J. Sova 54.
1:1
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.05.2019 17:00

23.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Prachatice byly blízko k výhře, pak ale srovnal Chromý. Mrzí mě chování domácího trenéra, sprostě nás napadl, říká kouč Lhenic Čech


Branky


54. J. Sova - 89. M. Chromý
21

Po zápasech s Lažištěm doma (0:2) a ve Vimperku (1:0) došlo pro Lhenické na třetí, pro ně asi nejprestižnější okresní derby v jednom měsíci, a to v nedalekých Prachaticích. Dlouho očekávaný duel dvou týmů s dobrou jarní formou (v jarní tabulce figurovali před utkáním Lhenice s 22 body na druhém místě, Prachatice s 20 body hned za nimi na místě třetím!) sliboval zajímavou podívanou pro přítomné diváky a byl pikantní pro řadu aktérů samotného klání, neboť např. na lavičce Tatranu momentálně působí trenér Václav Mareš, jenž ještě do půlky podzimní části trénoval právě Lhenice či na levé straně prachatické obrany do zápasu nastoupivší a i nadále s velkým přehledem hrající dlouholetý hráč SK Lhenice, nestárnoucí Jiří Růžička.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Na druhé straně zase trenér Ivo Čech ze Lhenic, jenž sám působil mnoho let jako hráč a kapitán Tatranu Prachatice, má teď v týmu četný zástup odchovanců prachatického Tatranu (J. Dvořák, L. Kopf, T. Balica, D. Trojan) či dalších, kteří dres Tatranu v minulosti oblékali alespoň v mládežnických kategoriích (J. Málek, bratři Kišovi, R. Iliev, R. Pořádek, J. Schön).

 

Trenér I. Čech byl nucen potýkat se v týdnu před utkáním s problémem, jak vůbec dát dohromady rozpadlou obrannou řadu, neboť ještě na začátku týdne, kdy byl zdravotně indisponován stoper L. Kopf a ke zraněnému D. Trojanovi se přidal ještě další pilíř zadních řad Dav. Kiš, který kvůli studijním povinnostem dopředu hlásil absenci v utkání v Prachaticích, mu ze stabilní obranné čtyřky zbyl k dispozici de facto pouze F. Funda. Do zápasu dále ještě stále nemohl zasáhnout ani zraněný záložník či obránce P. Bumba, jakož i již dlouhodobě stopér T.Tůma. L.Kopf se nakonec dohromady dal a tak stoperská dvojice byla složena z L. Kopfa a F. Fundy. Na krajích obrany pak zaskočili Dominik Kiš a J. Pokorný. V rámci tradiční trenérovi rotace nasazování hráčů kádru do základní sestavy pro utkání zůstali na lavičce tentokrát středopolaři J. Beran a M. Chromý. Domácí trenér V. Mareš si dal tentokráte záležet při sestavování kádru a proti „svým bývalým“ povolal prakticky to nejlepší, co má momentálně v Prachaticích k dispozici (asi až na stále zraněného M. Babku, který byl pouze na lavičce náhradníků a nakonec do zápasu nezasáhl).

 

Očekávané utkání začalo oboustranně opatrně, ale v solidním tempu a nasazení, od úvodních minut bez větších příležitostí na obou stranách, žádný z týmů nechtěl udělat chybu. Absenci šancí však hráči obou mužstev nahrazovali bojovností, zarputilostí a odhodláním. Domácí Tatran začal mít postupem času mírně herně navrch, měl více míč ve svém držení a díky většímu důrazu v osobních soubojích se dostával častěji také k odraženým míčům. V 5.min. zahrozil agilní J. Sova průnikem do vápna po pravé straně, ale jeho prudký přízemní centr stačil na malém vápně odvrátit odkopem J. Pokorný. V 11.min. se dostali domácí opět na dostřel hostující branky, po pěkné kombinaci však střílel L. Kubát zpoza šestnáctky nepřesně. Hosté se dostali konečně ke slovu v 15. min., kdy tvrdě z 25 metrů vystřelil M. Mahák. Jeho obráncem tečovanou střelu měl problém prachatický gólman P. Novák udržet, ale nakonec to zvládl. O minutu později se výborně po levém křídle prodral přes obránce do vápna T. Balica, předložil míč na malé vápno R. Ilievovi, ten si míč stačil ještě zpracovat, ale vystřelit už díky domácím obráncům nedokázal. Jimi odvrácený míč zachytil za vápnem J. Málek, vyslal štiplavý pozdrav P. Novákovi, ale ten si opět poradil.

 

Hosté v této fázi kolem 20. min. hru vyrovnali a ta se tak odvíjela převážně mezi šestnáctkami s množstvím osobních soubojů a odpískaných faulů. Ve 25. min. se probil ze strany do středu hřiště T. Balica a zhruba ze dvaceti metrů vystřelil po zemi těsně vedle tyče domácí branky. Ve 30. min. po zbytečné ztrátě Lhenických na útočné polovině se dostal do brejku velmi rychlý J. Sova. Při svém bezmála šedesátimetrovém sólu dokázal ve sprintu přejít hned přes několik protihráčů, v jeho závěru však prováhal okamžik ke střele a J.Dvořák spolu s vracejícími se obránci dokázal nebezpečí zažehnat. Ve 35. min. po krásném vysunutí J.Málkem se prodral mezi dvěma domácími stopery k míči rychlonohý R.Iliev, ale byl zastaven na hranici velkého vápna jen za cenu faulu. Lhenickým se tak naskytla velmi dobrá příležitost ke vstřelení úvodního gólu zápasu. Pro jeho exekuci se rozhodl R.Pořádek, ale jeho prudká střela skončila pouze na zdi domácí obrany.

 

Hned o dvě minuty později po rychlém protiútoku střílí R. Iliev ze zhruba 25 metrů těsně vedle levé tyče Novákovy svatyně. V této fázi zápasu bylo utkání vcelku vyrovnané, platilo i nadále, že domácí byli o něco fotbalovější, ale větší příležitosti si přeci jen vytvářeli, hlavně díky rychlým kontrům hosté. Další příležitost nevyužili hosté do poločasu po hezké kombinaci J.Pokorného s T.Balicou na levé straně, po které zakončoval z dobré pozice J. Pokorný pouze slabě do náruče připraveného P. Nováka.  Následný protiútok zakončil J.Tesař střelou nad branku J.Dvořáka.

Druhý poločas

S nástupem do druhého poločasu domácí přidali a začali hosty postupem času opět přehrávat. Hosté působili na začátku druhého poločasu rozháraným dojmem, nestíhali v osobních soubojích a chybovali v rozehrávce. Jako by byli duchem ještě v kabině. Ve 48. min. se do velkého vápna výborně proháčkoval nejlepší hráč domácích J.Sova a stačil tentokrát i vystřelit. Jeho střelu stačil dobře chytající J.Dvořák vyrazit. Následná dorážka domácích letěla vysoko nad bránu. Domácí nyní ukazovali, kdo že je tady doma a po jednom z rohových kopů se po odraženém míči dostal v 53. min. za vápnem k dalekonosné „pumelici“ M. Juroš a jeho projektil jen těsně prolétl nad břevnem lhenické branky. O minutu později, tedy v minutě 54., se domácí přeci konečně dočkali, když po nedohodě hostí u postranní čáry se k přímo do běhu odraženému míči dostal J.Sova a dokázal prostřelit vyběhnuvšího J. Dvořáka. Strážce lhenické svatyně sice dokázal míč zasáhnout, ale ten přeci jen pokračoval v letu na bránu, otřel se o tyč a skončil v síti – 1:0!

 

Po úvodním gólu zápasu působili Lheničtí apaticky, odevzdaně, ale domácí, i když byli nadále lepším, fotbalovějším týmem, se paradoxně do žádných větších šancí nedostávali a tak hra zůstávala v režii domácích s občasným rušivým protiútokem hostí. Jeden takový v 73. min. skončil faulem domácí obrany a následný trestný kop v podání J. Málka gólman Novák pouze vyráží, dobíhající J. Pokorný však nestačí dorazit. Trenér I. Čech zareagoval na situaci střídáním a poslal na hřiště postupně středopolaře J. Berana (v 76. min.) a M. Chromého (81. min.) s úkolem zkusit hru oživit. Domácí mohli rozhodnout v 82. min., kdy se po rychlém útoku domácích dostal do zakončení M. Kochma, ale jeho rána skončila pouze na tyči lhenické branky. Následné dorážce zabránil L. Kopf odkopem pouze na velké vápno, ale domácí už z následné snahy vytěžili pouze rohový kop.

 

84. min. přinesla po faulu J. Růžičky na M. Maháka dobrou příležitost k vyrovnání pro Lhenické, ale trestný kop z 20 metrů M. Chromého směřující k tyči domácí brankář kryje. Hosté přeci jen v závěru trošku ožili a snažili se ve snaze o vyrovnání alespoň o nějaké ohrožení domácí branky. V 88. min. poslal dlouhý centr od půlící čáry z trestného kopu J. Málek do velkého vápna Prachatických, domácí ho nedokázali odvrátit, míč propadl mezi nohy zúčastněných, vznikla nepřehledná situace, nakonec se míč zjevil na pravé straně, kde ho doběhl M. Mahák, zkusil ze strany zakončit, jeho střela však byla zablokována jedním z obránců a hosté tak kopali pouze rohový kop.

 

Že fotbal nebývá vždycky úplně spravedlivý, ukázala domácím poslední, 90.minuta, kdy po dlouhém autovém vhazování Lhenických od postranní čáry doskákal míč z levé strany do šestnáctky, do souboje s jedním z domácích obránců se následně dostal M. Chromý, prodral se k míči, všiml si proti sobě ven z brány vybíhajícího gólmana domácích P. Nováka a obloučkem se ho pokusil přehodit. Jeho lob se snesl k brankové čáře a zapadl za zadní tyč do sítě branky opařených domácích – 1:1! Obrovská radost vypukla v táboře hostí a šťastný střelec, již vysvlečen do půl těla, bez dresu, který si stačil v oslavné euforii strhnout, skončil v poloze vleže pod těly svých radostí řvoucích spoluhráčů. Naopak na lavičce domácích zavládlo velké zklamání a rozčarování ze ztráty téměř vyhraného zápasu. Vzhledem k průběhu utkání má pro peckáře bod z derby v Prachaticích svou velkou cenu.

 

Autor: Jan Bumba (LHE)



Ohlasy k zápasu


FK Tatran Prachatice
David Kováč (kapitán): K zápasu se Lhenicema moc nemám. Předvedli jsme dobrý, bojovný fotbal. Soupeř si krom pár střel a přímáku nic nevytvořil. Zasloužili jsme si vyhrát, bohužel tomu nakonec tak nebylo. Chtěl bych všechny kluky pochválit jak jezdili a bojovali. Derby mělo být naše. První věc mám k průběhu hry, kdy rozhodčí měl trestat jak nás tak soupeře kartami. Neudělal tak a bylo to znát, dohravane souboje hráčů bez míče nechápu dodnes. Druhou věc mám k vyhrocene situaci po zápase. Podle mého názoru si náš treňa zasloužil trochu víc respektu od hráčů, které ještě nedávno trénoval ve Lhenicich. Nemístné připomínky ho vykolejily a reagoval tak jak reagoval. Nedokážu si představit, že bych takhle reagoval na člověka, který týmu, jako trenér, věnoval tolik času.

SK Lhenice
Ivo Čech (trenér): „V tomto utkání jsme tahali, zejména ve druhém poločase, za kratší konec. Domácí potvrzovali svou formu z jarní části soutěže a byli pohyblivější a fotbalovější. Oba týmy se musely vyrovnat s některými absencemi a řekl bych, že domácím to spíše pomohlo a ve druhé půli se zaslouženě dostali do vedení, které ale z několika nadějných situací nepotvrdili. Někdy není fotbal úplně spravedlivý a my jsme střídajícím Chromým v nastaveném čase vyrovnali. Co mě ale mrzí a ještě jsem snad nezažil, je chování trenéra domácích, pana Václava Mareše, který při odchodu do kabin sprostě napadl mě osobně i celý náš tým, kde vlastně ještě vloni trénoval. To myslím bylo za hranou a vůbec to nezapadlo do rámce utkání, které bylo ze strany hráčů jinak slušně vedené. Nejlepšími hráči zápasu byli z mého pohledu Sova a Juroš z domácího mužstva, kteří by si zasloužili hrát vyšší soutěž.“



Sestavy


FK Tatran Prachatice
P. Novák [-] - J. Lukeš [-] , L. Kubát [-] (75. J. Fürbach [-] ) , J. Sova [-] , M. Kochma [-] , J. Tesař [-] (86. T. Ryšánek [-] ) , R. Mráz [-] , J. Růžička [-] (88. K. Ryšánek [-] ) , M. Juroš [-] , P. Škopek [-] , D. Kováč [-]

SK Lhenice
J. Dvořák [-] - F. Funda [-] , D. Kiš [-] , L. Kopf [-] - M. Mahák [-] , J. Málek [-] , P. Prenner [-] (81. M. Chromý [-] ) , T. Balica [-] (76. J. Beran [-] ) - R. Pořádek [-] (90. D. Lukač [-] ) , R. Iliev [-] , J. Pokorný [-]

ŽK: 35. P. Škopek - 37. J. Málek , 44. T. Balica , 60. L. Kopf , 89. M. Chromý .
Počet diváků: 250. Rozhodčí: Pravda Luboš - JEVČÁK Martin, ČAREK Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
28. 5. 2019 11:17
Bohužel jsem fandila jen na dálku, v každém případě ale si myslím, že osobní zášť a antipatie by se neměla ventilovat takovým způsobem, jako předvedl p. Mareš po utkání. Byla to nepěkná a nedůstojná tečka za utkáním. To, že ve svém komentáři pro Deník zcela bezostyšně lže, nebudu raději ani komentovat, neni to poprvé a asi ani naposled. Jen dodám, že karma je zdarma...pro každého.
27. 5. 2019 21:48
Zdravím všechny kdo si dočetli tenhle "článeček" do konce. A po hodnocení nejdříve domácího "trenéra" do novin a poté i kapitána zde na webu je vhodné aby se vyjádřil i někdo z SKL a uvedl vše na pravou míru. Jelikož byla reakce "trenéra" domácích údajně zapricinena mým slovním atakem jeho osoby mám potřebu se k tomu vyjádřit. Celý zápas byl podle mého názoru veden z obou stran v klidu a bez nějakých vystrelku. Občasný hec je samozrejme normální a v mezích. I po závěrečném hvizdu vše probíhalo naprosto normálně. Jelikož se s klukama z Pt všichni známe jsme při odchodu do kabin prohodili pár slov a hodnocení utkání. My jsme následně šli poděkovat našim divákům kteří nás přijeli do Pt podpořit. Poté se domácí "trenér" z ničeho nic před vstupem do kabin otočil a začal nadávat směrem na našeho trenéra a na tým. Opravdu nevím na co reagoval protože mu nikdo nic neřekl a ani jiným způsobem ho neatakoval. Coz ostatně viděli i diváci kteří stáli kolem. Při odchodu ze hřiště jsem pouze JÁ řekl že v Pt nikdy neprohraju. Pod dojmem let které sem v Pt odehrál. Coz nemělo s domácím "trenérem" vůbec nic společného a nebylo na něj ani v nejmenším mířeno. A NIKDO z našeho týmu mu neřekl ani slovo po kterém by musel takovýmto způsobem reagovat!Proto absolutně nechápu jeho chování a pokud se tady budeme bavit o respektu tak ten by měla především zafungovat na jeho straně. Chápu domácího kapitána který stojí za svým trenérem. Ale neví a ani nemůže vědět co předcházelo nebo spíše nepredchazelo jeho odchodu od našeho týmu. Potom by nemohl říkat že k nemu máme chovat nějaký respekt protože si ho ani v nejmensim nezaslouží. Člověk který odejde z týmu v polovině sezóny, do konkurenčního týmu ze stejné soutěže, o kterém v určitých situacích říkal věci které by se jim jistě nelíbily a po týdnu ještě volá některým hráčům z našeho týmu a snaží se jim napovídat nějaký nesmysly a přetáhnout je za ním do Pt...čemuž sme se samozřejmě v kabině vysmali...ale svědčí to o charakteru...chodí po kraji a každýmu vypráví co sme mu v SKL udělali a jak jsme se k němu zachovali...pred zápasem za námi chodí, dělá jak ho hrozně zajímá jak se máme co děláme a pak je schopen říct věci které řekl.tak takovej člověk si respekt nezaslouží. A stejne jako se on vyjádřil že nelituje odchodu z SKL tak si může být jistý že my sme na tom vsichni uplne stejně!A doporučil bych panu Marešovi orientovat se na svůj tým. I když si nejsem jistý že jeho vedení týmu ve stylu "čím víc gólů dáme, tím víc bodů máme" bude klukům stačit. I když fotbalisty tam má kvalitní tak se s nima sveze. Tim bych to asi zakončil. Nepotřebuju se s nikým hádat ale na tyhle nesmysly jsem reagovat musel. Přeji KLUKŮM do Pt ať se jim daří...fotbalu zdar..SKL
Hráč, Vedení klubu, Administrátor klubu - FC AL-KO Semice | Jihočeský | Písek

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip experta: výhra domácích

Derby, který vyhrajou kluci z Prachatic 3:1.

Tip: výhra hostů