3:2p.
(2:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.06.2019 17:00

24.kolo, Plzeňský | Plzeň - Jih | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Favorit padl na penalty s Klášterem


Branky


10

Blovice mohly do zápasu vstupoval s klidnou hlavou, protože již minulý týden si zajistily prvenství a postup do vyšší soutěže. Klášter však potřeboval nutně urvat nějaké body, a tak úplně klidný do zápasu určitě nevstupoval. Zápas se překvapivě dostal až do penaltového rozstřelu, ve kterém byli úspěšnější domácí borci a obrali tak Blovice o body

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poločas 2:1

Za velmi teplého a slunného počasí se potkaly dva týmy, které měly před zápasem velmi rozdílné postavení v tabulce. Domácí Klášter se potřeboval nutně nějakými body dostat z možných sestupových vod, zatímco Blovicím již v zisku prvního místa nemohlo nic zabránit. Domácí hráli od začátku v hlubokém obranném bloku, nikam se netlačili ani netvořili, protože věděli, že nemají proti Blovicím takovou herní kvalitu, která by jim dovolila více. Hosté se snažili od začátku hrát ofenzivně, s křídelních prostor se svými centry do pokutového území  i střelbou připomněli Štětina i Šabata R. Do zápasu lépe vstoupili domácí - Hned 1. minuta a unikl po lajně Loukota, následně poslal pěkný centr na Vladaře, který však mířil nad branku soupeře. V 7. minutě střílel domácí Dolák z voleje z hranice velkého vápna, ale jeho střela šla těsně vedle. V 16. minutě se do vápna probíjel Suko, následně hledal přihrávkou Vladaře, ale ten ke smůle domácích poslal míč přímo do rukou hostujícího brankaře. V 18. minutě střílel Karela, ale hostující brankař opět s přehledem chytil. Po šancích domácích přišla odpověď hostů a byla to ta nejlěpší odpověď. V 19. minutě ve středu hřiště získal míč Houdek V., přihrál Šabatovi R., ten posunul do lajny na naběhnuvšího beka Houdka M., Houdek potáhl  a prudkým centrem našel na zadní tyči Merhauta, jenž uklidil balon do sítě 0:1! Do útočení se zapojovali i oba stopeři, při jedné takové akci došlo k nešetrnému zákroku bránícího hráče, Šeba dopadl nekontrolovatelně na rameno a musel být obratem střídán a následně odvezen do nemocnice. Do zakončení se postupně dostávali Houdek V., Merhaut i Rous, ale jejich střelba byla nepřesná. Ve 30. minutě přišla přihrávka Loukoty na Vladaře – Vladař potáhl míč a přesnou střelou k tyči rozvlnil síť hostující branky 1:1, což znamenalo velkou radost v týmu domácích a jejich fanoušků! Netrvalo to dlouho a měnil ose znovu skóre. Ve 34. minutě Velíšek nahrál na velké vápno hostí Loukotovi, Loukota udělal kličku a dva rychlé kroky s míčem a následnou střelou prostřelil hostujícího gólmana 2:1 a studená sprcha pro hosty. Hosté mohli  vzápětí vyrovnat, když v 35. minutě po přímém kopu Lajbla hlavičkoval do břevna Heřman. Ve 40. minutě našel skvělým pasem Vladař Karelu, ale ten trestuhodně netrefil prázdnou branku soupeře - to už by domácí měli dvougólový náskok a zápas by třeba dopadl jinak. Do kabin se šlo tedy za stavu 2:1 pro domácí hráče. 

 

 

Branka Houdka ze 60. minuty přinesla pokutové kopy

Hosté si vědomi toho, že není nic ztraceno, nastupovali do druhého poločasu s tím, že vstřelí brzkou branku a poté zápas otočí. Druhý poločas byl však vyhecovaný, ať už fanoušky domácích, tak i trochu hostí, začala se objevovat i agresivní hra s nevybíravými zákroky. Blovičtí si přijeli zahrát fotbal, ale nechali se strhnout, emočně se hrálo/nehrálo celý 2. poločas. Hra se kouskovala, a to domácím vyhovovalo. Počet žlutých karet narůstal, avšak mělo se i červenit, aby se hra více uklidnila. Některé zákroky byly hraniční, či spíše za hranou. V 58. minutě posouval míč na dobře postaveného Pekárka Vladař, ale druhý jmenovaný minul branku soupeře. V 60. minutě se hosté konečně dočkali - po centru zprava, po rychlém úniku centroval prudký míč Heřman, který našel dobře postaveného hostujícího Houdka, a právě tento hráč překonal domácího brankaře hlavou a srovnal skóre zápasu na 2:2! V 72. minutě střílel z úhlu tvrdou střelou Loukota, ale rozvlnil pouze boční síť. V 77. střílel z 22 metrů Vladař, ale jeho pokus skončil dva metry vedle branky soupeře. V 81. minutě centroval do vápna Dolák, ale Suko mířil hlavou těsně vedle. V 86. minutě zachránil domácí brankař Tobrman, když vyrazil velmi pěkný pokus hostujícího Houdka na roh a nedovolil mu tak vsítit třetí branku. Do konce poločasu ještě dostal červenou kartu brankař Šabata, za slovní napadení hostů, takže se do branky musel postavit kapitán Lajbl, který dokonce v penaltovém rozstřelu jeden pokus domácích zneškodnil. V zápase se tedy již nic nestalo a tak se zápas dostal až do penaltového rozstřelu.

 

Úspěšnější domácí

Penaltové kopy jsou velká loterie. V této loterii byli lepší dnes domácí, kteří vstřelili o jednu branku více a získali tak ze zápasu dva mistrovské body



Ohlasy k zápasu


TJ Klášter
Jaroslav Brož - trenér: Myslím si, že jsme dnes zvládli utkání velmi dobře takticky. Snažili jsme se dobře bránit a vyrážet do protiútoků, což se nám dařilo. Tým hrál přesně to, co jsem od něho chtěl. Dnes nás určitě i skvěle podržel náš brankař, který si i docela zachytal a v závěru zápasu skvělým zákrokem odmítl darovat tři body soupeři.

TJ Sokol Blovice
Luboš Horvát - trenér: Dostali jsme "nařezáno", a to doslova. Nad tím přemýšlím celou dobu po skončení zápasu. Nejsme v tanečních, fotbal je také o soubojích, ale ne snad jen o nich?! Musíme umět ránu přijmout, ale také ji i správně vrátit - tím, že soupeře za jejich nefotbalovost potrestáme - měli jsme dát v prvním poločase další 2-3 góly a byl by klid. Takhle jsme nechali vystupňovat emoce i v našem týmu, přizpůsobili jsme se, a to se nám stávat nesmí! Výsledek: dva hráči nedohráli, z toho jedno zranění dlouhodobější a další dvě, které se budou hojit minimálně týden. Plus za ČK dostane stopku brankář Šabata. Jarda Brož, trenér Kláštera, má možná dobrý pocit z taktiky, ale pyšný snad být za herní projev být ani nemůže?! Nicméně - účel svědčí prostředky, že? Ještě, že už dohráváme v téhle soutěži, kdy si někteří aktéři pletou fotbal z úpolovými sporty či wrestlingem. Jak jsem viděl v Klášteře - některé diváky to opravdu rajcuje :-(. Hráč zápasu - kapitánem Lajblem jsem po 20-ti minutách zalepil díru ve stoperské dvojici. Již nemá svoji rychlost, ani sílu v osobních soubojích, ale rozvážnou rozehrávkou dokázal řídit bez problémů celou obranu. Za to mu platí můj dík. A pak se neohroženě postavil do branky při penaltách, jde příkladem všem klukům.



Sestavy


TJ Klášter
L. Tobrman [-] - P. Velíšek [-] , R. Sedláček [-] , M. Suko [-] , T. Loukota [-] , J. Kozák [-] , T. Karela [-] , T. Pekárek [-] , T. Vladař [-] , L. Pelikán [-] , M. Dolák [-]

TJ Sokol Blovice
J. Šabata [-] - V. Šeba [-] (19. J. Veselovský [-] ) , M. Heřman [-] , A. Zdvořáček [-] , M. Houdek [-] - M. Štětina [-] , J. Rous [-] , R. Šabata [-] , O. Laibl [-] - V. Houdek [-] - Š. Merhaut [-] (57. J. Parouz [-] )

ŽK: 39. T. Pekárek , 45. P. Velíšek , 45. T. Vladař , 55. T. Loukota , 65. T. Karela , 81. L. Pelikán - 45. M. Štětina , 81. M. Houdek , 82. M. Heřman . ČK: 90. J. Šabata .
Počet diváků: 85. Rozhodčí: Adamec Václav - PEŠEK Petr (N), HORA Jakub (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tomáš Vodička

Expert: Lukáš Heřman
Tip experta: výhra hostů

Blovice již mají postup zajištěn, a tak mohou hrát klidný fotbal.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů