Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.05.2019 17:00

22.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

6.0

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Tvrdý direkt. Ve Vodňanech zazpíval kanár a Lažiště jsou bod od titulu!


Branky


23

Dalším týmem, který chtěl Lažišti zkomplikovat cestu za postupem, byly na jaře slušně hrající Vodňany. V posledním domácím utkání porazily Novou Ves, tak se od nich očekával podobný výkon. Nakonec své příznivce ale hodně zklamali. Zápas se hrál na výborně připraveném trávníku, což vyhovovalo velmi dobře kombinačně hrajícím hostům. Zápas byl pikantní v tom, že pětice hráčů hostující sestavy v minulosti oblékala vodňanský dres (Vokatý, Hojdekr, Jar. Rauscher, Volmut a Tesař).

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Utkání začali lépe hosté. Lépe kombinovali a dostávali se i do šancí, které v úvodu ale neproměnili. Domácí hrozili pouze ze standardních situací. Při jedné z nich si na roh Otepky seběhl Šťastný, ale neprostřelil houštinu těl před sebou. Ve 12. minutě se dočkali hosté. V rohu hřiště zabojoval Makoš, přihrál Hojdekrovi, který nabil exvodňanskému Jar. Rauscherovi a ten technickou střelou z dvaceti metrů pěkně obstřelil Nováka v brance domácích. Ve 26. minutě to bylo již 2:0. Volmut vysunul do brejku Makoše, ten utekl L. Jizbovi a podél Nováka uklidil míč do branky. Za chvilku narážečkou vyšachovali domácí obranu Makoš se Sedláčkem, ale finální nahrávka na volného Vokatého mířila na paty, proto nestačil již pořádně zakončit. Domácí v této fázi na hosty nestačili a byli rádi, že šli do šaten pouze s dvoubrankovým mankem.

Druhý poločas

Do druhého poločasu vstoupili domácí s tím, že se pokusí alespoň vyrovnat. Opět ale hrozili pouze ze standardek. Jejich snahu definitivně utnul v 51. minutě Vokatý, který převzal přesnou přihrávku od Jak. Rauschera a v pohodě obstřelil Nováka. Od té doby bylo na hřišti pouze jedno mužstvo. Hosté hráli s chutí a v závěru se prosadila i jejich lavička. Nejdříve se prosadil Linhart (v zápisu chybně uveden Hojdekr), který po Jak. Rauscherově přihrávce obešel Brože a nekompromisně prostřelil Nováka počtvrté. Poté postupoval sám na brankáře Sedláček, ale Novák ho vychytal. V závěru utkání hosté skórovali ještě dvakrát během jedné minuty. V 86. minutě rozehrál Volmut rychle roh na Ostadála, který našel volného Stupára a ten zamířil přímo k bližší tyči. V tuto dobu domácí již zcela rezignovali, což dokumentoval poslední gól. Malou domů rozehrál Novák přímo na nohu Sedláčka a ten naservíroval míč Hrbkovi před prázdnou branku, kam se domácí brankář neměl zájem ani vrátit. Poté byli Vodňanští rádi, že sudí Boček zápas ukončil.

 

AUTOR: PAVEL HODINA



Ohlasy k zápasu



FK Lažiště
Pavel Hodina (člen vedení): Domácí zklamali. Hráli v chůzi a bez zájmu poprat se o výsledek. S příležitostmi, které si vytvořili si v pohodě poradil Tesař. Pochválit lze snad pouze rychlého Girardeyho, který na hrotu bojoval a chtěl opravdu hrát. Hosté vyhráli zcela zaslouženě a po prohře Nové Vsi navýšili náskok na čele již na jedenáct bodů. Na pěkném pažitu si s chutí zastříleli, a to ještě několik velkých šancí nevyužili. Pochvalu zaslouží celý tým včetně náhradníků, kteří domácí „dorazili“. V příštím kole mohou Lažišťští již slavit. Stačí jim získat bod, což je s posledním Větřním téměř povinností. Ale všichni to znají o tom posledním kroku…. Vodňany jedou do Vimperku, který ještě bojuje o záchranu. Pokud nezlepší svůj výkon, budou mít problémy i tam.



Sestavy


FK Vodňany
J. Novák [-] - L. Kunc [-] , J. Gažík [-] (73. S. Želízko [-] ) , S. Šteier [-] , Y. Girardey [-] , K. Pícha [-] (83. V. Kucul [-] ) , R. Otepka [-] , F. Šťastný [-] , L. Jizba [-] (26. L. Malík [-] ) , O. Hudák [-] , M. Brož [-]

FK Lažiště
D. Tesař [-] - M. Bednár [-] (67. J. Hrbek [-] ) , P. Bízek [-] (60. J. Linhart [-] ) , J. Albert [-] , J. Rauscher [-] - J. Rauscher [-] (76. P. Ostádal [-] ) , M. Sedláček [-] , J. Volmut [-] , M. Hojdekr [-] , J. Makoš [-] - T. Vokatý [-] (76. M. Stupár [-] )

ŽK: 11. F. Šťastný , 58. L. Kunc , 65. S. Šteier - 80. J. Linhart , 86. P. Ostádal .
Počet diváků: 105. Rozhodčí: BOČEK Petr - NÁPRAVA Miroslav, SVOBODA Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
18. 5. 2019 21:24
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Fanoušek, Funkcionář, Administrátor klubu, Vedení klubu, Předseda klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ Hraničář Borová Lada | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Michal Špírek

Expert: Lukáš Lízal
Tip experta: remíza

Vodňany hrají doma dobře, ale Lažiště je díky své kvalitě o body připraví a týmy se rozejdou smírně.

Hráč, Vedení klubu, Administrátor klubu - FC AL-KO Semice | Jihočeský | Písek

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů