Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.04.2019 16:30

16.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kaplice zdemolovala Horní Planou


24

V duelu prvního týmu tabulky s posledním se dalo očekávat, že zápas bude jednoznačnou záležitostí Spartakovců, vždyť i na podzim nadělili Smrčině na jejím hřišti osm gólů. Hosté znovu doslova lepili sestavu. Po více než roce a půl se například v sestavě objevil František Švábirt. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí tým vstřelil devět branek za poločas

Bezbrankový stav vydržel sotva tři minuty. Po akci Lesňáka a jeho náhře tečoval před bránou Urazil míč jen do gólmana Dinky, zadáci Smrčiny míč však neodvrátili, Urazil zpětnou přihrávkou oslovil Jakuba Lesňáka a Spartak se ujal vedení – 1:0. Vzápětí hosté zahraňovali po Urazilově zakončení na brankové čáře. V desáté minutě už to bylo o dva. Po rohovém kopu Marka prakticky donesl míč na těle do brány nikým neatakovaný Jan Štrbačka – 2:0. Srdíčko fotbalového příznivce pak zaplesalo v minutě osmnácté. Na polovině hřiště Hami předal míč Josefu Gondekovi, ten se rozběhl k soupeřově bráně, bránící soupeři mu doslova vydláždili volnou cestu, kaplický kapitán se za vápnem opřel do balónu a utažená křížná střela vymetla pavouky z pravého horního rohu Dinkovy svatyně – 3:0. Hornoplánský gólman hned v následující minutě lovil míč ze své sítě počtvrté. Po akci Gondeka a Micáka se mezi střelce zapsal Marek Urazil – 4:0. V polovině prvního poločasu dovršili Spartakovci „bůra“. Přímo z rohového kopu zakroutil míč do brány František Marek – 5:0. Následné další gólové příležitosti Lesňáka a Urazila zůstaly nevyužity. Ve 29 minutě s chutí hrající Spartakovci přidali další gól. Za vápnem se dostal k odraženému míči Štrbačka a jeho střelu po zemi usměrnil do sítě Jakub Lesňák – 6:0. Ale ani to ještě nebylo všechno v prvním poločase. Z pravé strany se protáhl do vápna Daniel zpětnou přihrávkou oslovil Jakuba Lesňáka a bylo to 7:0. Vzápětí přidal osmý gól tečovanou střelou kapitán Josef Gondek – 8:0. Poté se hostující gólman René Dinka vyznamenal při střele Divokého a šanci Lesňáka. Přesto ještě krátce před odchodem do kabin kapituloval podeváté. Rohový kop zahrával Marek a hlavičkující Jakub Lesňák upravil na poločasových 9:0.

Kanonáda pokračovala

Ani po obrátce Kapličtí nepolevili. Přítomní diváci se jubilejního desátého gólu dočkali hned po dvou minutách hry. Štrbačka kolmicí do vápna uvolnil nabíhajícího Patrika Micáka a ten přízemní střelou překonal Dinku – 10:0. Hostující gólman byl v neustálé permanenci. Poradil si se zakončením Divokého a po následném rohovém kopu se štěstím zlikvidoval i hlavičku Lesňáka. V 55 minutě pohledná kombinace. Gondek přesným centrem našel vpravo ve vápně Micáka, ten vrátil míč před branku a nepokrytý František Marek tvrdou ranou bez přípravy napnul síť – 11:0. Dvacet minut před koncem už byl dovršen tucet gólů. Za vápnem se k míči dostal František Marek a dělovkou pod břevno nedal Dinkovi šanci – 12:0. V 72 minutě Štrbačka vysunul do vápna Lesňáka, ten předložil míč před prázdnou bránu Marku Urazilovi – 13:0.  Za další dvě minuty se druhého gólu v zápase dočkal i Jan Štrbačka, který si naběhl na přesnou přihrávku Divokého, kličkou se zbavil brankáře Dinky a pohodlně skóroval – 14:0. I v poslední desetiminutovce Kapličtí ještě dvakrát gólově udeřili. Po rohovém kopu rozehraném nakrátko centroval do vápna Divoký a Jakub Lesňák hlavou přidal už svůj šestý přesný zásah v zápase – 15:0. V 85 minutě byl ve vápně faulován Štrbačka a pískala se penalta. Diváci si vyvolali k exekuci brankáře Filipa Schneidera. Jeho přízemní střelu René Dinka vyrazil, ale u vyraženého míče byl první Jakub Lesňák a přesnou dorážkou uzavřel na konečných 16:0. Z hostující strany stojí za zmínku snad jen průnik Brůhy tři minuty před koncem a jeho střela nad bránu. Zápas tak skončil rekordní dvoucifernou výhrou Spartakovců. Kapličtí ve dvou vzájemných duelech nasázeli hornoplánské Smrčině úctyhodných 24 gólů.   



Sestavy


TJ Spartak Kaplice
F. Schneider [-] - F. Marek [-] , M. Urazil [-] (72. M. Malický [-] ) , P. Micák [-] , J. Lesňák [-] , R. Daniel [-] , J. Divoký [-] , M. Hami [-] , J. Gondek [-] , V. Čutka [-] (46. J. Vaniš [-] ) , J. Štrbačka [-]

TJ Smrčina Horní Planá
R. Dinka [-] - L. Brůha [-] , T. Komžák [-] , P. Kostínek [-] , P. Trančík [-] (46. T. Kordík [-] ) , V. Ryneš [-] , T. Dinka [-] , M. Matas [-] , L. Schuppler [-] , F. Švábirt [-] , L. Parai [-]

Počet diváků: 160. Rozhodčí: PEČENKA Miroslav - PÍCHA Karel, ADAMOVIČ Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Funkcionář, Administrátor klubu, Trenér, Zpravodaj - FC Šumava Frymburk | Jihočeský | Český Krumlov

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Miroslav Turek

Expert: Jakub Lesňák
Tip experta: výhra domácích

Hrát první s posledním bývá ošemetné. Doufám že soupeře nepodceníme a zápas v pohodě zvládneme. Hlavně předvést výkon se kterým budou fanoušci spokojeni, kterých na nás chodí poměrně dost!