0:1
(0:0)
73. P. Prenner (p.)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.05.2019 15:00

21.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dvořák vychytal vimperské střelce a ze tří bodů se tak radují jeho spoluhráči


Branky


73. P. Prenner (p.)
22

Vimperk sice minulé kolo uhrál první jarní bod, ale na výhru čeká dál a dál. Přitom proti Lhenicím nebyl horším celkem, rozhodla sporná penalta...  Lheničtí vědomi si toho, že Vimperským je třeba bodů a že v zápase na jejich hřišti je nečeká proto nic lehkého, pozměnili oproti první jarní prohře v minulém kole doma s Lažišti sestavu i rozestavení na hřišti (na 3-5-2). 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Jeho úvod, v němž hostující tým měl více ze hry, postrádal oboustranně vážnější ohrožení branek. Až v 18.´ to byli Lheničtí, kteří se R.Ilievem, po přihrávce Prennera, dostali v šestnáctce do gólové šance, ale bez razantního zakončení, a tak zůstala nevyužita. Ve 23.´ zahrávali domácí na druhé straně trestný kop, z něhož balón skončil na břevně a ani od něho odražený v závaru do sítě nezapadl.

 

Ve 28.´, po vydařené lhenické akci, po ose Prenner-Bumba-Balica, stačil ještě pohotově gólman Winter stáhnout míč před posledně jmenovaným Balicou.  42.´ přinesla pro Lhenické největší prvopoločasovou možnost  ujmout se vedení. Po vyslaném míči za obranu a nahrávce od Ilieva se ocitl zcela sám před gólmanem Wintrem Balica, jehož zaváháním při střelecké koncovce s následným jejím zblokováním beky byla gólová „loženka“ zmařena. A tak „gól do šatny“ nepadl.

Druhý poločas

            Za bezbrankového stavu vstoupily oba týmy do druhého poločasu ve snaze strhnout vedení na svou stranu. Ve 48.´ se balón zprava dostal k Prennerovi na hranici velkého vápna, střela mu však „nesedla“ a do přechodu v rychlý atak se dostali domácí, Lhenickým se ale podařilo jej zavčasu přerušit. V 51.´ Vimperští provedli rohový kop, který zakončoval hlavou Süs, a to tak, že jen bravurní zákrok gólmana Dvořáka zabránil tomu, že domácí nešli do vedení. V 61.´ byla Dvořákova branka v akutním ohrožení znovu, tentokrát po trestném kopu, kdy ji její strážce uchránil opět a svůj tým podržel ve fázi zápasu, kdy Vimperští Lhenické přehrávali. Následně se ale k ohrožování soupeřovy branky dostával hostující tým, a to především v brejcích, jako v 66.´, kdy unikl Iliev, avšak zbytečně předčasně vystřelil.

 

V 70.´ šel do rychlého ataku tentokrát s Balicou, aby jejich kontr „sami na branku“ nakonec ztroskotal na nepřesně předložené Balicově nahrávce. V 73.´ Iliev vypálil na Wintera, jeden z bránících hráčů zasáhl v šestnáctce míč směřující na branku rukou, aby následovala nařízená penalta. Tu bezpečně proměnil v rozdílový gól Pavel Prenner (nikoliv J.Beran, jak je mylně uvedeno v zápisu o utkání) - 0:1. V 79.´ mohli Lheničtí pojistit jednobrankový náskok, jak jinak, než Ilievem v samostatném nájezdu, jeho vychýlenými mířidly při střeleckém zakončení se tak nestalo. I tak dovedli zápas, i přes jeho emotivnější závěr, k nejtěsnějšímu vítězství a k zisku tří bodů.

 

AUTOR: JAN BUMBA



Ohlasy k zápasu


TJ Šumavan Vimperk
Jiří Formánek (trenér): Co k tomu říct .. Určitě jsme si nezasloužili prohrát, protože jsme nebyli horším týmem. Hosté mohou děkovat gólmanovi Dvořákovi, který ve druhém poločase chytil všechny naše gólovky a byl nejlepším hráčem Lhenic. O body jsme přišli po velmi přísné penaltě, kdy si náš obránce kryl obličej, ale hlavní rozhodčí to viděl jinak. Musíme se připravit na další zápas a urvat už konečně tři body. Dneska k tomu bylo už velmi blízko.

SK Lhenice
Ivo Čech (trenér): „Chtěli jsme ve Vimperku nahradit domácí bodovou ztrátu s Lažišti. Přestože jsme udělali některé změny v sestavě i rozestavení a měli v prvním poločase více ze hry než domácí, včetně dvou gólových příležitostí, myslím si, že jsme měli vytěžit víc. Bohužel, opět nám chyběla kvalita na útočné polovině, tak to prostě je a máme v tomto směru na čem pracovat. Upozorňoval jsem hráče na nebezpečí ze standardních situací domácích a přesně z nich i díky naší nedůslednosti zahrozili a ve dvou případech nás podržel brankář Dvořák. My se dostali ve druhém dějství do vedení z penalty za ruku, ale představoval jsem si jiný průběh zápasu. Umožnili jsme domácím dostat se do tlaku některými zbytečnými fauly, i když asi ne všechny se musely pískat a tady bylo vidět, že nějaké body potřebují a chtějí. Měli jsme i možnosti k potvrzení našeho vedení, ale ty jsme neproměnili. Domácí byli bojovní, tlačili se do branky a možná by si i bod zasloužili, ale my jsme spokojení, že vezeme domů všechny tři.“



Sestavy


TJ Šumavan Vimperk
T. Winter [-] - M. Tischler [-] (71. R. Gyürüsi [-] ) , O. Rod [-] , J. Čech [-] , L. Sýs [-] , S. Schvarz [-] (57. J. Děd [-] ) , D. Samec [-] , M. Kvapil [-] , M. Císař [-] , D. Kadlec [-] , J. Pospíchal [-]

SK Lhenice
J. Dvořák [-] - D. Kiš [-] , D. Trojan [-] , P. Bumba [-] (84. J. Schön [-] ) , F. Funda [-] - T. Balica [-] , J. Beran [-] , P. Prenner [-] , M. Mahák [-] , J. Málek [-] (64. M. Chromý [-] ) - R. Iliev [-] (87. D. Kiš [-] )

ŽK: 53. L. Sýs , 58. J. Děd , 67. J. Pospíchal - 53. R. Iliev , 56. J. Beran , 62. J. Málek , 88. J. Dvořák , 90. M. Chromý .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Pravda Luboš - MRÁZ Roman, TRKOVSKÝ Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Hráč, Vedení klubu, Administrátor klubu - FC AL-KO Semice | Jihočeský | Písek

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Michal Špírek

Expert: RADEK HANOUSEK
Tip experta: výhra hostů

Vimperk je momentálně úplně z formy, třeba se brzy zvednou, ale nemyslím si, že to bude zrovna v zápase s dobře hrajícími Lhenicemi!

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů