2:1
(1:0)
72. M. Baran
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.04.2019 10:00

17.kolo, Plzeňský | Plzeň - Jih | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Nepomuk "B" dost potrápil Blovice, které nakonec berou všechny body za těsný výsledek


Branky


10

Že se poslední zápasy Blovicím, které jsou aktuálně první v tabulce, příliš střelecky nedaří, už bylo psáno v minulých reportech. Dnes to také nebylo střelecky jiné. Naopak Nepomuk "B", který se momentálně pohybuje na dvanáctém místě tabulky dnes hodně potrápil favorita. Kdyby proměnil své velké šance v dnešním zápase, nemusely mít Blovice z dnešního zápasu všechny tři body. Nakonec po velmi sporném verdiktu rozhodčího, ze kterého posléze domácí kopali přímý kop, vzniknul rohový kop po odvácení hostující obranou a Blovice z něho nálsedně vstřelily druhý gól a tři mistrovské body tak zůstaly všechny doma!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Neproměněné šance Nepomuku znamenaly těsné vedení Blovic

Za chladnějšího jarního počasí se odehrál zápas mezi týmy, které dělí v tabulce velký bodový rozdíl. Na hostech však tento bodový diskomfort v prvním poločase nebyl nikterak znát. Nepomuk vyrukoval v zápase s velkou zkušenostní, když hned šest borců v základu bylo starší čtyřiceti let. Blovicím od začátku v jejich hře chyběla lehkost, obrana neměla patřičné sebevědomí a těžko hledala konstruktivní přihrávky, záloze chyběl především rychlý přechod do ofenzivy, což samozřejmě hrálo do karet soupeři, jenž přijel, jak už bylo uvedeno, se starším kádrem, ale o to zkušenějším. Nepomučtí se dokázali vždy včas vrátit za balon, kde se jim dařilo odvracet minimálně náznaky útočné aktivity domácích, což byl po celý zápas důležitý prvek, na který favorit jen těžko hledal recept. První velkou šanci spálil již v 5. minutě Rous, který na malém vápně minul branku. Ve 26. minutě pálil z pravé strany z přímého kopu kapitán Lajbl, ale jeho střelu pod víko vytáhl nad břevno brankář. Domácím chyběl v pokutovém území jak potřebný důraz, tak i patřičná přesnost. A tak to byli právě hosté, kteří mohli vsítit první gól zápasu. Na druhé straně se snažil překvapit zkušený Slach, dostal se do 2 šancí, ale naložil s nimi prachbídně. Jak uvedl po zápase, určitě s nimi měl naložit úplně jinak a mohly být protaveny v gól. Po těchto šancích se naopak opět osmělili domácí a s trochou štěstí se z úhlu v 34. minutě trefil Parouz, jehož centr zapadl nečekaně do brány - 1:0!. Pokud si vzpomínate na report z minulého kola, povedlo se Blovicím úplně to samé - lze se tedy domnívat, že to úplná náhoda nebyla, navíc takové branky prostě  padají a v žádném případě nelze snižovat jejich kvalitu, vždyť branka padla po našem stálém snažení ohrozit branku soupeře. Pokud se tým do šance nedostane, nemůže ani taková branka padnout. V závěru poločasu ještě domácí orazítkovali tyč, ale i tak se šlo do kabin za hubeného výsledku 1:0!

Srovnání Nepomuku v druhém poločasu však nakonec zápas do penaltového rozstřelu nedotáhlo

Hosté v prvním poločasu viděli, že když budou praktikovat jejich styl hry i ve druhémpoločasu, může to přinést srovnání - s takovým výkonem nastoupili hosté i do druhého poločasu. Domácí se snažili, ale v některých momentech zápasu je z bojovnosti vyučoval právě soupeř, jehož hráči hráli především srdcem. Pro domácí tohle mělo být varování, zvlášť když jedna ze střel soupeře měla gólové parametry, ale reflexivně zasáhl brankář Šabata. Hosté neupustili od své hry a  nakonec se jim však  podařilo vyrovnat, kdy po rohovém kopu se nemýlil hlavou dobře hrající Marek Baran - 1:1! Emoce začaly hrát prim na obě strany, nepřidaly k této atmosféře ani sporné výroky rozhodčího. V závěru se však nakonec domácí pře jenom radovali. Právě po sporném rozhodnutí rozhodčího, kterých měl v zápase několik, dostali výhodu přímého kopu domácí. Obrana hostů přes nesouhlas s tímto rozhodnutím si se zahrávaným přímým kopem poradila pouze odvrácením na rohový kop a z příslušného rohového kopu, který byl lehce přetažený vstřeli domácí branku. Dlouhán Tomáš Matoušek si naskočil na tento centr a nedal brankaři jedinou šanci 2:1! Závěr zápasu si již domácí pohlídali a tři mistrovské body zůstali nakonec doma.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Blovice
Luboš Horvát: ačkoliv měl soupeř vysoký věkový průměr, opíral se především o svoji zkušenost. Všechny kluky znám osobně, některé i léta, mají můj velký respekt, minimálně nám dali lekci z bojovnosti. Zřejmě hrálo v hlavách mých hráčů i lehké podcenění, to si nemůžeme dovolit v žádném zápase, nikdo nám nedá body zadarmo. Necháváme se často strhnout emocemi a ano - chybí nám herní pohoda, která byla vidět v přípravě. Ale na druhou stranu nechci naše výkony nijak bagatelizovat, i když jsme kritizováni, na jaře jsme získali 11 bodů z 12. Chceme se především soustředit sami na sebe. Asi by každý rád z našich fandů viděl pověstný fotbalový válec, ale ne vždy je to možné. Dnes se mi líbil výkon Honzy Parouze, nedělal hrubé chyby, plnil si úkoly a navrch dal gól. Tento letošní maturant má z dospělého fotbalu již své zkušenosti.

FK Nepomuk B
Slach Jiří: V zápase jsme lepším týmem nebyli, ale paradoxně největší šance v zápase jsme měli právě my - mimochodem, já v první půli dokonce dvě, ale neproměnili jsme žádnou! My se však dnes za svůj výkon nemusíme stydět a musím všechny kluky opravdu pochválit za obětavý výkon i přesto, že se prohrálo. Šest lidí v základu mělo přes čtyřicet let, takže zkušenost byla obrovská. Domácí dali druhý gól po faulu, na který máme názor, že ho rozhodčí odpískal naprosto špatně a byl vymyšlený. Mimochodem rozhodčímu se dnes zápas absolutně nepovedl a tím myslím na obě strany - myslím si, že ani domácí s jeho výkonem nemohou být spokojeni.



Sestavy


TJ Sokol Blovice
J. Šabata [-] - V. Šeba [-] (20. M. Houdek [-] ) , M. Heřman [-] , A. Zdvořáček [-] - O. Laibl [-] , J. Veselovský [-] , J. Sýkora [-] , J. Parouz [-] - J. Rous [-] , R. Šabata [-] (72. T. Matoušek [-] ) , Š. Merhaut [-] (60. V. Houdek [-] )

FK Nepomuk B
D. Slivoň [-] - J. Slach [-] (66. M. Berkovec [-] ) , M. Baroch [-] , M. Baran [-] , M. Viktora [-] , F. Mareš [-] , J. Ticháček [-] , V. Švec [-] , J. Martínek [-] , P. Váňa [-] , V. Janoch [-]

ŽK: 23. J. Rous , 43. Š. Merhaut , 84. V. Houdek , 90. M. Houdek - 30. F. Mareš , 88. J. Martínek .
Počet diváků: 40. Rozhodčí: SLABÝ Otto - KŘEN Jiří, SOBOTA Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tomáš Vodička

Expert: Luboš Horvát
Tip experta: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích