Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.05.2019 17:00

20.kolo, Plzeňský | 1.B třída sk. C, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Přestřelka pro domácí Volduchy


Branky


24. M. Pašek , 34. R. Hoblík , 48. V. Žák , 70. V. Žák , 73. F. Škarda - 5. F. Šrámek , 58. J. Břicháček (p.) , 84. P. Vohár
13

Report zaslal Jan Vild. Děkujeme!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí po půli vedli

Po dvou porážkách a matných výkonech se chtěli Hřebenáři revanšovat svým prokřehlým fanouškům v rámci okresního derby se Sokolem Raková. Soupeř se na Volduchy v posledních kolech bodově dotáhl, a tak šlo o přímý souboj o sedmou příčku.

 

Voldušští se museli obejít bez zraněných Segeta a V. Melky, k utkání nebyl nakonec k dispozici ani Jan Černý. Trenéři tedy museli přeskupit řady a v útoku se například představil Martin Pašek, jinak stabilní levý bek. Zápas začali lépe hosté a hned ze svého prvního útoku skórovali. V 5. minutě se dostal ve vápně Volduch ke střele zcela volný Šrámek a nedal Fousovi žádnou šanci – 0:1! Volduchy trochu upravily taktiku z posledních zápasů. Chtěly nechat soupeře více hrát a vyrážet do rychlých protiútoků. To postupem času začalo nést své ovoce. V 7. minutě podnikli domácí rychlý brejk, tečovaná rána ale skončila těsně mimo. Až ve 24. minutě se povedlo dotáhnout protiútok do úspěšného konce. To po levé straně unikl Žák, natáhl na sebe dva obránce Rakové a předložil krásně míč nabíhajícímu Paškovi. Ten zcela sám před gólmanem nezaváhal a poslal balón do sítě – 1:1! Volduchy vyrovnávací gól povzbudil a v dalších minutách dominovaly. Ve 25. minutě nejprve Nedorost hlavičkoval ve velké šanci nad. Ve 27. minutě pálil Škarda, gólman jen vyrazil k Žákovi, jenž ale nestihl zamířit. Ve 34. minutě už šli Hřebenáři do vedení. To Hoblík vyslal nádhernou ránu na branku Rakové, balón se ještě otřel o břevno a zapadl za záda gólmana Šilhánka. Výstavní „Angličan“ znamenal vedení 2:1! Do poločasu ještě mohli navýšit skóre Žák se Škardou, jejich pokusy ale buď skončily mimo nebo je zlikvidoval brankář hostů. Chvíli před koncem úvodního dějství musel voldušskou sestavu opustit zraněný kapitán Jiří Straka.

Domácí si vedení pohlídali

Do druhého poločasu vlétla důrazně Raková. Hned ve 46. minutě pálil hostující hráč za hranicí vápna. Gólman Fous střelu jen vyrazil, aby jí dobíhající útočník Sokola doklepl do sítě. Protože ale dorážející hráč stál v ofsajdovém postavení, nebyla vstřelená branka hostům uznána. A tak hřmělo na druhé straně. Ve 48. minutě se opřel do míče levačkou ostrostřelec Žák a balón zapadl přímo za tyč – 3:1! Volduchy odskočily na rozdíl dvou branek, v mysli ale zůstával podzimní zápas, kdy Hřebenáři přišli dokonce o tříbrankové vedení! A ani v tomto zápase to nebylo pro domácí úplně snadné. V 58. minutě totiž přišla komplikace. Stoper Nedorost ve vlastním pokutovém území nedovoleně zastavil hráče Rakové a sudí Šlauf neváhal s nařízením pokutového kopu. K penaltě se postavil Břicháček a s voldušským brankářem si lehce poradil. Poslal jej na druhou stranu a snížil na 3:2! Domácí se brzo oklepali a přišly další šance Volduch. V 65. minutě napřáhl z voleje k nádherné bombě Škarda, brankář Šilhánek míč vytáhl skokem na roh. V 68. minutě pálil z úhlu Bron nad hostující svatyni. V 70. minutě ale už domácí publikum znovu jásalo. Vladimír Žák si z levé strany navedl balón na střed a pravačkou vyslal nechytatelnou ránu. Gólman Rakové byl bez šance a Volduchy měly zpět dvoubrankové vedení – 4:2! A to nebylo vše. V 73. minutě přišel nejkrásnější voldušský moment v zápase. Parádní kombinaci začal ve středu hřiště Libor Straka, posunul balón na Žáka, ten okamžitě přenesl míč na pravou stranu na rozběhnutého Paška. Pašek udělal několik rychlých kroků a předložil přesně balón Škardovi, jenž dokonal ťukes střelou do odkryté brány – 5:2! Voldušští několika doteky úplně vyšachovali rakovskou defenzivu a zvýšili na tříbrankový rozdíl. Raková ale ještě úplně zbraně nesložila. Hrubka voldušské obrany nabídla hostům možnost ke snížení, čehož v 84. minutě využil střídající Vohár. Doklepl míč do prázdné brány Volduch, a už to tedy bylo znovu jen o dvě branky – 5:3! Domácí začali v posledních minutách nepochopitelně zmatkovat a Raková si vynutila několik rohových kopů či standardních situací. Voldušští ale pár centrů do vápna přečkali, gólman Fous byl v posledních minutách při vybíhání velmi jistý. Na branky bohatý duel brzy rozhodčí Šlauf ukončil a Volduchy se mohly po několika týdnech opět radovat z tříbodového zisku.

 

Volduchy podaly oproti předchozím utkáním zlepšený výkon, ač si několikrát situaci hráči zpod Chlumu notně zkomplikovali. Nyní je čeká další okresní derby. Příští sobotu zajíždějí na půdu o záchranu bojující Čechie Příkosice. To Raková musí v příštím kole také na hostující půdu, když se představí v Třemošné.



Sestavy


TJ Volduchy
J. Fous [-] - V. Žák [-] , F. Škarda [-] , M. Pašek [-] , J. Bron [-] , J. Straka [-] (40. L. Straka [-] ) , R. Pernica [-] (81. V. Kodl [-] ) , F. Melka [-] , R. Hoblík [-] , J. Nedorost [-] , J. Přibík [-] (77. M. Zlatohlávek [-] )

TJ Sokol Raková
J. Šilhánek [-] - M. Běle [-] (43. P. Vohár [-] ) , F. Šrámek [-] , L. Bůcha [-] , J. Štincík [-] , A. Vrba [-] , P. Smitka [-] , J. Rottenborn [-] , J. Břicháček [-] , M. Jedlička [-] , D. Kašpar [-]

Počet diváků: 45. Rozhodčí: Šlauf Jiří - KOMÍNEK Jiří, HESSOVÁ Tereza.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích