2:3p.
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.04.2019 17:00

18.kolo, Plzeňský | Plzeň - Jih | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Merklín si odvezl z Hradce dva body po penaltovém roztřelu


Branky


57. P. Andrle , 64. P. Andrle - 18. J. Ušiak , 60. J. Ušiak
9

Hradec po minulé prohře potřeboval nutně zabrat. Merlín na tom byl úplně stejně. V zápasu padly nakonec čtyři branky a postarali se o ně pouze dva borci. Penaltový rozstřel nakonec určil Merklín jako tým, který dnes bral více bodů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas vyhrál Merklín

První poločas se překvapivě odehrál plně v režii Merklína. Přehrával svým pohybem a nasazením domácí a Hradec na tento styl hry nedokázal nacházet recept. Hradec nedokázal udržet míč a při každém náznaku útoku jej hned odevzal soupeři. Ten si i začal vytvářet šance. V 5. minutě po přihrávce od brankové čáry střílel z malého vápna Merklínský hráč jen do brankáře. V 10. minutě hosté trefili po pěkné střele břevno a následnou dorážku pokryl domácí brankář. V 18. minutě zatáhli hosté míč po lajně, následoval centr, který našel na penaltě osamoceného Ušiaka a ten otevřel skore - 0:1! Ve 30. minutě mohli hosté přidat další branku. Merklín se dostal do uníku namířil si to přímo na brankaře domácích a v samostatném nájezdu skončil jako ten úspěšnější domácí brankař, který s vypětím všech sil vytěsnil míč na rohový kop. Hosté si vytvořili další dvě velmi slibné šance, ale nedokázali je proměnit v branky, což ve druhém poločasu v konečné fázi chybělo k tomu, aby si odvězli všechny tři body ze hřiště soupeře.

Druhý poločas byl střelecky lepší Hradec

Do druhého poločasu nastoupili hosté s tím, že chtějí vsítit druhý gól a dohrát pak v klidu zápas do konce. Ten hned začal obrovskou šancí právě hostů, kdy střílel hráč z deseti metrů, ale domácí brankář vyrazil nad a kopal se rohový kop, se kterým si domácí obrana bezpečně poradila. Po té se hned osmělil Hradec a vytvořil si pěknou šanci. Bečvář utekl po křídle a krásně přihrál před odkrytou branku Ondrovi Lihmovi, ale ten poslal balon až do sousední školky a tak se se skóre neměnilo. Změnu přinesla až 57. minuta, ve které srovnával Hradec na 1:1! Po výkopu brankáře překvapivě vyhrál hlavičkový souboj malý Kundrata a přihrál tak Petrovi Andrlemu, ten obešel i brankáře, kterého si pěkně položil na zem a vyrovnal. Domácí radost byla však zmražena hned o tři minuty později. Na půlce fauloval domácí hráč. Domácí v klidu šli od míče a chvilku nedávali pozor a Merklín rychle rozehrál míč za obranu a po zpětné přihrávce uklízel Ušiak do prázdné branky 1:2!. Za pět minut byli zase jako zmraženi hosté. Trestný kop zahrál Bohouš Andrle na bráchu Petra a ten hlavičkou vyrovnal, hosté v tuto chvíli naprosto propadli v obraně. V závěru poločasu měl Hradec více sil než soupeř, ale branku již nevstřelil, protože si nedokázal vytvořit nějakou více slibnou šanci. Hosté si ještě dvě šance vytvořili, ale jejich zakončení nepotěšilo trenéra ani pár fanoušků, kteří s týmem dorazili na zápas. Vzhledem k tomu, že gólem již žádná akce neskončila, dospěl zápas do penaltového rozstřelu.

O bodu navíc rozhodovaly penalty.

Penaltové rozstřely to je vždy velká loterie Tentokrát byl tím horším v tomto klání Hradec a  překvapivě neuspěl. V první serii nedal Šubrt, ve čtvrté netrefil branku David Lihm a v sedmé serii přestřelil Müller. Kosť chytil druhou penaltu a pátou poslali hosté vedle. Rozstřel skončil tedy 4:5 a hosté si odvezli jeden bod navíc ze soupeřova hřiště!



Ohlasy k zápasu


SK Hradec 1946
Petr Kosť: První poločas nám vůbec nevyšel. Soupeř nás přehrával pohybem, důrazem a celkovým větším nasazením. Nedokázali jsme pořádně podržet míč a odevzdávali jsme ho hned soupeři. Přesto jsme v druhém poločase dokázali dát dvě branky. V penaltách byl soupeř dnes překvapivě úspěšnější.

TJ Sokol Merklín
Kubeš Jaroslav - trenér: Dnes jsme nastoupili bez šesti hráčů základní sestavy. Hlavní problém byl na postu brankaře, kterého se dnes musel zhostit Schejbal Miloslav. První poločas jsme hráli dobře - soupeře jsme přehrávali a nepouštěli do žádných šancí. My jsme měli klasiku zase - neproměnili jsme další dve, tři šance. Do druhého poločasu jsme nastoupili s tím, že chceme dát druhého góla, ale paradoxně jsme inkasovali. Soupeř si vytvořil tři skvělé šance a dvě z nich proměnil. Na tu sestavu, kterou jsme měli, bychom před zápasem brali dva body všema deseti, ale s ohledem na průběh zápasu je to pro nás nakonec ztráta. Jkoa nejlepšího našeho hráče bych dnes určil našeho brankaře Schejbala!



Sestavy


SK Hradec 1946
P. Kosť [-] - B. Andrle [-] , D. Lihm [-] , D. Müller [-] , M. Bečvář [-] - Š. Kundrata [-] (84. J. Hrdina st. [-] ) , O. Lihm [-] , J. Skala [-] (46. J. Šubrt [-] ) , O. Kiss [-] - J. Hrdina ml. [-] , P. Andrle [-] (77. L. Daneš [-] )

TJ Sokol Merklín
M. Schejbal [-] - Z. Bešta [-] , M. Havel [-] (70. J. Hruška [-] ) , J. Ušiak [-] , S. Žižka [-] , M. Voráček [-] , M. Liška [-] , L. Bláha [-] , T. Bešta [-] , O. Haník [-] , M. Balák [-]

ŽK: 82. J. Šubrt - 63. M. Liška .
Počet diváků: 215. Rozhodčí: Szikszay Ladislav - KAŠE Jiří (N), BOŘÍK Petr (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tomáš Vodička

Expert: Martin Prokeš
Tip experta: výhra domácích

Hradec 1946 zabere a před svými fanoušky porazí Merklín.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů