Merklín rozstřílel Lužany


Branky


9. L. Bláha , 13. M. Balák , 24. J. Liška (p.) , 45. L. Bláha , 60. L. Bláha , 67. I. Yankov , 80. M. Voráček - 5. M. Hořký
12

Pro Lužany to měl být dnes velmi důležitý zápas - před zápasem se pohybovaly na místech v tabulce, které je jistě netěší a navíc nejbližší pronásledovatel se již včera dotáhl bodově a předskočil je tak v tabulce. Lužany však zápas nezvládly a nechaly si vstřelit sedm branek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Merklín čtyřmi brankami rozhodl zápas prakticky v prvním poločasu

Za velmi horkého počasí se utkaly týmy Merklínu a Lužan. Lépe na tom byl před zápasem v tabulce Merklín, a tak mohl do zápasu vstupovat s klidnou hlavou. Naopak Lužany potřebovaly nutně urvat nějaký bod a potom čekat na to, zdali budou hrát případnou baráž o sestup nebo nikoliv, když by předskočily Radkovice. Zápas pro ně začal moc dobře - spíše by se teda mělo říci šťastně - po nakopávaném míči do vápna domácích se míč otřel možná lehce o ruku domácího hráče a sudí ukázal na pokutový kop. I když to byl přísný verdikt, na čemž se shodly oba týmy, sudí rozhodnutí nezrušil. Míč si postavil tedy Hořký Miloslav a nedal brankaři čanci 0:1 - super začátek pro Lužany. Že to bude však jediná branka v zápase, kterou hosté dají, určitě nikdo v této chvíli nečekal. Domácí se z toho rychle otřepali a po pěkné kombinaci na pravé straně se míč dostal až k Liboru Bláhovi a ten se nemýlil, jako tomu již mnohokrát v sezóně ukázal - 1:1 - srovnáno! O čtyři minuty padla další branka, opět po pěkné kombinaci domácích hráčů se míč dostal až k Milanovi Balákovi a ten se ve 13. minutě střelou prosadil na 2:1! Uběhlo pouze 10 minut domácí se radovali znovu - sudí po nedovoleném zákroku ukázal na penaltový kop - míč si vzal Liška Jaromír a svým prvním gólem v zápase navýšil skóre již na 3:1! Hosté se snažili, ale vázla jim koncovka a finální přihrávka - kazili navíc dost přihrávky a tak jejich útočné snažení končilo již daleko od branky domácího brankaře. Domácí lehce ustoupili ze své aktivity a hra se vyrovnala. Postupně tento stav dospěl až ke konci poločasu - jenže když už si všichni mysleli, že se již nic nestane, opět příšla pěkná průniková přihrávka na dobře postaveného Libora Bláhu a ten svým druhým gólem v zápase pečetil na poločasových 4:1!

Druhý poločas se spíš jen dohrával - branky dávali domácí hráči

Lužany chtěly do druhého poločasu vlétnout a udělat něco s nepříznivým výsledkem - odhodlaly se ke střídání, které bylo první v zápase, ale vzhledem k počtu hráčů na lavičce i zárověň poslední. Druhá půle však byla ve stejném duchu, jako ta první - hráči byli jistě unaveni z velkého horka, které zápasu na efektivitě moc nepřidalo. Hostům se sem tam povedla nějaká střela ze střední vzdálenosti, ale ta nepřekonala domácí brankaře a když už si vytvořili jinou pěknou palebnou pozici, tak míč třestuhodně minul branku domácích. V 60. minutě se opět osmělili domácí - Libor Bláha pečetil svůj dnešní hattrick, když vstřelil branku na 5:1 a bylo prakticky po zápase. O sedm minut později zakombinovali domácí hráči na půlce, přišel přesný míč a domácí fanoušci si znovu mohli zakřičet "gól" - Yankov Ilija vstřelil branku na 6:1 - to už bylo kruté pro hosty. V této fázi hry hosté působili odevzdaně a moc dobře věděli, že se zápasem již nic neudělají. Deset minut před koncem se ještě trefil Martin Voráček a pečetil na výsledných 7:1! 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Merklín
Jaroslav Kubeš - trenér: Dnes jsme se po dlouhé době sešli v plné síle a bylo to znát. Po celý zápas jsme byli lepší, více jsme drželi míč a soupeře přehrávali (až na některé krátké pasáže v zápase) a nakonec i zaslouženě jsme vyhráli. Kluci hráli dobrý fotbal, kombinovali a nepouštěli soupeře do vyložených šancí a podali super výkon. Chtěl bych tedy tímto pochválit celé mužstvo za přístup k tomuto zápasu a za jeho herní projev. Hráčem zápasu bych dnes určil z naší strany Libora Bláhu, který vstřelil tři branky.

TJ Sokol Lužany
Petr Rýmus - vedoucí mužstva: Troufám si říci, že dnes jsme podali nejhorší výkon sezóny. K zápasu nás navíc přijelo pouze dvanáct hráčů, když někteří místo tohoto velmi důležitého zápasu dali přednost jiným aktivitám, navíc zápasu nepomohlo ani velmi horké počasí, které však oba týmy měly stejné. Soupeř měl možná dvanáct pěkných šancí a sedm z nich proměnil, navíc trefil ještě tyč. My jsme si nějaké šance vytvořili také, ale neproměnili žádnou. Dali jsme branku pouze z penalty, která možná ani neměla být. Teď můžeme pouze čekat, zdali budeme hrát ještě nějakou baráž o sestup nebo budeme sestupovat přímo - zatím nic nevíme.



Počet diváků: 78. Rozhodčí: SLABÝ Otto - ANDERLE Jan (N), ŠTYCH Karel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
15. 6. 2019 22:21
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tomáš Vodička

Expert: David Hloušek
Tip experta: výhra domácích

Merklín má body nahrané před posledním kolem. Pokud však nebude chtít Lužanům nechat body, jistě zápas vyhraje.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jednoznačná výhra Merklína, který má mnohem lepší kvalitu a již budou konečně hráči A týmu.