0:2
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.05.2019 17:00

22.kolo, Plzeňský | Plzeň - Jih | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Blovice před krásnou diváckou kulisou porazily domácí Poříčí 0:2 a kráčí si tak dále pro titul


Branky


12

Blovice v minulém zápase vyhrály kontumačně, když jim nedorazil soupeř a tak mohly lehce vypadnout ze zápasového tempa. Někteří dnes před zápase říkali, že to bude jednoznačná záležitost Blovic, ale více lidí však uvádělo, že je Poříčí určitě potrápí a nic nedostanou zadarmo. Zápas byl otevřený až do devádesáte minuty -  od desáte minuty vedli hosté pouze 0:1 a tak mohl zápas klidně skončit remízou nebo úplně jiným výsledkem. Za zmínku také stojí to, že si na zajímavý zápas tohoto kola našlo cestu na fotbalový stánek Poříčí 240 diváků.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas přinesl pouze jednu branku

Do deváté minuty zápasu se oba týmy pouze seznamovaly s míčem a tak nebylo nic vidět. Přestože favoritem zápasu byli hosté, tak první celkem pěknou příležitost skórovat si vytvořili domácí. V 9. minutě si přetažený rohový kop Tupého krásně na prsa zpracoval Brudna a tvrdou dělovkou z ostřejšího úhlu ze dvanácti metrů řádně vyprášil rukavice pohotově zasáhnuvšího gólmana. Po této akci hosté nezůstali lehce opařeni a zavelili k té nejlepší odpovědi k jaké mohli. Hostující útočník Sýkora rozkmital své nohy, prošel s míčem přes střed hřiště, vysunul kolmicí rozběhnutého Houdka a nechali tak za sebou celou strnulou obranu domácích, Houdek stačil dát ještě jako na zlatém podnose přihrávku pod sebe, podél vybíhajícího brankáře a Sýkora uklízel do prázdné branky-krásná akce - 0:1! Domácí to nikterak nepoložilo a dále hráli hodně disciplinovaně, zkracovali hřiště, občas se snažili vysoko presovat, ale dopředu toho příliš nevymysleli. Nejnebezpečnější byli při několika rohových kopech, protože využívali výhody většího počtu vlastních silových hráčů. Ve 23. minutě hosté prostrčili balón do šestnáctky házenkářsky „na pivota“, ale Varga gólovou možnost Blovic ze třinácti metrů skvěle zneškodnil. Ve 28. minutě si hosté lišáckým křížným pokusem z hranice pokutového území na zadní tyč vytvořili další vyloženou příležitost, jenže v těžké pozici z osmi metrů branku minuli. Blovičtí se tak dostávali rychlými kombinacemi do zakončení, ale další pokusy Sýkory, Šabaty, Rouse i Veselky skončily kvalitním zákrokem brankáře nebo mimo branku. Ve 40. minutě navíc hlavní arbitr domácím po stoličce Karase odpustil evidentní penaltu. Ve 45. minutě po nacvičeném signálu z trestného kopu přehodil hostující útočník vybíhajícího Vargu, avšak míč z opuštěné branky vyhlavičkoval Heřman. Zasloužené poločasové vedení v útočné činnosti jednoznačně nebezpečnějších Blovic.

 

 

 

 

Blovice se uklidnily až v devadesáte minutě, když přidaly druhou branku v zápasu

V 53. minutě tým domácích opět podržel Varga, když nohou zastavil nebezpečné zakončení z jasné pozice ze čtrnácti metrů. Vzápětí pak akrobaticky vyrazil volný přímý kop z téměř ideální pozice - byla to 55. minuta, když zahrával Lajbl z levé strany přímý kop a jeho střelu pod břevno stěží právě akrobaticky brankář vytáhl nad branku. A hosté výrazně zlobili i nadále. Do velké příležitosti se dostal v 60. minutě střídající Matoušek, kterého vysunul do úniku po pravé straně Parouz, ale trefil pouze připraveného brankáře, který i s trochou štěstí nekapituloval podruhé. Po těchto nezdarech hostů však naopak domácí ucítili příležitost a začali se více tlačit do ofenzivy. V 70. minutě se ukázali domácí - Byron poslal do úniku Šefla, ten se parádním sprintem přes posledního obránce dostal do sóla na brankáře, ale stoprocentní tutovku neproměnil - kdoví, jak by se zápas vyvíjel, kdyby tuto tutovku domácí proměnili. Hosté v některých momentech opravdu svoji nekoncentrovaností zmatkovali a zapomínali na zadní vrátka v obraně. V 75. minutě opět hostující brankař ukázal, že má svůj den, kdy vytáhl svým zákrokem nebezpečnou střelu mimo branku. V 86. minutě se hosté ze tří metrů neuvěřitelně netrefili do zcela prázdné brány. I tak však hosté nechtěli nechat body v Poříčí a tak odměna nakonec přišla - v 90. minutě si našel míč ve středu hřiště Štětina a přesným pasem vysunul Houdka, jenž se tentokráte již nemýlil a dal na konečných 0:2!



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Spálené Poříčí
Vaidiš: Náš srdnatý výkon na lídra tabulky nestačil, Blovice si naprosto po zásluze odvážejí všechny tři mistrovské body.

TJ Sokol Blovice
Luboš Horvát - trenér: Hráčům jsem řekl, že se sice jedná o místní derby, ve kterém budou chtít domácí urvat body, ale já chtěl vidět na hřišti naší herní kvalitu, která byla před zápasem daná rozdílem 21 bodů v náš prospěch. Po prvním gólu jsme měli šanci ještě další 2-3 branky přidat a bylo de facto po zápase. Ale asi to tak mělo být, protože domácí se dál rvali o body, jako při skutečném derby. Je těžké mým hráčům stále vštěpovat maximální koncentraci, někdy je vidět na nich i frustrace z neproměněných šancí. Ale náš cíl je blízko a věříme, že vše nakonec zvládneme. Hráč zápasu - v důležitých momentech nás podržel brankář Větrovec, kdyby domácí vyrovnali, asi bychom těžko hledali sílu na zvrat. Takže asi on, i když od toho tam přeci je, aby chytal :-)!



Sestavy


TJ Sokol Spálené Poříčí
L. Varga [-] - F. Brudna [-] , J. Louda [-] , R. Bořík [-] , J. Karas [-] (70. J. Kolář [-] ) - P. Byron [-] , M. Davídek [-] (65. S. Hefert [-] ) , V. Heřman [-] , J. Tupý [-] - P. Karlík [-] (80. D. Šlajs [-] ) , J. Šefl [-]

TJ Sokol Blovice
Z. Větrovec [-] - M. Houdek [-] , V. Šeba [-] , M. Heřman [-] - J. Sýkora [-] , O. Laibl [-] (76. M. Štětina [-] ) , J. Rous [-] , R. Šabata [-] , J. Parouz [-] - J. Veselovský [-] (80. T. Matoušek [-] ) , V. Houdek [-] (91. L. Skřivan [-] ) -

ŽK: 75. J. Tupý , 83. J. Kolář - 65. M. Houdek , 87. T. Matoušek .
Počet diváků: 230. Rozhodčí: PLAMÍNEK Zdeněk - KALISTA Karel (N), HEŘMAN Miloš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tomáš Vodička

Expert: Jindřich Kotora
Tip experta: výhra domácích

Tak tady to vidím na překvapení kola. Domácí tým je rozjetý a pokud nastoupí v optimálním složení na domácím hřišti blovické porazí.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza