hanáci do kabin za dvoubrankového vedení. Nutno podotknout, že první poločas tak od 10.minuty postrádal přesnost a hra byla spíše neurovnaná, ale dva góly v síti Znojma to do jisté míry aspoň domácím vyvážily.

Ve druhé půli se Znojmo opět snažilo o kombinační fotbal, ale jeho poněkud naivně a čitelně vedené akce končily na kopačkách domácích, kteří toho zkušeně využívali k rychlým kontrům, které byly velmi nebezpečné. Šance si tak tvořili téměř výhradně jen domácí. Ve 47.minutě podnikl individuální akci Kovář a jeho zakončení se štěstím srazili obránci Znojma na roh. V 54.minutě po centru z levé strany dotlačil míč do sítě Silný, ale ještě předtím v pádu zahrál rukou a gól tak nemohl být uznán. V 56.minutě vznikl ve vápně hostů velký závar, na jehož konci prudce pálil Masař, ale Jíchu neprostřelil.

V 68.minutě musel být na pozoru domácí brankář Kofroň, který kryl tečovanou střelu střídajícího Kruly. O minutu později se řítil z boku sám na Jíchu Cupák, ale míč poslal vedle. Za pár sekund nato šel sám na Jíchu také Masař, ale jako by se mu srazily myšlenky a míč nakonec poslal levačkou vedle bližší tyče. V 77.minutě domácí brankář Kofroň výborně vyběhl a prakticky tak nedovolil zakončit Doublettemu. To na druhé straně se v 80.minutě dařilo o poznání lépe, když další z brejků vedených po ose Jeleček a Cupák využil Machálek, který se kličkou zbavil Jíchy a do prázdné brány doklepl na 3:0.

Dnes vynikající stoper Hloch pak v 84.minutě získal před vlastním vápnem míč, který dokonale časovanou přihrávkou poslal na Silného, jenž si skvěle pohlídal ofsajdovou linii a ještě z vlastní poloviny pádil sám na brankáře, podél kterého nekompromisně dokonal svůj hattrick. 

Hanáci tak čtyřmi brankami potěšili domácí diváky, kterých však za pěkného počasí a v dobrém hracím čase dorazilo velmi málo, což je velká škoda pro kroměřížský fotbal. Domácí funkcionáři, realizační tým a hráči, kteří fotbalu obětují spoustu času, by si zasloužili větší podporu.        

zdroj: www.hanackaslavia.cz



Ohlasy k zápasu


SK Hanácká Slavia Kroměříž
Bronislav Červenka - trenér Kroměříže: Ráz utkání samozřejmě ovlivnil jeho začátek. Do utkání jsme vstoupili velice dobře a po pěkných akcích dali dvě branky. Kluci se uvolnili a zbytek střetnutí v pohodě kontrolovali. Velmi dobře fungovala defenziva. Důležité bylo, že jsme nedělali vzadu chyby a soupeře jsme kromě pár centrů a závarů do vážnější šance.




Sestavy


SK Hanácká Slavia Kroměříž
Z. Kofroň [-] - T. Matoušek [-] , T. Jeleček [-] , P. Hloch [-] , P. Zavadil [-] - T. Masař [-] (74. M. Machálek [-] ) , V. Marchuk [-] (61. E. Mlčoch [-] ) , M. Cupák [-] , J. Pančochář [-] (82. D. Chytil [-] ) - M. Kovář [-] (56. Z. Fládr [-] ) , J. Silný [-] (86. M. Votava [-] )

1. SC Znojmo FK
F. Jícha [-] - P. Pacula [-] (65. F. Krula [-] ) , O. Kvych [-] (71. P. Martinek [-] ) , M. Garčic [-] , F. Malár [-] , Š. Kolařík [-] (81. R. Kaššai [-] ) , K. Doublette [-] (86. M. Stix [-] ) , T. Okleštěk [-] , M. Moravec [-] (87. A. Drankou [-] ) , M. Avdić [-] , A. Yanata [-]

ŽK: 75. J. Silný - 35. T. Okleštěk , 54. K. Doublette , 64. M. Avdić .
Počet diváků: 289. Rozhodčí: PELIKÁN Ondřej - MIKYSKA Jan, ROSICKÝ Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Michal Muzikant

Expert: Pavel Jeřábek
Tip experta: výhra domácích

Kroměříž je doma silná, Znojmo má úplně nový tým, takže Kroměříž vyhraje.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Trenér, Fanoušek, Hráč, Zpravodaj, Fotograf - TJ Sokol Křoví | Vysočina | Žďár nad Sázavou

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích