Rezerva Nepomuku rozstřílela Stod a získala tak velmi důležité tři body


Branky


34. P. Váňa (p.) , 39. M. Kašpar , 57. M. Kašpar , 68. M. Baran , 87. J. Slach , 90. M. Baran - 16. R. Snášel
13

Nepomuk B potřeboval v zápase nutně udělat body, aby odskočil z míst, které by mohly znamenat sestup do nižší soutěže. Výhrou nad Stodem odskočil dotírajícím se Lužanům a do dalšího zápasu může jít tedy s klidnější hlavou. V zápase měly oba týmy spoustu šancí, ale proměňoval je, až na jednu vyjimku, pouze jeden tým. Zápas ovlivnily i dvě červené karty, které obdrželi dva hráči Stodu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Včasná branka Stodu domácí nezlomila

Stod přijel k zápasu na hřiště nepomuku pouze ve dvanácti lidech a tak se dalo předpokládat, že by nemusel být v ideální sestavě. Domácí však mohli klidně lehce posílit z A týmu a tak na tom byli určitě lepé po psychické stránce. Klid v jejich hlavách byl vidět po celý zápas, když jim k tomu navíc přispěl soupeř i dvěma červenýma kartama, kterýmé je značně oslabily. Domácí byli od začátku lepším týmem a dobrou hrou hlavně po stranách hřiště si vytvářeli šance. Několikrát se dobrým zákrokem zaskvěl Poslední a další možnosti ztroskotaly na špatném zakončení Nepomuku. Stod se k ohrožení soupeřovy branky s výjimkou gólové situace nedostal. Na první gól se čekalo do 16. miniuty. Nevstřelili ho však domácí, ale hosté -  výkop domácích od branky poslal Vlk okamžitě hlavou do běhu Snášelovi, ten si poradil ještě s jedním obráncem a střelou po zemi k tyči otevřel skóre - 0:1! Domácí soupeře tlačili, přehrávali, ale branka nepřicházela. Vysvobození přišlo ve 33. minutě, kdy hostující Suk zahrál ve vápně nedovoleně rukou a domácí dostali výhodu penaltového kopu - toho se chopil domácí Váňa a s přehledem poslal míč za záda hostujícího brankaře - 1:1! Pro domácí šťastné vyrovnání, ale zasloužili si to za aktivní hru, kterou předváděli. Vstřelená branka nalila sílu do žil domácím hráčům a do konce poločasu se jim ještě povedlo zápas otočit, když se přesně trefil domácí Kašpar a rozradostněl domácí diváky. 2:1 byl tedy poločasový výsledek, který jistě vyhovoval více domácím.

 

 

      

 

Dvě červené karty a čtyři branky

Do druhého poločasu vstupovali hosté s tím, že se pokusí ještě vyrovnat, přeci jenom nebylo nic ztraceno, jenže druhý poločas absolutně nezvládli. Najdříve musel odstoupit ze hry jejich kapitán Roman snášel, který patří i v jeho letech k oporám Stodu. I to umocnilo po přestávce převahu domácích, kteří opět zahazovali šance, částečně opět díky Poslednímu. Situaci jim navíc usnadnilo zbytečné Sukovo vyloučení po druhé žluté kartě za faul hned ve 49. minutě. Chvíli na to bylo hostum jisté, že v zápase dnes nejspíš nevyhrají. Matyáš Kašpar solidním sprintem předběhl stopera hostí a v jeho samostatném nájezdu se nemýlil a vstřelil svoji dnešní druhou branku v zápase - 3:1! Čtvrtou branku přidal v 68. minutě Michal Baran, když si v sólíčku na bránu obstřelil brankaře a nedal mu tak šanci zasáhnout - 4:1! V 79. minutě se pod sprchy za svým spoluhráčem předčasně poroučel po druhé žluté kartě hostující Antoš a bylo tak více než jisté, že tři body dnes zůstanou v Nepomuku. Domácí dostali vyhodu penaltového kopu, ale neproměnili. V 89. minutě zatáhl míč po léve straně Michal Baran, skvěle našel dobře postaveného Jiřího Slacha a ten se z prostoru penalty nemýlil, když svojí střelu umístil právě vedle brankaře - 5:1! Domácím to ještě nestačilo, a tak po kombinaci hráčů přišel ostrý míč do vápna, který byl ve skluzu hráčem vrácen na skvěle postaveného Martina Barana a ten již neměl problém do odkryté branky zakončit - 6:1 a tímto byl podtržen dnešní skvělý výkon domácích. Hostům se dnes opravdu nic nedařilo a měli smůlu všude, kde to jen šlo.

 

 



Ohlasy k zápasu


FK Nepomuk B
Jiří Slach: Dnes to byl tak trochu festival neproměňování šancí a i přesto jsme vsítili šest branek. Zápas určitě dost ovlivnily dvě červené karty, které soupeř obdržel a také to, že musel být v poločase vystřídán soupeřův kapitán Roman Snášel, který i v jeho letech patří k oporám Stodu - bylo to další velké oslabení pro soupeře.

TJ Slavoj Stod
Petr Chlíbec: Tentokrát se nám utkání vůbec nepovedlo. Domácí byli lepší od začátku do konce a zaslouženě si připsali tři body.



Počet diváků: 120. Rozhodčí: Křen Jiří - JANOCH Václav (N), POSLEDNÍ Petr (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
20. 5. 2019 12:28
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tomáš Vodička

Expert: Jindřich Kotora
Tip experta: výhra domácích

Stod je sice rozjetý, vyhrál tri zápasy v řadě, ale domácí u nás hráli lépe, nežli týden předtím Stod a pokud jim pomohou hráči z A týmu, tak zvítězí domácí Nepomuk.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích