2:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.05.2019 17:00

21.kolo, Plzeňský | Plzeň - Město | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Hradiště vrátilo Unionu pohárovou prohru


Branky


14

Již po čtyřech dnech svedl los dohromady opět stejné soupeře - Hradiště a Union. Středeční pohárovou bitvu zvládl lépe Union, v Hradišti chtěli uspět domácí a porážku svému soupeři vrátit. To se Tornádu nakonec i povedlo, když po gólech Krliše a Beránka zvítězilo 2:1.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Na gól domácího Krliše odpověděl Petr Šimana, Hradiště muselo střídat gólmana

Zápas na řádně deštěm zkropeném hřišti začali o něco lépe domácí.  Pytíkovu ránu ze třetí minuty krotil Horn nadvakrát, ale zákrok  nakonec zvládnul. V 5. minutě hostující golman chyboval při rozehrávce a forčekující Krliš balon získal. Jeho zakončení ale Horn vyrazil a tak svoji chybu napravil. Rucký pak vyzkoušel jeho pozornost při úniku po křídle, ale hostující golman byl opět pozorný. Hlavička Tomáše Beránka pak mířila nad jeho bránu. V 8. minutě se k sólu nadechl Vašek Krliš a balon zastavila až síť za Hornovými zády - 1:0. Ještě chvíli byli aktivnější domácí. Od 15. minuty se začali zvedat hosté. Dva rohy jdoucí bezprostředně po sobě ale domácí ubránili a Fryš si s lehkou hlavičkou Knafa poradil. Tomáš Beránek kontroval střelou z otočky, která těsně minula tyč brány hostí. Krliš pak tečoval Biharyho střelu, ale Horn míč vyrazil na roh. Na druhé straně hlavičkoval nad po rohu volný Šimana. Ale to se jen zastřeloval.

 

Další roh zvládli hosté o něco lépe a Fryš míč otět boxoval ven z vápna. Přesně po půlhodině hry nacentrovat exligista Hájovský do prostoru penalty, kde se objevili dva hostující hráči zcela osamoceni. Šimana se tentokrát nemýlil a Fryš se k tyči natahoval marně - 1:1. Hosté pak přitlačili, ale další gólovou příležitost si do půle nevytvořili. Naopak těsně před poločasem mohl vedení na naši stranu strhnout Bihary, ale v dobré pozici po rohu čas ke střelbě prováhal. Při jednom z výběhů si domácí golman natáhnul zadní stehenní sval a raději si ještě před půlí řekl o střídání. Hosté ještě pohrdli šancí, která se jim naskytla po nepřesné rozehrávce ještě "studeného" Bejčka, ale balon z Šimanovy kopačky skončil na boční síti  domácí brány.

Vyrovnaný boj rozhodl Beránkův zásah

Poločasový vyrovnaný stav dával oběma mančaftům rovné šance a i hra byla vyrovnaná. Druhou půli zahájili aktivněji opět domácí. Bihary se krásně uvolnil, ale svojí prudkou ranou trefil spoluhráče. V 54. minutě se k sólu nadechnul Pytlík, jehož střela z vápna byla obranou hostí zblokována. Poté, co ve středu sváděl bežecké souboje s Kutným Krušina, zbyla tentokrát tato úloha na Dana Červeného. Ten se předvedl i v 58. minutě, když nenechal hostujícího rychlíka vniknout do vápna. Beránkův trestňák v 62. minutě šel parádně na hlavičkující hráče, ale balon se vrátil a opět Beránek tvrdou ranou mířil vedle. Pak Union opět přidal a byl v poli o něco lepší. Bejček ale moc práce neměl, domácí obrana fungovala skvěle. Pikhart zkusil na mokrém trávníku střelu po zemi, Horn byl ale pozorný.  

 

Rozhodnutí přišlo v 77. minutě. Bihary parádně naběhnul na kolmici z hloubi pole, včas posunul balon vedle sebe na nabíhajícího Tomáše Beránka a ten z pravé strany ranou levačkou přímo pod břevno překvapil Horna - 2:1. Hosté se pak pokusili přitlačit, ale ani vysunutí Hájovského na hrot jim kýžený efekt nepřineslo. Naopak, Bihary v souboji s Kurným nadvakrát udržel balon a došlo na kontakt ve vápně. Sudí tento zákrok ale jako penaltový neposoudil. Kutný ale zůstal ležet s bolestivou grimasou a držel se za kotník, kterým Biharyho trefil. Velkou smůlou Unionu bylo, že musel střídat. Možnost definitivně rozhodnout pak měli domácí střídající hráči Ženíšek a Drahoňovský, ale ani jeden netrefil balon v dobré pozici přesně. Poslední možnost měli hosté ve druhé minutě nastavení. Union měl k dispozici trestný kop z ideální pozice. Bejček si ale postavil pevnou zeď, kterou kapitám Hořánek trefil. Míč tak domácí bránu ani neohrozil a zápas bezprostředně poté sudí ukončil.

 

Autor: Tomáš Květoň



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Plzeň - Hradiště
Tomáš Květoň (asistent trenéra): Velice dobrý zápas. Z obou stran slušný a fotbalově kvalitní. Bylo znát, že hrají dvě mužstva z předních pozic. Vítězství je zasloužené, odehráli jsme opravdu velice dobrý mač. Unionu jsme vrátili vyřazení z poháru a získali na třetím místě šestibodový náskok na svého soupeře. Dík za oba zápasy patří i soupeři. Union byl skvělým soupeřem a je potřeba říci, že k oběma zápasům přistoupili s klidem a pohodou, která i přes opravdový fotbalový boj vládla jak na hřišti, tak mezi lavičkami. V poháru Unionu gratulujeme k finálové účasti, v soutěži jsme získali trošku odstup. Ten se bude určitě pro závěr soutěže hodit i proto, že další dva zápasy nás čekají na hřištích soupeřů.

TJ Union Plzeň
Petr Starý (vedoucí mužstva): S Hradištěm jsme se potkali dvakrát během pár dní a v obou zápasech šlo o suverénně nejlepšího a nejfotbalovějšího soupeře, kterého jsme na jaře zatím potkali. Zatímco v poháru na našem hřišti jsme byli o něco lepší a zaslouženě vyhráli, v sobotu v Hradišti to bylo úplně jiné. Bylo znát, že domácí ví, jak na svém hřišti hrát, zatímco my jsme se s tím srovnávali hodně dlouho. Hlavně úvody obou poločasů patřily domácím, pak se hra vyrovnala a místy jsme byli lepší my. Celkově šlo o vyrovnaný zápas, kterému by spíš slušela remíza, takže prohra mrzí.



Sestavy


TJ Sokol Plzeň - Hradiště
R. Fryš [-] (43. P. Bejček [-] ) - J. Bihary [-] , J. Němeček ml. [-] , M. Valeček [-] , V. Krliš [-] , D. Červený [-] , J. Rucký [-] (65. M. Drahoňovský [-] ) , V. Pikhart [-] , O. Pytlík [-] , T. Beránek [-] , M. Beránek [-]

TJ Union Plzeň
M. Horn [-] - T. Rojík [-] , T. Hájovský [-] , K. Knaf [-] , P. Šimana [-] - P. Kutný [-] (80. P. Starý [-] ) , P. Šimana [-] , M. Hořánek [-] , J. Jindra [-] - K. Kotrč [-] (74. D. Kalaš [-] ) , A. Hořánek [-] (77. P. Chudý [-] ) -

Počet diváků: 40. Rozhodčí: Schingler Milan - BUBKA Zbyněk (N), TRÁZNÍK Martin (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hráč, Funkcionář, Asistent trenéra, Vedení klubu, Administrátor klubu - TJ Plzeň-Litice | Plzeňský | Plzeň - Město

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip experta: remíza

Hradiště je doma jedním z nejméně příjemných soupeřů, přesto tipuji, že Union uhraje minimálně remízu.

Tip: výhra hostů