Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.09.2019 17:00

17.kolo, MSFL , 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vypadá to, že Kroměříž zapnula, ale přišla o střelce


Branky


9

Hanáci potvrdili doma body z venku a proti ambicioznímu soupeři předvedli perfektní výkon, na který bylo chvílemi radost se dívat. Zejména v první půli byla jejich aktivní hra až neuvěřitelně dominantní a jen vynikající výkon brankáře Bárty ochránil hosty od minimálně půltuctu branek. Hosté se pak během druhé půle zvedli a ukázali, že fotbal hrát umí, ale Hanáci se nakonec semkli a utkání dovedli do vítězného konce.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Výborný poločas domácích

Hned ve 2.minutě unikl po pravé straně Silný, po jehož přízemní přihrávce střílel z jedné placírkou Cupák, ale Bárta u tyče skvěle vyrazil. Několik dalších rychlých přímočarých akcí zastavila hostující obrana jen se štěstím. Důležitý zákrok předvedl v 10.minutě domácí Kofroň, který si zkušeně vyběhl až na velké vápno a zneškodnil šanci kanonýra hostů Teplého. Hned z protiútoku skvěle potáhl Kovář, zbavil se elegantně dvou obránců, ale míč nasměřoval těsně vedle. Od tohoto okamžiku až do konce poločasu Hanáci svému soupeři trvale zatápěli a na branku "Lipiny" se valil jeden útok za druhým. Ve 13.minutě se domácí příznivci radovali poprvé, když Silný uklidil hlavou do sítě tečovaný centr Cupáka na 1:0.

Krátce nato se krásnou individuální blýskl Kovář, který obehrál tři protihráče i brankáře, ale před prázdnou branku poslal těžkou přihrávku, kterou zavírající Machálek nedokázal usměrnit do branky. Pak se dvakrát vyznamenal Bárta proti Silnému, nejprve jeho prudkou ránu po zemi vykopl nohou a krátce nato z podobné situace střílel Silný nahoru na přední tyč, kde Bárta reflexivně vyrazil na roh. Ve 25.minutě zatáhl míč po pravé straně ve sprintu Machálek a jeho prudkou přihrávku na přední tyč napálil z jedné do sítě nabíhající Silný. Poté se dvěma dalšími krásnými průniky prezentoval Kovář, který si v obou případech pohrál s obránci, ale v prvním případě sám před Bártou pálil nad a ve druhém případě jeho zakončení z ještě lepší pozice Bárta vyrazil nohou.

Ve 32.minutě vznikl ve vápně hostů obrovský závar a Bárta konečky prstů vyrazil skákavý míč na břevno své branky. Nicméně ve 35.minutě už domácí vedli o tři branky, když svůj hattrick dokonal Silný. Nejprve Cupák skvěle vystihl rozehrávku hostů, následnou kolmicí vysunul Silného, který střelou na zadní tyč bezpečně překonal Bártu. K poločasové přestávce odcházeli spokojenější domácí a v kabině hostů musel být pořádný poprask, zvláště v podání zkušeného a obávaného kouče Martina Pulpita.

Hosté se zvedli

A poločasový proslov trenéra plus postupné ztažení zkušenějších hráčů Varadiho se Šumským jakoby hostům prospělo. Na delší pasáž ovládli hřiště a začali být velmi nebezpeční. Jejich aktivita přinesla snížení v podobě nádherné rány Ožvoldy, který se z dálky trefil do šibenice. A o osm minut později hosté snížili na rozdíl jediné branky, když se do vzduchu zavěsil Visič a hlavou poslal míč za Kofroně. Z jasného zápasu se najednou stalo drama. Hosté sahali i po vyrovnání, ale Hanáky zachránila tyč. Dobře nebylo Hanákům ani v okamžiku, kdy byl v 73.minutě po druhé žluté kartě vyloučen jinak hrdina zápasu Silný. První poměrně přísnou žlutou kartu viděl již v prvním poločase za vcelku běžný faul u lajny na půli hřiště a druhá žlutá byla do jisté míry nešťastná, ale také zbytečná. To když Silný jednu z mála nepodařených akcí doprovodil nastřelením míče o mantinel hřiště, což sem tam dělává, ale tentokrát pro tento kousek neměl pochopení mladý rozhodčí Křepský a Silného k jeho velkému překvapení a nelibosti poslal do sprch. Pro Silného poučení, že tento kousek musí pro příště vynechat a pro domácí očekávání o to těžšího zbytku zápasu. Nicméně domácí se o to víc semkli, přidali na důrazu a preciznosti v defenzivě, kdy zejména vystupování na protihráče se velmi zlepšilo a hosté se postupně přestali prosazovat. Pomohlo také již předtím provedené nasazení zkušeného Pančocháře a mladého Chytila, kteří posílili střed pole, kde se předtím vytvářelo dost prostoru pro šikovné hráče Frýdku. A zlepšenou pasáž druhé půle domácí korunovali rozhodujícím gólem. Hanáci vybojovali míč na útočné polovině, ten se dostal k obránci Jelečkovi, který předvedl nádhernou akci a chladnokrevně překonal Bártu na 4:2. Rozhodl tak o tom, že tři body zůstaly zaslouženě v Kroměříži.               

zdroj: www.hanackaslavia.cz



Ohlasy k zápasu


SK Hanácká Slavia Kroměříž
Bronislav Červenka - trenér Kroměříže: V prvním poločase to bylo z naší strany dobré. Na hřišti jsme dominovali. Dali jsme tři branky a žádnou jsme neinkasovali. Navíc jsme mohli přidat minimálně další čtyři góly, na které jsme měli šance. Ve druhém poločase jsme přežili několik dobrých situací hostů, kteří hrozili i ze standardek.




Sestavy


SK Hanácká Slavia Kroměříž
Z. Kofroň [-] - T. Matoušek [-] , T. Jeleček [-] , P. Hloch [-] , P. Zavadil [-] , D. Šmerda [-] (93. Z. Fládr [-] ) - M. Machálek [-] (85. O. Berčík [-] ) , E. Mlčoch [-] (61. J. Pančochář [-] ) , M. Cupák [-] - J. Silný [-] , M. Kovář [-] (71. D. Chytil [-] )

MFK Frýdek-Místek
M. Bárta [-] - A. Kebísek [-] , P. Literák [-] , D. Bialek [-] , M. Hýbl [-] - M. Skwarczek [-] , D. Ožvolda [-] (88. A. Mrkvička [-] ) , N. Šumský [-] (46. J. Šohaj [-] ) , P. Hurta [-] (82. M. Telnar [-] ) - J. Teplý [-] (85. M. Kutáč [-] ) , A. Varadi [-] (32. S. Visič [-] )

ŽK: 14. J. Silný , 39. M. Kovář , 72. P. Hloch , 87. T. Matoušek - 48. D. Bialek , 77. J. Teplý . ČK: 76. J. Silný .
Počet diváků: 288. Rozhodčí: Křepský Michal - OGRODNÍK Vlastimil, VOJÁČEK Milan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Trenér, Fanoušek, Hráč, Zpravodaj, Fotograf - TJ Sokol Křoví | Vysočina | Žďár nad Sázavou

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Michal Muzikant

Expert: Patrik Strnad
Tip experta: výhra domácích

Kroměříž ztratila na jejich kvalitu dost bodů, proto utkání s Frýdkem vyhraje a bodově se vytáhne výš.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích