0:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.03.2019 15:30

16.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. B, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Derby bez gólů


Branky


2

Nádherné jarní počasí bylo tou nejlepší pozvánkou pro milovníky kopané. A když se ještě k tomu hraje sousedské derby, tak fanoušci obou táborů nemohli chybět. Do Dobratic přišlo kolem tří stovek diváků a to je kulisa, kterou nemají týmy ani v mnohem vyšších republikových soutěžích.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

o zbytečné prohře na půdě poslední Hrabové, kdy naši fotbalisté vedli dvoubrankovým rozdílem, ale nakonec neurvali ani bod, se čekalo, jak se povede první utkání doma. Trenér Korabík byl nucen udělat nějaké změny v sestavě, které byly způsobeny i neúčastí některých hráčů. Nicméně od počátku měly Dobratice mírnou herní převahu, hrálo se však především uprostřed hřiště,tak gólmani neměli příliš práci. První pokus zaznamenal ve 3.minutě hostující Gryžboň, střela však skončilo hodně vysoko nad brankou. To první domácí příležitost v 7.minutě byla gólová. Za obranu se dostal kapitán Causidis, sólo ale nezakončil úspěšně, vychytal jej včasným vyběhnutím Pešák. V 11.minutě se povedla rychlá akce domácích a po uvolnění Pařenicy na pravé straně šestnáctky chybělo jen lepší sklopení nártu, aby pokus zamířil mezi tyče. Na hrotu Dobratic se pohyboval mladíček Kohut, který velmi aktivně napadl rozehrávky zadáků Dobré. Právě tento fotbalista dostal ideální přihrávku do běhu a mířil sám na brankáře, jenže dopadl úplně stejně jako jeho zkušenější kapitán, gólovou možnost mu překazil doberský Pešák.  Potom přišly i první náznaky o zteč domácí branky, to nejprve z dobré pozice střílel do náruče mladého brankáře Padušáka Bařina a po chvilce na to zatrnulo domácím fandům po dlouhém výkopu, kdy se míč snesl až do domácí šestnáctky a nedorozumění brankáře s obranou skončilo šťastným zákrokem mladíčka v brance.  To byl na první půli docela slabý zápis střelců mezi tyče. Pozornost diváků si zasloužil jen nešťastný vzdušný souboj, po kterém zůstal otřesen na trávníku domácí Šigut.  S pořádnou boulí nad levým obočím odcházel rychle do šatny těsně před hvizdem rozhodčího.

Na druhých 45 minut přišel i pošramocený Šigut a to bylo dobré znamení a nebylo třeba už tak do oslabeného týmu zasahovat střídáním.  I začátek této části hry zpočátku patřil domácím. Přímý kop Pařenicy skončil nad, pak se vyznamenal znova hostující brankář, která vzal centrovaný míč zprava doslova z nohy Kantorovi. Největší šancí pohrdl v 57.minutě Lýsek, kdy zblízka nepřekonal hlavou skvělého Pešáka. To byla veliká škoda a další minuty jako by poznamenaly tento neproměněný moment. Dobrá přitlačila, začala lépe kombinovat a vytvářet si také příležitosti. Domácí obrana mnohokrát se štěstím odvracela nakopávané míče a střely Zíchy a především Ursíniho měly dobrý směr, jen díky obětavosti končily míče na dobře postavených hráčích Dobratic. Asi nejvíce zatrnulo domácím po úniku Alexy, kdy jej zastavil vyběhnuvší brankář jen za cenu faulu a žluté karty. Přímý kop zahrávaný Dobrou, konkrétně levačkou Ursíniho, byl ukázkový. Pro Dobratice velké štěstí, že míč jen orazítkoval spojnici tyče s břevnem, z následujícího rohu stejný hráč již takovou mušku neměl.   To byla výborná desetiminutovka hostů, po které se domácí dostali na dostřel soupeřovy branky až při zaznamenání pěkného centru, ale míč z hlavy Causidise opět skončil nad břevnem. I další možnost ke vstřelení aspoň jediné branky měl domácí tým v 81.minutě po úniku Pařenicy po levé straně a centru do malého vápna, kde čerstvě nastoupivší Matula promáchl naprázdno a míč proletěl do jiných míst než většina diváků chtěla. Ještě jedno vzrušení nastalo tři minuty před koncem, na hranici šestnáctky šel k zemi po zákroky Alexy jeden z domácích hráčů a sudí Levinger neváhal vytasit červenou kartu. Následnou standartku si vzal na starost Pařenica, namířil přesně kolem zdi, výborný Pešák stačil míč vyrazit do bezpečí a vychytal tak další nulu. Stejně si vedl i mladičký Padušák na domácí straně. Derby tedy nemělo vítěze. Ke spokojenosti diváků chybělo koření fotbalu a to jsou góly. Snad se jich od našich svěřenců dočkáme už v dalším zápase, kdy se utkají venku s Lučinou. 

 

zdroj: https://www.dobratice.cz



Sestavy


TJ Dobratice
A. Padušák [-] - A. Šigut [-] , P. Lýsek [-] , L. Kantor [-] , L. Somr [-] , R. Škapa [-] , R. Pařenica [-] , M. Causidis [-] , D. Dobiáš [-] , O. Skotnica [-] , A. Kohut [-] (77. S. Matula [-] )

TJ Sokol Dobrá
V. Pešák [-] - J. Filipčík [-] , M. Novák [-] , K. Zícha [-] , D. Šmahaj [-] - J. Alexa [-] , T. Bařina [-] , P. Platoš [-] - O. Gryžboň [-] (70. P. Gryžboň [-] ) - J. Ursíni [-] , A. Foukal [-] (90. F. Georgiovský [-] )

ŽK: 21. A. Šigut , 37. R. Pařenica , 61. A. Padušák - 44. J. Filipčík , 50. D. Šmahaj . ČK: 87. J. Alexa .
Počet diváků: 290. Rozhodčí: LEVINGER Milan - ŽÁČEK Marek, HYKL Dominik.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích