2:1
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.04.2019 16:00

17.kolo, Plzeňský | 1.B třída sk. A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Postřekov má cenný skalp, zaskočil lídra tabulky!


Branky


13

Fotbalisté Postřekova hrají na jaře skvěle. Stoprocentní zůstávají i po čtvrtém utkání v roce 2019, v němž navíc zdolali 2:1 vedoucí celek tabulky z Dlouhého Újezdu. Domácí si v zápase vytvořili dvougólový náskok, který Sparta korigovala už příliš pozdě.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas s ukazatelem stavu nepohnul

Postřekov na podzim prohrál v Dlouhém Újezdu 0:6, ale na jaře má výbornou formu a tu si jeho hráči přenesli i do domácího zápasu proti lídrovi tabulky. Domácí tak začali bez respektu a zvolili aktivní pojetí hry. Vytvořili si i první velkou šanci zápasu, kterou měl moldavský útočník Cibotaru. Ten mohl v situaci tří hráčů na jednoho obránce i nahrávat, ovšem vlil střelu ze strany, která si cestu za záda brankáře Kopoloviče nenašla. Hosté zahrozili v závěru poločasu z podobně vyhlížející akce. Tentokrát na přihrávku došlo, ovšem řešení situace vystihla postřekovská defenziva.

Postřekov si vytvořil dvougólový náskok, hosté snížili pozdě

Druhá půle začala velkou příležitostí Sparty! Zakončení do již odkryté brány však na malém vápně zastavili postřekovští obránci. Domácí navíc konstruktivně rozehráli a založili tak protiútok, který skončil faulem na Poláka. Nařízený přímý kop pak rozehrál David Vavřík dokonale a přesnou střelou poslal domácí tým do vedení. Hosté zareagovali na nečekaný vývoj náporem a dobrou čtvrthodinu nepustili Postřekov z vlastní obranné poloviny. Domácí však těžké chvíle přestáli a postupně se opět dostali do hry. Ze své aktivity vytěžili několik rohů a po jednom z nich se deset minut před koncem prosadil střídající Vojtěch Královec – 2:0. Úplně klidný závěr si však domácí dopřát nemohli. V 86. minutě se totiž po standardce trefil Vojtěch Kulíř, ovšem víc už toho fotbalisté z Dlouhého Újezdu nestihli.

 

Postřekovští si tak připsali čtvrtou jarní výhru. Dlouhý Újezd naopak prohrál potřetí v sezóně a druhá Bělá ho stáhla na rozdíl jediného bodu.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Postřekov
Aleš Wirt (trenér): Hráče jsme připravovali na to, co bude soupeř hrát. Věděli jsme, že mají rychlý přechod do útoku s dlouhými nakopávanými míči. To se i potvrdilo. Hráče jsme na to upozorňovali, aby to měli vzadu dobře pokryté a rozebrané. Na druhou stranu jejich defenziva není úplně stoprocentní, dostávají poměrně dost gólů. Věřil jsem tedy našim útočníkům, že se tam prosadíme, a když na ně vytvoříme tlak, tak se můžeme dostávat do zakončení a skórovat. Vstoupili jsme do toho hodně dobře, hodně aktivně. Podstatnou část prvního poločasu jsme měli míč v držení my. Soupeře jsme do šancí moc nepouštěli. Dobře se nám dařila rozehrávka od obrany do útoku. Do druhého poločasu jsme vstoupili s tím, že chceme pokračovat stejně. Na začátku jsme přežili velkou šanci soupeře, naši obránci navíc rychle a konstruktivně rozehráli dopředu a založili akci, na jejímž konci jsme získali standardní situaci, kterou proměnil David Vavřík. Místo toho, aby nás gól nakopnul, tak to spíše nabudilo soupeře, který nás tam na 10 – 15 minut zavřel. My jsme se nedostali do kombinace, všechny míče se odrážely k nim. Ten tlak jsme ale přestáli a zase se postupně vrátili do naší pohody. Z rohového kopu dal střídající Královec uklidňující gól na 2:0 a v tu chvíli jsme si už mysleli, že zápas zvládneme. Myslím, že ani soupeř už neměl moc sil, ovšem po nedorozumění našeho obránce a brankáře jsme jim nabídli standardní situaci, kterou využili. Závěr jsme tak zbytečně zdramatizovali, ovšem dotáhli jsme to do vítězného konce. Tři body, navíc s vedoucím týmem tabulky, jsou pro nás samozřejmě velmi pozitivní. Pomohli jsme tím Bělé. Hned jsme dostali od soupeře instrukce, že Bělou, kterou máme na jaře doma, máme také porazit. :-) Za zápas bych jednotlivce ani nevyzdvihoval. Musím pochválit celý tým.




Sestavy


TJ Sokol Postřekov
K. Škopek [-] - A. Polák [-] , Z. Peroutka [-] (90. K. Kuželka [-] ) , F. Kreuz [-] , V. Cibotaru [-] (76. V. Královec II [-] ) , M. Blacký [-] , J. Závodný [-] , L. Ledvina [-] , J. Němec [-] , D. Vavřík [-] , V. Královec [-]

TJ Sparta Dlouhý Újezd
T. Kopolovič [-] - J. Synek [-] (82. T. Bizoň [-] ) , M. Havel [-] (68. J. Makrlík [-] ) , L. Zeman [-] , L. Pernglan [-] (46. J. Švábek [-] ) , V. Kulíř [-] , L. Gitta [-] , P. Hána [-] (82. M. Stoklasa [-] ) , T. Janků [-] , P. Földeši [-] , M. Dvořák [-] (60. P. Houda [-] )

ŽK: 73. J. Němec - 41. V. Kulíř , 82. T. Janků .
Hráči zápasu: D. Vavřík .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Schveinert Radek - DUDA Václav, SLADKÝ Stanislav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu, eSport - TJ Chodský Újezd | Plzeňský | Tachov

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích