Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.05.2019 10:15

21.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

8.0

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

10.0

Zázemí

8.0

Sedlec otočil v devadesáté minutě zápas ve svůj prospěch


Branky


72. J. Koch , 90. J. Koch , 90. M. Pešek - 60. V. Ohnsorg , 75. T. Weinhard (p.)
26

Domácí Sedlec už potřeboval vyhrát. Předchozí tři kola odešel z trávníků poražen. Naopak Zlatá Koruna prožívá výbornou sezonu, ale před týdnem doma remízovala s Dolním Dvořištěm. Zápas nabídl strhující závěr, kdy domácí tým převážil misky vah na svoji stranu. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas branku nenabídl

Sedlec po třech porážkách v řadě přivítal soupeře z horní poloviny tabulky – Zlatou Korunu. Těsně před utkáním ztížil ovladatelnost balonu déšť, který vytrval až do poločasové přestávky, nicméně právě v úvodu utkání bylo k vidění několik slibných příležitostí na obou stranách. První velkou šanci měli hosté, kteří mohli jít do vedení po hlavičce z hranice penaltového puntíku, ale brankář Hanzal skvělým zákrokem udržel bezbrankový stav. Na druhé straně se dostal do šance Šindelář, ale jeho pokus o lob mířil za branku. Po rohovém kopu domácích se nepodařilo skórovat ani Kochovi, jehož hlavičku domácí zblokovali do autu. A když se neujalo ani několik nebezpečných přízemních střel z obou stran, poločas skončil bez branek.

Martin Pešek dokonal obrat ve prospěch domácích v devadesáté minutě

Do druhého poločasu vstoupili lépe hosté, kteří zejména z pravé strany, kde operoval Rychtář, ohrozili několikrát domácí branku, ale bez úspěchu. První branka utkání padla přesně po hodině hry, kdy si před vápnem domácích převzal míč Vít Ohnsorg, zasekl bekovi a střelou z hranice šestnáctky překonal Hanzala – 0:1. Domácí po inkasované brance zlepšili svou hru a v 72. minutě po rohovém kopu vyrovnali. Přesnou hlavičkou za záda Schwarze se blýskl Jiří Koch – 1:1. Vzápětí však fauloval ve vlastním vápně Špán a rozhodčí Landík odpískal pokutový kop, který proměnil Tomáš Weinhard a Zlatá Koruna opět vedla – 1:2. Domácí prostřídali a připravili necelé stovce diváků strhující závěr. V 90. minutě zatáhl balón po pravé straně Bláha, nabíhající Jiří Koch si křikl o přihrávku a parádní střelou ze své slabší nohy vyrovnal na 2:2. Když už to vypadalo, že se body budou dělit, tak přišla tečovaná střela Špána z velké dálky, po které následoval rohový kop. Kopnutý míč z nohy Milana Peška našel na přední tyči střídajícího Martina Peška, který rozjásal domácí diváky potřetí – 3:2! Následně rozhodčí foukl do píšťalky a ukončil utkání.



Ohlasy k zápasu


SK Sedlec
Milan Pešek (hráč): Už jsme potřebovali zase vyhrát, ale čekal nás tým, kterému se hodně daří. První poločas byl vyrovnaný a branka mohla padnout na obou stranách. Druhou půli začali o dost lépe hosté a byli lepším týmem a zaslouženě šli do vedení. Když se nám podařilo po rohu vyrovnat tak opět nabídneme soupeři penaltu a znovu prohráváme. Posledních deset minut se již hosté snaží zápas dohrát. Ovšem obrat, který se nám povedl v posledních minutách utkání nepamatuji. V 90. minutě pěkná akce Bláhy a ještě hezčí střela Kocha levou nohou a je vyrovnáno. Poté se nám ještě podařilo uhrát roh a z něj vstřelit branku, kdy posílám míč na hlavu bratra Martina a dokonaný obrat zápasu je na světě. Ano, Zlatka měla šance na to zápas rozhodnout a nedat nám šanci na tento zvrat, ale příležitosti neproměnila a tak i takovéto momenty fotbal přináší.

SK Zlatá Koruna
Petr Gallilstl (trenér): Myslím si, že jsme měli až do 90 minuty zápas tak říkajíc pod kontrolou, ale nevyužili některé šance, které volali po golu. Zvláště do druhého poločasu jsme vstoupili lépe mi, měli několik vyložených šancí , ze kterých jsme bohužel vytěžili pouze dva goly a jak ukázal závěr, bylo to bohužel k zisku bodů málo. Domácí neměli v druhém poločase do 90 minuty snad střelu na branku ovšem při jejich hře vabank dokázali napřed v 90. minutě vyrovnat a v 94. minutě přidat po rohu vítězný gol. Fotbal bývá někdy hodně krutý, jak jsme viděli v týdnu v lize mistrů . Nyní jsme si to na vlastní kůži zažili i my. Při vedení 2:1 jsme podlehli dojmu, že se nemůže nic stát a po vyrovnávací brance v 90 min. na 2:2 jsme byli tak "mimo", že jsme nedokázali ani odkopnout balon . Roh a následný gol v 94 . minutě nás psychicky dorazil a nevezeme ani bod. Já sem takovýto kolaps za celou svou hráčskou kariéru ještě nezažil. Soutěž ovšem běží dál,musíme se nyní rychle psychicky oklepat z nešťastné porážky a dobře připravit na Kamenný Újezd, kterému bychom rádi oplatili podzimní porážku.



Sestavy


SK Sedlec
F. Hanzal [-] - Z. Rýpar [-] (58. L. Hovorka [-] ) , M. Bláha [-] , M. Samohejl [-] (72. M. Pešek [-] ) , J. Koch [-] , M. Pešek [-] , M. Kučera [-] , V. Šindelář [-] (90. T. Folvarský [-] ) , R. Hudec [-] , J. Zíka [-] , J. Špán [-]

SK Zlatá Koruna
R. Schwarz [-] - J. Sláma [-] , M. Homer [-] (46. D. Steinocher [-] ) , V. Ohnsorg [-] , O. Liška [-] (31. D. Steinocher [-] ) , D. Fuciman [-] , P. Zayml [-] , L. Rapčan [-] , M. Štěpánek [-] , V. Rychtář [-] , T. Weinhard [-]

ŽK: 89. J. Špán - 81. M. Štěpánek , 86. L. Rapčan .
Hráči zápasu: J. Koch .
Počet diváků: 75. Rozhodčí: Landík Filip - TRKOVSKÝ Tomáš, FEITL Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
13. 5. 2019 08:48
Hodnocení zápasu

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Miroslav Turek

Expert: Stanislav Čutka
Tip experta: výhra hostů

Tipuji výhru hostí.

Fanoušek, Funkcionář, Administrátor klubu, Trenér, Zpravodaj - FC Šumava Frymburk | Jihočeský | Český Krumlov

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů