Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.06.2019 17:00

26.kolo, Moravskoslezský | Ostrava - město | Okresní přebor, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Markvartovice přišly o tři body v poslední minutě. Vítězství si nakonec odvezl po penaltách


Branky


1

Report zaslal David Kaloc. Děkujeme!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po půli nerozhodně

Markvartovice měly problém se složením týmu, a tak nebylo jisté, zdali se zápas vůbec odehraje. Nakonec se však sešlo dostatek lidí a zápas se kontumovat nemusel. Na lavičce i v sestavě objevily i méně známé tváře. Do zápasu vstoupili domácí s velkou vervou a agresivitou. Hosté nestíhali a obrana se dlouhou hledala. Hned v úvodu zápasu se pustkovečtí hráči dostali ke střele, která prověřila hostujícího brankáře, který na poslední chvíli míč vytáhl nad břevno. V 7. minutě byl však na střelu domácího Nováčka krátký. Domácí využili rychlého přesunutí hry a útočník to v zakončení měl velice lehké. Markvartovice se nemohly najít a na agresivní hru domácích hledali těžko odpověď. Hra se převážně odehrávala na polovině hostů a byla protkána mnoha průnikovými přihrávkami, na které obrana „Ajaxu“ nestačila. To nakonec vedlo ke gólu, který vstřelil v 10. minutě, téměř ze stejného místa Garai. Po jeho střele se hostující brankář natahoval marně. 2:0 pro domácí. „Ajax“ se ale nevzdával a začal využívat laxnosti obrany domácích, která po dvou gólovém vedení přestala praktiky hrát. Dlouhé míče až k vápnu domácích směřovaly od hostujícího gólmana až k Martiníkovi, kterému se v 19. minutě podařilo protlačit míč až za záda vybíhajícího Mecha, který inkasoval poprvé v zápase. Markvartovice tedy měli reálnou šanci na vítězství a s vidinou tříbodové odměny, začaly Pustkovec tlačit a využívat chyb pustkovecké obrany. Vysláno bylo i několik střel z dálky, z nichž ani jedna netrefila cíl. Naopak na druhé straně to zkoušel z blízky opět Nováček, který dobře postaveného brankáře, sice protáhl, ale nepřekonal. Markvartovice tedy dýchaly dále a za bojovnost, a hlavně persistenci jim byl téměř ukázkový gól, který ve 39. minutě vstřelil z velké vzdálenosti D Balgar. Tímto perfektním gólem rozhořčil domácí lavičku, a naopak si zasloužil uznání od svých spoluhráčů. Mnohem důležitější ale bylo to, že tímto gólem srovnal stav na 2:2 a Markvartovice mohly hrát opět s větším klidem. Do poločasu už domácí ani hosté nic kloudného nevmysleli, a tak se do šaten šlo za nerozhodného stavu 2:2.

Nerozhodně i po devadesáti minutách

Ve druhém poločase už se nehrálo z hora dolů, ale spíše na polovině Pustkovce, který už pomalu ztrácel síly a se zkušeností „Ajaxu“ si vedl sice velmi dobře, ale nikdy ne tak dobře, aby se zbavili nátlaku. Hra domácích se tak odvíjela od protiútoků, které však byly velice nebezpečné. Však také jeden z nich stál hostujícího Daniela Kotalu žlutou kartu, kterou uviděl v 61. minutě po faulu před šestnáctkou. Přímý kop však Pustkovec nevyužili a míč letěl přímo do zdi. Nakonec se však domácí přeci jen dočkali, kdy po zaváhaní a zmatku v hostující obraně, zjevil se Garai sám před gólmanem, který i přes pohotový výběh nemohl s přehozením nic udělat, a tak se skór v 66. minutě opět změnilo. 3:2 pro domácí. Ajax ale s klidem a bojovností vrátil domácím úder, kdy se tentokráte prosadil po chybě domácí obrany Smolka, který využil zmatku při odkopu a díky odrazu míče od jednoho z beků se zjevil sám před Mechem, kterého nekompromisně propálil a v 68. minutě byl stav opět vyrovnaný. Pustkovec se najednou opět sám uzamkl na své polovině. Za zmínku ovšem stojí velká šance Pustkovce, kdy při špatném náhozu hostujícího brankáře mohl po dalším faulu z přímého kopu navýšit Garai. Jeho střela ale letěla na návštěvu do 13. patra nejbližšího paneláku, stejně jako o chvíli později střela jednoho z domácích útočníků, který z pětky míč do prázdné brány neuklidil. I proto si poslední markvartovický zásah připsal opět Martiník a hosté se poprvé ujali vedení, a to v 85. minutě. Už to vypadalo, že Markvartovice si odvezou 3 body, ale v 88 minutě domácí vyrovnali. Po kraji si nabíhal domácí kapitán Popiolek, který si v momentě střetu s gólmanem spletl hřiště s ochotnickým divadlem a nepovedeně nasimuloval pád ve vápně, rozhodčí ale správně nechli hru pokračovat, míč se ale nešťastně odrazil k Mrnuštíkovi, který využil chvíle, kdy se hostující obrana zastavila a přestala hrát a do odkryté klece srovnal stav na 4:4. Jelikož na další akce se ani hosté a ani domácí nezmohli, zápas skončil nerozhodně a rozhodlo se až po penaltách.

Hosté berou bonusový bod

V penaltách začali hosté a hned první střelu gólman Mech chytil. Radost vybuchla na pustkovecké straně, byla ale předčasná. Hostující gólman odpověděl po svém a střelu, která byla mířena do stejných míst, jako předešlá vychytal. Po druhé se Markvartovice nemýlili a na penalty tak musel Pustkovec dohánět. Svou příležitost měl i Popiolek, kterému se konečně dostalo jeho vytoužené penalty. I přes falešné naznačování na gólmana nevyzrál. Ten vystihl jeho směr, Popiolek ovšem pozdravil břevno a neproměnil. Další penaltu Markvartovice využili, a tak Pustkovec musel svou další penaltu proměnit. To se ale nepovedlo, jelikož balon letěl až k tělocvičně, která byla daleko za bránou, a tak definitivní výhru mohl potvrdit Plaček, který se nerozmýšlel a čtvrtou penaltu v sérii poslal nekompromisně doprostřed brány a tím završil utkání, ve kterém si Markvartovice připsaly výhru 4:5 po penaltách a vystřídali tak Lhotku na 10. místě. Tu navíc čeká boj proti Hlubině B, a tak je velká pravděpodobnost, že se Markvartovice na 10. místě udrží do příštího pátku, kdy se dohrává 14. Kolo. Pustkovec si tak veze z vyrovnaného utkání alespoň bod, který jeho mizérii bohužel neulehčí a Markvartovice si domů vezou dva body, které by mohly „Ajax“ nakopnout na poslední utkání proti Polance B, která smetla Koblov poměrem 10:0.



Sestavy


TJ Sokol Pustkovec
M. Mech [-] - D. Kravčík [-] , J. Mikoláš [-] (46. M. Mrnuštík [-] ) , P. Vlček [-] , J. Zubáň [-] , J. Badida [-] , D. Garai [-] , Z. Nováček [-] , M. Popiolek [-] , R. Chodinský [-] , D. Soukup [-]

TJ Sokol Markvartovice
D. Kaloč [-] - O. Vjačko [-] , L. Martiník [-] , M. Balgar [-] , M. Smolka [-] , D. Kotala [-] , D. Važík [-] , M. Klos [-] , M. Plaček [-] , D. Balgar [-] , D. Ondruš [-]

ŽK: 88. M. Popiolek - 61. D. Kotala .
Počet diváků: 35. Rozhodčí: HAVLÍK Přemysl - MICHNA Petr, KVAK Antonín.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů