Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.03.2019 13:00

14.kolo, Plzeňský | Plzeň - Město | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Druhý Smíchov ve šlágru prvního jarního kola přehrál třetí Hradiště!


Branky


16. J. Kovář (p.) , 31. B. Mičan , 64. J. Kovář , 77. A. Zikmund , 90. A. Zikmund - 9. M. Furár , 34. T. Beránek
11

Hned v prvním jarním kole městského přeboru se utkal druhý tým tabulky se třetím. Zajímavý souboj nakonec zvládl lépe domácí Smíchov, který přehrál Hradiště 5:2. Smíchovští duel rozhodli až v závěrečné půlhodině, v níž soupeři nastříleli tři góly.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První půle přinesla po dvou gólech na každé straně

Souboj druhého se třetím mužstvem. Škoda jen, že zápas byl již dlouho plánován na umělku a přírodní trávník na Smíchově i za parádního počasí nebyl využit. Ihned po výkopu se Smíchovští nastěhovali na polovinu hostí, kterou míč prvně opustil až ve třetí minutě. Úvodní tlak Hradiště přestálo bez úhony a naopak po rohovém kopu obrana Smíchova zblokovala nebezpečnou Furárovu střelu. Obrovskou šanci pak domácím zhatil výtečným návratem do vlastního vápna Vašek Krliš, který odkopnul soupeři balon od nohy před zcela odkrytou bránou. Nedáš - dostaneš se opět potvrdilo. Z nějakých dvaceti metrů napřáhl hled z protiútoku Furár a balon skončil přesně u pravé tyče marně se natahujícího Bešty - 0:1. Prakticky hned z rozehrávky měli Smíchovští obrovskou šanci, kterou ale golman Bejček skvěle zlikvidoval. Ze soustavného tlaku domácích pak pramenila v 16. minutě penalta. Domácí snajpr Jan Kovář nedal Bejčkovi šanci a neomylně srovnal - 1:1.

 

Smíchov pokračoval v tlaku a Bejček čaroval. Z protiútoku zatáhnul Patrik Kočí po lajně balon a jeho centr Venca Krliš hlavou usměrnil jen těsně vedle. A opět nedáš - dostaneš. Po autovém vhazování ihned po naší šanci Dan Červený neuhlídal u brankové čáry hráče, který mu unikl a Bohouš Mičan měl jednoduchou práci - 2:1. Vedení Smíchova ale hosty z Hradiště nepoložilo. Červený svoje zaváhání napravil příkladnou bojovností ve středu hřiště, získaný balon pak předložil nabíhajícímu Tomášovi Beránkovi, který ranou o břevno překonal Beštu podruhé - 2:2. Do půle ještě z nepřímého kopu nařízeného za řečnění trefil Furár opět těsně vedle, když Bešta míč kontroloval jen pohledem. Na druhé straně vypíchnul stoper Pytlík balon Kovářovi před zcela odkrytou brankou. 

Smíchovští měli více sil

První poločas tedy skončil smírně, i když průběžné vedení mohly držet oba mančafty. Smíchov měl více ze hry, Htadišťští měli nebezpečné akce vedené především po stranách. Ve druhé půli Smíchov dál tlačil, Hradiště dobře bránilo a vyráželo do brejků. Bejček vytěsnil střelu kapitána Zikmunda na břevno, Tornádo naopak zlobilo hlavně po Kočího straně. Bohužel Patrik vždy balon pěkně zatáhnul, ale finální část hostům moc nevycházela. Jednou balon neprošel malým vápnem na volného Vencu, podruhé byla Kočího střela zblokována a Tom Beránek pak odražený skákající balon z první trefil hodně vedle opuštěné brány. Tato taktika vycházela Hradišti až do 64. minuty. To se po útoku hostí dostal Jan Kovář k brejku jeden na jednoho, udělal kličku a domácí vedli 3:2. 

 

Po vstřeleném gólu Smíchov dál tlačil, ale Bejček držel nadějný stav. Finální rozhodnutí přišlo čtvrt hodiny před koncem. To se k ráně odhodlal Kovář, Bejček robinzonádou dostal balon mimo bránu. Z následného roku stáhli domácí celý hrozen hráčů na přední tyč, balon ale směřoval na zadní, kde "vyplaval" metr od Hanze Ruckého Saša Zikmund a z blízka se nemýlil - 4:2. S výsledkem se ještě hosté snažili až do konce něco udělat, ale za zmínku stojí snad jen Pytlíkem trefené břevno při ne zcela vydařeném centru. Skóre pak uzavřel svým druhým gólem Zikmund, když se při pokusu o tlak ze strany Tornáda dostal na vlastní půli k odraženému balonu, a v akci 3 na 1 se Smíchovští nemýlili - 5:2.



Ohlasy k zápasu


SK Smíchov Plzeň
Jiří Sulek (trenér): Od začátku jsme měli více ze hry a vytvářeli si poměrně dost příležitostí. Soupeř ale udeřil hned z první střely a potvrdil tak pravidlo nedáš – dostaneš. Nám se pak podařilo skóre otočit, soupeře jsme nadále přehrávali. Bohužel jsme šance v první půli spalovali. Soupeř byl ale nepříjemný v protiútocích a vytvořil si tam pár příležitostí. V závěru poločasu se jim podařilo vyrovnat. Hezky to sehráli a po zakončení šajtlí se míč odrazil od břevna. My nevěděli, jestli to byl gól nebo ne, ale rozhodčí byl o tom jasně přesvědčen. Ve druhém poločase mi přišlo, že jsme na tom byli fyzicky lépe. Ten už nebyl dopředu tak nebezpečný. My tak měli hru pod svou kontrolou a v závěru utkání jsme dokázali využít naše šance a dát tři góly. Vyhráli jsme zaslouženě, gólových situací jsme měli jednoznačně více. Mrzí mne jen dva obdržené góly, ale jinak jsem na to, že to byl první jarní zápas, spokojen. Hrál druhý s třetím a Hradiště bude pro každého určitě nepříjemným soupeřem. Mezi námi je to vždycky trošku derby. S klukama se známe, takže jsme rádi, že jsme to zvládli.

TJ Sokol Plzeň - Hradiště
Tomáš Květoň (vedoucí mužstva): Je potřeba říct, že Smíchov vyhrál po zásluze. Můžeme soupeři jen pogratulovat k zaslouženému vítězství a popřát hodně štěstí v nahánění zatím suverénní Dýšiny. My neodehráli špatný zápas, i když výsledek tomu moc nenasvědčuje. Dost se ke konci projevilo, že jsme měli na střídání jen jednoho hráče a klukům na hřišti trošku docházely síly. Náš příští soupeř - Chrást - doma porazil Union 3:1 a v sobotu to určitě nebudeme mít jednoduché. Sice už budou k dispozici další hráči a věřím, že zápas zvládneme herně i výsledkově. Každopádně pokud se z úvodní porážky vyklube alespoň stejný vývoj poloviny sezony, jako na podzim, tak se už teď na pokračování jarní části těším.



Sestavy


SK Smíchov Plzeň
V. Bešta [-] - J. Kovář [-] , J. Gruncl [-] , A. Zikmund [-] , D. Kroc [-] , B. Mičan [-] , M. Bačkovský [-] , P. Konopík [-] , L. Rous [-] , R. Tyll [-] , J. Černý [-]

TJ Sokol Plzeň - Hradiště
P. Bejček [-] - P. Kočí [-] , J. Němeček ml. [-] , M. Furár [-] , D. Červený [-] , V. Pikhart [-] , O. Pytlík [-] , V. Krliš [-] (69. J. Rucký [-] ) , T. Beránek [-] , M. Beránek [-] , J. Ženíšek [-]

ŽK: 45. D. Kroc - 71. J. Rucký .
Hráči zápasu: A. Zikmund - P. Kočí .
Počet diváků: 40. Rozhodčí: KRAČMER Marek - BEŠTA Vladimír (N), VALEČEK Martin (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Zajímavý zápas hned na úvod jara. Smíchov na podzim zvítězil v Hradišti 7:1, ale tak velký výkonnostní rozdíl mezi mužstvy určitě není. Tipuji, že o góly opět nouze nebude, ale Smíchov tentokrát vyhraje těsným rozdílem.

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Asistent trenéra, Vedení klubu, Administrátor klubu - TJ Plzeň-Litice | Plzeňský | Plzeň - Město

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích