Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.06.2019 17:00

25.kolo, Plzeňský | Plzeň - Jih | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Blovice opět zaváhaly, tentokrát si ze zápasu neodvezly ani bod


Branky


11

Blovice již mají jistý postup do vyšší soutěže, a tak je velký problém udržet hlavy plně koncentrované na každý další zápas. Po minulém kole, ve kterém hosté získali pouze jeden bod z penaltového rozstřelu, dnes vyšli bodově naprázdno - přispěl k tomu i ten fakt, že právě tři hráči ze základni sestavy byli v minulém zápase zraněni a nemohli dnes tedy nastoupit. V zápase byla vidět velká porce branek, a také dvě penalty. Tři body nakonec zůstaly doma

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poločasová remíza 3:3

Za pěkného počasí se utkaly dva týmy, pro které již případná výhra nebo prohra v sezóně nic neřeši, a tak si to mohly rozdat bez nějakých omezeních v hlavách. Blovice měly však jiný problém. Do Žinkov přijely bez 4 hráčů základní sestavy, z toho 3 tvoří obranou čtveřici, a tak se dalo čekat, že to nebude ten výkon, kterým se Blovice vždy prezentují. Avšak dostali od začátku zápasu příležitost ti hráči, kteří pravidelně chodí na lavičku a měli možnost se s novou rolí poprat. Celý zápas byl jako na houpačce, to se divákům muselo líbit, jelikož padalo dost branek a mnohé šance na obou stranách se trestuhodně zahazovaly. Více trpěl asi na lavičce trenér ností, protože někteří hráči pod tíhou odpovědnosti dělali školácké chyby, za které je soupeř trestal. Blovice začaly dobře - ve 3. minutě přetažený centr zprava od Matouška našel na druhé straně Houdka M. a ten nezištně přihrál zcela volnému V. Houdkovi, jenž zblízka proměnil - 0:1! Domácí však během 1 minuty kontrolovali na 1:1 - hrubku Štětiny využil Niemkievicz a přesně zamířil. V 16. minutě Houdek V. nejdříve zakombinoval se svým parťákem Matouškem, kterému mu následně dal přihrávku k pravé lajně, Matoušek natáhl krok a přesně odcentroval a Houdek se nemýlil - 1:2! V 31. minutě hosté na pravé straně vhazovali aut tak nešikovně, že balon získal soupeřův hráč, ze souboje 1 na 1 vyšel vítězně a brankáře prostřelil - 2:2! V krátkosti mohly opět zvýšit Blovice, ale nabídku od Rouse, jenž prudce zacentroval do vápna, zahodil Matoušek, který branku vysoko přestřelil. Podobnou šanci bohužel tento hráč zahodil ještě jednou. Ve 34. minutě Houdek M. z hlouby pole vyvezl míč až na soupeřovu polovinu, vyslal kolmici na Houdka V., tentokráte poslal centr do vápna on, zde našel v přesném postavení Matouška, který naštěstí nezaváhal - 2:3 pro hosty!. Postupem času však hostům scházela koncentrace, ve vápně fauloval bek M. Houdek a domácí tak pohodlně srovnali z pokutového kopu - 3:3!

Ve druhém poločase byli úspěšnější domácí hráči

Do druhého pološasu se hosté nažili být aktivní, ale postupem času domácí našli lék na jejich snahu o rychlou kombinaci a průnikové přihrávky. Jejich útoky značně otupili, protože naráželi na včas zformovanou obranu a naopak do šancí se dostávaly Žinkovy. Často zůstávala zadní vrátka obrany Blovic otevřená nebo si v obranné činnosti špatně hráči přebírali. Hned v úvodu 2. poločasu hosté ve středu hřiště ztratili míč, domácí rychle přenesli míč do pokutového území, kde nešikovně fauloval Merhaut - další pokutový kop, který domácí proměnili a dostali se do vedení 4:3! V 63. minutě se do velké šance dostal též Šabata R., jenž z křídla orazítkoval pouze tyč. I brankář hostů měl štěstí, jedna ze střel trefila břevno a následně tyč. To už byli domácí na koni a svoji snahu zůročili: domácí útočník se velice dobře zorientoval v blízkosti velkého vápna, vyhrál souboj 1 na 1 a se štěstím přehodil brankáře hostů - 5:3! V horkém počasí jsou rychle v pohotovosti i horké hlavy, v 80. minutě po dvou žlutých odešel do kabin předčasně Houdek M. Hosté i v deseti zkusili zápas zvrátit, balon vyvezl v 84. minutě Rous, našel ve vápně nabídnuvšího Houdka V. a ten završil hattrick - 5:4! Na alespoň remízu hostům však chyběla síla a domácí si výhru zaslouženě již pohlídali.

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Žinkovy
Pavel Fischer - trenér týmu: Na tento zápas jsem se moc těšil - osmnáct let jsem v Blovicích hrál a třináct let jsem se věnoval mládeži - pocházím z Blovic. Škoda, že Blovice nemohly přijet v plné sestavě, za což mohl minulý zápas s Klášterem, kde byli hodně blovičtí hráči pokopáni. Zápas měl na okresní přebor pěknou úroveň, padlo dost branek a nakonec jsme byli my ti šťastnější. Z výhry mám velkou radost, ale stejně mě mrzí, že Blovice přijeli s oslabenou sestavou. Zápas skvěle zvládla i hlavní sudí, která nedělala žádné chyby a zápas odpískala moc dobře. Výhra měla ještě vtipnou pozápasovou dohru u nás na zahradě, když jsme s hráči trochu oslavovali tuto výhru a střelec dvou branek Doričák zakopl o moji velkou vanu s vodou na zalévaní, spadl do ní a celý se v ní vymáchal - nechápali jsme, jak se mu to povedlo (smích).

TJ Sokol Blovice
Luboš Horvát - trenér: Věděl jsem, že ze strany Žinkov mohu očekávat korektní fotbal. Přijeli jsme s tím, s kým jsme mohli, tj. bez vykartovaného brankáře Šabaty, další doléčují zranění, popř. s mým svolením si plnili rodinné záležitosti. Bohužel, viděl jsem u některých hráčů školácké chyby, které gradovali až v systémové, ani emoce jsme neměli pod kontrolu. Hluché pasáže, hlavně v 2. poločase, si chci s hráči rozebrat v týdnu. Je to škoda, kazíme si takto renomé z minulých zápasů. Na druhé straně dostali příležitost i jiní hráči než ty stabilní, viděl jsem je v konfrontaci s kvalitním týmem, takový obrázek je pro mě přínosem. Zbytek by si měl uvědomit, že nejsou mistři světa, ale jen okresu a měl by je posadit na zadek. Nejlepší hráč zápasu: dnes nebudu hodnotit hráče zápasu, pokud bych je měl známkovat jako ve škole, tak si odehrál každý buď průměr, spíše podprůměr. Nejlepší na hřišti byla dáma - paní rozhodčí Šálková, které musím vyseknou poklonu, jak citlivě a přesně celý zápas odřídila.



Sestavy


TJ Sokol Žinkovy
M. Karhan [-] - J. Čmelínský [-] (78. J. Čengery [-] ) , Z. Pavlíček [-] (63. V. Tříska [-] ) , M. Šneberk [-] , T. Hora [-] , J. Vokurka [-] , M. Vokurka [-] , D. Niemkiewicz [-] , T. Oulík [-] , J. Doričák [-] , R. Liška [-]

TJ Sokol Blovice
Z. Větrovec [-] - M. Houdek [-] - J. Veselovský [-] , J. Rous [-] , R. Šabata [-] , M. Štětina [-] , J. Parouz [-] , O. Laibl [-] - V. Houdek [-] , T. Matoušek [-] - Š. Merhaut [-] (72. L. Skřivan [-] )

ŽK: 75. D. Niemkiewicz , 88. J. Čengery - 77. M. Houdek . ČK: 80. M. Houdek .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: Šálková Helena - ŠRÁMEK Josef (N), HORA Jakub (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tomáš Vodička

Expert: Michal Dufek
Tip experta: výhra hostů

Blovice si nebudou chtít pokazit závěr suveréní sezony a odvezou si ze Žinkov tři body.