Deset branek v zápase


13

Žinkovy, které hrají střed tabulky, vyzvaly aktuálně druhý tým tabulky. Chvílema to byla docela pěkná přestřelka, ale Dobřany nenechaly nakonec soupeře zdramatizovat zápas případným vyrovnáním a přidaly mu v druhém poločase další branky, díky kterým vyhrály vysokým rozdílem. Je potřeba i zmínit, že přestože Žinkovy byly vedeny jako domácí pořadel, zápas se odehrával v Dobřanech. Důvod zjistíte níže.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dobřany měly v prvním poločasu převahu a střílely branky

I když Žinkovy byly v utkání vedeni jako domácí, zápas se hrál na dobřanském stadionu, jelikož na podzim si soupeři vzhledem k pouti v Žinkovech prohodili pořadatelství. Od začátku utkání bylo patrné, že to nebude taktická bitva a oba týmy mají ofenzivní choutky. Hned v první minutě utkání se do 100 % šance po pěkné kombinaci dostal dobřanský kapitán Gleissner, ale nabídnutou šanci promarnil. Promarnění velké šance ovšem jeho i celý tým nemuselo dlouho mrzet, protože po další kombinaci se dostal do zakončení Tušek a povedenou střelou k tyči otevřel skóre utkání – 1:0 pro Dobřany! Hosté hned na to zahrozili několika akcemi po křídle, ale jejich zakončení nebylo úspěšné – ztroskotalo na větší přesnosti při hledání adresáta přihrávky. V 10.minutě se stejně jako při prvním gólu opět po kombinaci dostal před samotného brankáře Tušek a opět se nemýlil a rozvlnil síť – 2:0! Jako po první brance odpověděli hosté hned obratem v 11. minutě (v tomto případě již úspěšným), kdy dobřanské obraně nezafungovala ofsajdová past, skvěle si míč převzal Doričák a nabídnutou šanci využil. Skvěle si vychutnal brankaře, položil si ho kličkou na zem a snižoval na 2:1! Žinkovy dobře věděly, že k vyrovnání stačí jeden gól a hnaly se do útoku. Byly to však Dobřany, které se ještě střelecky prosadily v prvním poločasu, když úspěšně zakončili ještě dvě povedené akce, pod kterými byl podepsaný zkušený Trdlička. V poločase se šlo do kabin za stavu 4:1 pro Dobřany a dalo se tak očekávat, že ve druhém budou muset Žinkovy zabrat, pokud chtějí s výsledkem ještě něco udělat.

Na srovnání, které viselo ve vzduchu nakonec Žinkovy nedosáhly

Ve druhém poločase Žinkovy vystrčily růžky a přineslo to téměř srovnání. V 51. minutě se po chybě dobřanské obrany dostal do zakončení Bartička a ranou pod břevno snížil na - 4:2! Následně o šest minut později opět po závaru před dobřanskou brankou vystřelil Niemkiewicz a jeho přízemní střela byla zblokována domácím obráncem, ale k jeho smůle míč krásným padajícím obloučkem zapadl za záda domácího Mazáka – 4:3! Dobřany si nutně musely uvědomit, jak vážná situace nastala a že je potřeba opět zvýšit tempo. Toto se jim povedlo hned v 64. minutě, když na centr do vápna si pěkně naběhl Toman a uklidil míč k tyči žinkovské svatyně – 5:3! O šest minut později předvedl individuální akci Roubíček, který si udělal z žinkovských hráčů tréninkové kužely a po velmi pěkném sólu zvýšil již na 6:3! Hosté již v tuto chvíli odpadli a nedokázali s výsledkem již nic udělat. V závěru utkání se rehabilitoval kapitán Gleissner za neproměněnou šanci v úvodu utkání, který se po centru z levé strany položil do střely a ranou k tyči stanovil konečný výsledek utkání na 7:3 pro Dobřany.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Žinkovy
Fischer - trenér týmu: Opět jsme nastoupili bez klasického brankaře, když musel do branky náš stoper. Kdybychom nastoupili v jiné sestavě - plné síle, určitě by zápas nedopadl takhle, protože soupeř byl dnes hratelný. Nicméně všechny soupeřovi šance skončily brankou a to bylo rozhodující. Ve druhé polovině jsme stáhli velmi nepříznivý výsledek na rozdíl jedné branky, ale neměli jsme již síly na zvrat a soupeř proměnil své vytvořené šance, takže jeho výhra byla určitě zasloužená.

TJ Dobřany
Martin Bruha: Stejně jako hosté jsme dnes nastoupili bez brankářské jedničky. Náhradní brankář Mazák odchytal za nás teprve druhé utkání a se svojí premiérou před domácím publikem se popasoval vcelku dobře. Už od začátku bylo vidět, že toto utkání bude brankové. S kombinační hrou a zakončováním můžeme být spokojení, ale dnes nám nevycházela obranná činnost a zbytečně soupeři nabídli zdramatizování zápasu. Rovněž mi těší, že jsme do zápasu mohli pustit i kluky z dorostu, aby získávali zkušenosti. Podali jsme týmový výkon, přesto bych za nejlepšího hráče vybral Martina Tuška, který dvě branky vstřelil a na další dvě nahrál.



Počet diváků: 90. Rozhodčí: Mudra Zdeněk - ŠRÁMEK Josef (N), BOUČEK Ondřej (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
29. 4. 2019 12:02
Hodnocení zápasu
29. 4. 2019 08:11
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tomáš Vodička

Expert: Jaromír Doričák
Tip experta: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů