1:2p.
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.05.2019 17:00

23.kolo, Plzeňský | Plzeň - Jih | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Důležitý zápas pro oba týmy přinesl dvě branky, dvě červené karty a penaltový rozstřel


Branky


11

Pro oba týmy to byl dnes velmi důležitý zápas, protože Radkovice jsou aktuálně předposlední a ztrací na Lužany pouhé čtyři body. Dnes se tedy hrálo o hodně, protože oba týmy chtějí okresní přebor udržet a hrát ho i příští rok. Zápas se dostal až do penaltového rozstřelu, ve kterém byli úspěšnější hosté a ukrojili z náskoku Lužan jeden bod. Důležité pro oba týmy budou následující tři zápasy.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poločasová remíza

Že půjde v zápase oběma týmum o hodně bylo jasné už nějakou dobu dopředu. Že bude zápas, s ohledem na aktuální postavení obou týmů v tabulce, emočně vypjatý bylo oběma týmům také jasné. Zápas tedy začal v pozvolném tempu, kdy se na skvěle připraveném trávniku domácích seznamovaly oba týmy s míčem a svými protihráči. První velká šance přišla v 17. minutě a byla rovnou gólová. Domácí zahrávali rohový kop, míč si našel přesně Jana Gruszku a ten se hlavou nemýlil, když rozvlnil síť hostující branky - 1:0! O pár minut později mohlo být pro hosty ještě hůře. Gruszka se opět dostal k míči, když hlavičkoval z dobré pozice, ale k jeho smůle orazítkoval pouze břevno hostující branky. Už tohle mělo být pro hosty důležité varování. Hra se lehce srovnala a hosté si vědomi toho, že prohrávají o branku, zabrali. Ve 33. minutě se dostali k rohovému kopu, exekutor rohového kopu našel va vápně Reného Šatavu a ten srovnal skóre na 1:1! Velmi důležitá branka. Do poločasu bylo vidět pouze pár nedovolených zákroků, které rozhodčí neocenil žlutou kartou a pár střel ze střední vzdálenosti, které kryli oba brankaři. Do kabin se šlo tedy za nerozhodného stavu.

Lužany nedokázaly využít početní převahu

Do druhého poločasu nastupovaly oba týmy jako do prvního poločasu - skóre bylo nerozhodné a tak se čekalo na to, kdo by mohl první ohrozit branku. Přestože oba týmy potřebovaly strhnout vedení na svoji stranu, byly to Lužany, které k tomu měly o něco blíže, ale svoje vytvořené šance nedokázaly protavit v branku. Na hřišti spíš než fotbalovost, byly vidět nedovolené zákroky a boj o míč, což samozřejmě nemohlo nechávat klidného rozhodčího, který hru kouskoval pískáním a postupně začal hráčům dávat i žluté karty. Toto vyvrcholilo v 67. minutě, kdy fauloval domácího hráče René Šatava a k jeho smůle se musel po druhé žluté kartě poroučet předčasně do sprch. Pro hosty to znamenalo jediné - soustředit se na organizovanou obranu a pokoušet se sem tam o nějaký protiútok. Postupně to vypadalo tak, že Lužany útočily a Radkovice pouze bránily, což bylo logické vzhledem k oslabení hostů. Hosté tedy určitě pořád tři body chtěli, ale to se jim pomalu vzdalovalo s plynoucím časem a tak ke konci zápasu začali prostřídavat, aby se hra ještě více kouskovala, aby si mohli odpočinout a hlavně tam poslat i hráče do případného penaltového rozstřelu. Téměř na konci zápasu zahrozili domácí, když trefili břevno branky hostí a dle jejich názoru se míč odrazil za brankovou čáru. Sudí však toto neviděl a tak branku neuznal a poslal oba týmy do penaltového rozstřelu. V 89. minutě ještě navíc dostal svoji druhou žlutou kartu Jan Ruth, který po odpískání odpálil míc a sudí ho za to ocenil žlutou kartou. Šlo se na penalty!

Uspěšnější hosté

Penaltové rozstřely jsou velká loterie, která nemá vždy jasného vítěze. V této disciplíně byli lepší hostující hráči, kteří proměnili o jednu penaltu více a tak si dnes mohli odvést velmi důležité dva body.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Lužany
Petr Rýmus - vedoucí mužstva: První poločas byl hodně vyrovnaný, ale i tak jsme měli my více ze hry. V druhém poločasu se hrálo téměř na jednu branku. V závěru zápasu jsme trefili břevno, od kterého se míč odrazil za brankovou čáru, ale branka nám nebyla uznána, protože to rozhodčí neviděl. Dle nás to ale za čarou bylo. V zápase jsme však měli šance na to dát o dvě branky nebo tři více - šance na to byly, ale bohužel jsme je nedali. Hráčem zápasu z naší strany bych dnes určil Jana Gruszku.

TJ Sparta Radkovice
Tisot Stanislav - trenér: V zápase šlo oběma týmům o hodně, a tak se dalo předpokládat, že to bude trochu vyhrocený a hodně emotivní zápas, což se i ukázalo. My jsme do zápasu nevkročili ideálně. Dostali jsme branku a navíc soupeř trefil za chvíli hlavou i břevno, takže to pro nás nevypadalo moc dobře. Ve druhém poločasu se hra hodně kouskovala, rozhodčí měl dost práce, na hřišti probíhaly souboje o každý metr Soupeř měl v této fázi určitě více ze hry, což umocnila i červená karta střelce naší jediní branky. Před zápasem bychom brali pouze tři body, ale nakonec s ohledem na vývoj zápasu jsou i dva body při nás výhra. Dnes nás určitě podržel i náš brankař - Vít Zdeněk, který se zasloužil o to, že jsme dva body nakonec získali. Do konce sezóny jsou ještě tři zápasy a my a kluci určitě udělají všechno proto, abychom nemuseli řešit nějaké sestupové problémy.



Sestavy


TJ Sokol Lužany
R. Fuchs [-] - M. Rath [-] (72. J. Běl [-] ) , M. Havránek [-] , J. Gruszka [-] , J. Pecl [-] (46. M. Toma [-] ) , M. Hořký [-] , J. Ruth [-] , T. Kutka [-] , P. Pecháček [-] , O. Brož [-] , O. Skála [-]

TJ Sparta Radkovice
Z. Vít [-] - M. Velich [-] (70. P. Vlček [-] ) , J. Brada [-] (80. J. Janeček [-] ) , J. Stehlík [-] , R. Šatava [-] , J. Míka [-] , J. Bešta [-] , D. Fiala [-] , V. Soyma [-] , R. Soušek [-] (46. V. Brada [-] ) , M. Žíla [-]

ŽK: 66. J. Ruth , 74. O. Skála , 80. O. Brož , 90. J. Běl - 31. R. Šatava , 79. P. Vlček , 84. J. Janeček . ČK: 89. J. Ruth - 67. R. Šatava .
Počet diváků: 115. Rozhodčí: Lažánek Karel - HRABÍK Pavel (N), VEIT Karel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tomáš Vodička

Expert: Michal Čáslava
Tip experta: výhra hostů

Tady to bude obrovský boj a hodně vyrovnaný zápas. Ani jeden tým si nemůže dovolit prohrát. Přesto si myslím, že šťastnější budou hosté!

Tip: výhra hostů