1:2p.
(0:1)
30. V. Žák
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.05.2019 13:00

23.kolo, Plzeňský | 1.B třída sk. C, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Volduchy berou bonusový bod!


Branky


11

Report zaslal Jan Vild. Děkujeme!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté po poločase vedli

Týmu Volduch se ke konci sezóny rozrůstá marodka, a tak na půdu suverénně prvního týmu tabulky odcestoval jen s dvanácti hráči! Alespoň na druhou půli pak dorazil ještě Jan Černý. Mladý rezervní tým Petřína zcela jasně ovládl jarní část sezóny a do tohoto kola na jaře neztratil ani bod! Přitom poslední tři duely zvládl s impozantním skóre 21:0!

 

Taktika Hřebenářů byla jasná. Hrát v zataženém bloku a pokusit se domácí překvapit z brejkových příležitostí. Petřínští byli od počátku více na míči, diktovali hru a voldušské hráče brzdila v rozletu nepřesnost hlavně v záložní řadě. První šance Petřína přišla v 8. minutě, kdy po rychlé kombinaci pálil útočník SK nad bránu. Voldušští bojovali jako lvi, snažili se rychlonohým hráčům Petřína vyrovnat, ale často kupili lehké chyby. Přesto ve 22. minutě si Volduchy vynutily trestný kop těsně před hranicí velkého vápna. L. Straka ale napálil jen zeď, a tak se pokračovalo bez změny skóre. Ve 28. minutě musel zasahovat voldušský Fous, slabá střela z blízkosti mu ale nakonec příliš starostí nenadělala. A pak přišla 30. minuta a výbuch radosti početné skupiny voldušských příznivců. Jiří Straka si naběhl na přesný oblouček za obranu, vlétl do vápna a předložil míč před odkrytou bránu Žákovi. Ten s přehledem zavěsil míč do petřínské sítě a svým jubilejním dvacátým gólem v sezóně poslal Hřebenáře do vedení – 0:1! Ve 39. minutě mohly Volduchy dokonce navýšit skóre. To skákavou Bronovu ránu z trestňáku s velkými problémy vyškrábl gólman Hrabačka na roh. Z něj mohl udeřit opět Bron, ale hlavičkou ze dvou metrů mířil jen do připraveného brankáře SK! O minutu později hrozil Petřín, tvrdou střelu z dvaceti metrů gólman Volduch kontroloval. Hřebenáři svojí bojovností otupili tlak Petřína z úvodu utkání a první poločas nakonec zvládli lépe.

Domácí po poločase srovnali

Druhý poločas začal opět tlakem domácích. V 50. minutě se řítili k pokutovému území Volduch a po faulu jednoho z voldušských obránců nejprve sudí Šimek ukázal na značku pokutového kopu. Zákrok se však stal viditelně ještě před hranicí velkého vápna, a tak po konzultaci s pomezním nakonec hlavní arbitr nařídil jen trestný kop. Ten se ale Petřínu nevydařil, a tak stále Volduchy držely vedení. V 58. minutě se už ale Petřínští dočkali. Hřebenáři jen přihlíželi rychlé kombinaci po pravé straně, hráči SK vběhli do vápna Volduch a Keřlík zakončoval do poloprázdné brány – 1:1! Opaření voldušští hráči se chvíli vzpamatovávali z petřínského úderu, čehož mohli domácí ještě využít. Hned v 60. minutě totiž zahodili tutovou šanci, když z malého vápna trefili tyč Fousovy svatyně! Poté se hra přece jen trochu vyrovnala a v 77. minutě mohly strhnout vedení na svoji stranu pro změnu Volduchy. Pernica se na hranici vápna opřel do míče a přízemní střelou zamířil přesně k tyči. Gólman Hrabačka ale vytáhl skvělý zákrok a konečky prstů vytěsnil balón mimo zařízení. V 81. minutě nacentroval z pravé strany přesný míč Jan Černý. Našel ve vápně zcela volného Žáka, jenž však hlavou těsně minul horní růžek petřínské brány. V závěrečných minutách znovu utáhl šrouby Petřín. V 87. minutě podnikli hráči Petřína brejk, po kterém přišla tvrdá střela z hranice velkého čtverce. Míč nakonec po teči voldušských obránců skončil těsně nad břevnem. V úplně poslední minutě se Volduchy dopustily zbytečného faulu kousek před pokutovým územím. Centr z trestného kopu stačili obránci odvrátit na roh. Po něm se pak strhla před voldušskou brankou nepřehledná mela, z které nakonec vyšel vítězně brankář Fous. Ten na brankové čáře a dokonce vsedě zabránil fantastickým reflexem míči v cestě do sítě. Hřebenáři přežili klinickou smrt a za několik vteřin se mohli radovat z vydřené remízy.

 

Voldušští fotbalisté odjezdili zápas doslova po zadku, a i když to hodně bolelo, odměna ve formě dvou bodů je velmi cenná. Vždyť Petřín na jaře přišel až teď o první body. Nyní čeká Hřebenáře další těžká výzva. Pod Chlum dorazí druhé Plasy a snad už se dá některý ze zraněných hráčů do kupy. Protože marodka už nabývá opravdu velkých rozměrů. Rezerva Petřína zavítá v rámci 24. kola na půdu třetích Radnic.

Hosté byli šťastnější

Boj o druhý bod měl pak ještě rozřešit penaltový rozstřel. V něm si vedli voldušští střelci naprosto skvěle. Postupně své pokusy proměnili Přibík, Bron, Škarda i Pernica. Všichni vesměs suverénně. Ve druhé sérii voldušský Fous pokus domácího střelce chytil a v sérii páté zabrnkal dalšímu hráči na nervy. Na čáře rozvlnil své rostoucí tělo jako kdysi Jerzy Dudek ve finále Ligy mistrů 2005 a exekutor Petřína svůj pokus nakonec zamířil nad bránu. Bonusový druhý bod tedy míří do Volduch. Hráče pak odměnili bouřlivým potleskem hostující fanoušci, mezi nimiž už také seděl z nemocnice propuštěný Zlatohlávek.



Sestavy


SK Petřín Plzeň B
P. Hrabačka [-] - M. Brácha [-] (46. A. Keřlík [-] ) , M. Štefl [-] , M. Kordík [-] (59. P. Bendl [-] ) , L. Gavrylovskyy [-] , P. Buranský [-] , T. Gita [-] , A. Kohout [-] , M. Trojovský [-] , J. Krystl [-] , J. Huml [-]

TJ Volduchy
J. Fous [-] - L. Straka [-] (46. J. Černý [-] ) , V. Žák [-] , F. Škarda [-] , J. Straka [-] , J. Bron [-] , R. Pernica [-] , M. Pašek [-] , F. Melka [-] , J. Nedorost [-] , J. Přibík [-]

ŽK: 38. P. Buranský , 68. M. Štefl , 90. T. Gita - 68. J. Straka , 74. J. Bron .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: ŠIMEK Adam - FENCL Jakub, MIČAN Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích