Vstiš šahal po první jarní výhře, nakonec rozhodly až penalty


Branky


12

Vstiš vstupoval do zápasu s tím, že nemá co ztratit, ale ani získat, takže si zápas s Merklínem mohl fotbalově užít. Ještě v 84. minutě držel vedení 3:2 a vypadalo to na první jarní tři body. Hostující Libor Bláha však brankou v závěru druhého poločasu poslal zápas do penaltového rozstřelu, ze kterého si Merklín odvezl dva body

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poločasové vedení domácích!

Hosté jeli na hřiště Vstiše s tím, že si chtějí přivést domu tři body do tabulky. Všechno k tomu nasvědčovalo již v prvních pár vteřinách. Běžela teprve první minuta zápasu a Libor Bláha vybojoval míč, následovala pěkná přihrávka před branku na volného Jaromíra Lišku a ten se nemýlil, když prostřelil brankaře - 0:1! V tu chvíli si hosté říkali, že to bude pohodový zápas, ve kterém dají ještě nějaké branky a v klidu si odvezou tři body. Následovaly další dvě šance hostí, když v jedné velké hostující hráč poslal míč těsně vedle tyče domácího brankaře Ondřicha, který o pár minut později likvidoval pokus jiného hráče, jež se zjevil před ním, ale ke smůle zakončujícího hráče, napálil míč právě do Ondřicha. Tyto velké šance hosty v dalších pár minutách mrzely, protože se trefili domácí. Domácí hráč zatáhl míč po lajně a poslal ostrý přetažený centr na zadní tyč. Hostující brankař chtěl tento centr stáhnout do svých rukou, ale míč mu z nich vypadl, a to přímo na kopačky Petra Švece a ten měl již jednoduchou práci - 1:1! Hosté zase zabrali a vytvořili si nějaké šance, ale žádná z nich nepřinesla branku. Zkoušeli to i střelami ze střední vzdálenosti, ale tyto střely vždy našly přesně místo, kde stál domácí brankař, a tak to byli opět domácí, kteří se radovali z branky. Osamocený domácí Korčík si v prostoru penalty naskočil na centr a pěknou hlavičkou o zem překonal hostujícího brankaře, kterého míč přeskočil a zapadl pod břevno branky 2:1! Do konce poločasu již žádna branka nepadla a tak šly týmy do kabin za stavu, který vyhovoval jistě domácím.

Libor Bláha nechtěl nechat tři body na hřišti soupeře

Do druhého poločasu udělali hosté pár změn v rozestavení. Vysunuli více z obrany Libora Bláhu, což se nakonec ukázalo jako skvěle řešení. Hosté si byli vědomi toho, že mohou být lehce namočeni do sestupových vod v tabulce a tak chtěli nutně ze zápasu nějaké body přivést. Začátek druhého poločasu jim vyšel náramně. Po pěkné kombinaci si před vápnem domácích míč zpracoval Ondřej Polívka. Natáhl ke střele, míč však netrefil úplně ideálně a tak to nebyla nějaká prudká střela. Domácí brankař však tuto střelu hodně podcenil, mohl si vybrat, jestli míč vykopne nohou nebo chytne do rukavic, ale neudělal ani jedno, a míč tak pod jeho tělem prošel až do branky - 2:2 a velká radost hostí! Domácí se lehce zatáhli a nechávali míč na kopačkách hostů, kteří však díky špatným finálním přihrávkám nepřidali třetí branku. Takto to probíhalo až do 65. minuty, kdy se z ojedinělé akce třefili domácí. Domácí hráč rozehrával aut, míč poslal do velkého vápna, kde se po pár odrazech dostal až k Pavlovi Purdešovi, který ho z voleje z velkého úhlu napálil na přední tyč a ke smůle hostů prošel tento míč pod tělem brankařovi 3:2! Aktivnější byli opět hosté, ale nedařilo se jim jejich akce dotáhnout do zdárného konce. Srovnání přišlo až v 85. minutě, když už to vypadalo, že domácí budou brát první tři body na jaře. Míč si ve vápně po centru pěkně zpracoval Libor Bláha a s přehledem překonal domácího brankaře - 3:3! Do konce zápasu již branka nepadla a tak se šlo na penaltové rozstřely.

V penaltách úspěšnější hosté

Penaltová loterie vyšla lépe hostům. Domácí neproměnili hned první penaltu, ale hosté si to následnými svými pokusy zkompikovali a nakonec s trochu štěstí na dva body přece jenom dostali.



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Merklín
Kubeš Jaroslav - trenér: Před zápasem jsme museli řešit velké otazníky v sestavě, chybělo hodně hráčů a nastoupit tak museli hráči z "B" týmu, kteří však předvedli dobrý výkon. Kluci v zápase bojovali, jejich nasazení bylo velké a nic nevypouštěli, jen se nám nedařilo proměňovat šance, kterých jsme si vytvořili hodně. Do druhého poločasu jsme museli udělat pár změn v rozestavení, což se nakonec ukázalo jako dobrá volba. Penalty byla loterie, ve které jsme měli více štěstí a odvezli si tak ze soupeřova hřiště nakonec dva důležité body. Hráčem zápasu z naší strany bych dnes určil Libora Bláhu.



Počet diváků: 55. Rozhodčí: Lažánek Karel - ŠVEC Martin (N), BLÁHA Jan (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
8. 6. 2019 21:30
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tomáš Vodička

Expert: Michal Dufek
Tip experta: výhra hostů

Vstiš bude Merklín v prvním poločase trápit, v druhé půli však Merklín Vstiš přejede po fyzické stránce.