0:2
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.05.2019 13:30

20.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Lažiště kráčí za titulem! Venku porazily i nebezpečné Lhenice, které padly na jaře vůbec poprvé


Branky


20

Ve šlágru 20.kola se doma utkali na jaře ještě neporažené Lhenice s lídrem soutěže – Lažištěmi. Oba soupeři, jako nováčci I.A, se dobře znají již z nižší soutěže I.B, kde jejich vzájemné souboje vyznívaly vítězně pro Lažišťské, stejně tak, jako i ten podzimní už v I.A. Lažišští prostě umí na Lhenické zahrát. A tak tomu bylo i tentokrát... K ZÁPASU MÁME ROVNOU DVA REPORTY!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Oba týmy vletěly do zápasu bez taktického vyčkávání. A tak již v 1.´ musel domácí gólman Dvořák likvidovat střelu s gólovými parametry, aby hned na to, po jeho dlouhém výkopu, stejně nebezpečně na druhé straně vypálil Pořádek a donutil gólmana Vašuru k obdobnému bravurnímu  zákroku. V 6.´ dal o sobě vědět lhenický Balica střelou z úniku, kterou stačili beci zblokovat, a v 11.´ znovu, tentokrát v brejku upřednostnil střelecké zakončení před nahrávkou v přečíslení na volného Ilieva či Pořádka. Ve 20.´ se opět po dlouhém Dvořákově nákopu do šance před Vašuru dostal Iliev, balón vyslaný na branku z jeho kopačky jen těsně minul tyč. Ve 36.´ zahrávali hosté trestný kop, když dělovka po jeho rozehrání, jen s velkým štěstím pro domácí, skončila nad břevnem Dvořákovy branky. Štěstí již u nich nestálo ve 40.´, kdy neuhlídali průnik zleva, který nekompromisně a přesně zakončil Rauscher a Lažišští se ujali vedení (0:1).

Druhý poločas

 Do druhého poločasu, za trvalého deště, ovlivňujícímu podmáčeným trávníkem hru, šli Lheničtí za vyrovnáním, ale jejich útočná snaha povětšinou končila na hranici soupeřovy šestnáctky bez překvapivého nápadu, vedoucímu k překonání pozorné obrany a ke ztečení Vašurovy branky. Hostující tým je nepouštěl do rychlých ataků,   vědom si, jak jsou v nich nebezpeční. Naopak zkušeně čekal na příležitost k zaútočení, a to na domácí platilo. Jednu z mála lhenických druhopoločasových jasných gólových šancí měl při úniku podél lajny Balica, volil střelu před nahrávkou zcela volnému Ilievovi před Vašurou, a tak zůstala nevyužita. Lažišští zahrozili při gólových loženkách, kdy Funda vykopával míč z již odkryté branky a poté i v momentu, v němž zase Dav.Kiš v poslední chvíli stačil ještě odkopnout balón před neobsazeným protihráčem před Dvořákem. V závěru zápasu Lhenickým k vyrovnání nepomohla ani útočná hra jen na tři beky, naopak v 89.´ inkasovali po centru zprava gól hlavou od Vokatého (na 0:2) a o jejich první jarní prohře bylo definitivně rozhodnuto.

 

AUTOR: JAN BUMBA

REPORT OD PAVLA HODINY (LAŽIŠTĚ)

V chladném a deštivém sobotním odpoledni se ve Lhenicích odehrál šlágr 20. kola, kdy Lheničtí, nejlepší tým jara, hostili lídra tabulky Lažiště. Obě mužstva vyznávají ofenzivní styl, tudíž se dala očekávat atraktivní přestřelka. Ta se nakonec nekonala. Ale i tak to byl boj se vším všudy.

 

Hned v první minutě zahrozili Lažišťští, kdy po centru Makoše vystřihl Sedláček krásné nůžky, ale domácí podržel Dvořák. Hned z protiútoku se dostal do nadějné pozice Pořádek, ale i Vašura byl pozorný. Poté převzali otěže hry domácí a hostující obrana v čele s Vašurou se měla co ohánět. Nejdříve se dostal do velké šance ve 12. minutě Balica, kdy přetlačil Bednára, ale ztroskotal na hostujícím brankáři. To platilo i při následné dorážce. Ve 21. minutě po dlouhém výkopu Dvořáka se do další gólovky dostal Iliev, ale těsně minul Vašurovu branku. To bylo od domácích týkající se velkých příležitostí vše. Ještě měli několik zajímavých standardních situací, ale to moc šancí proti urostlým hostujícím hráčům neměli. Po půlhodině se hra vyrovnala a začali zlobit i hosté. Nejdříve ve 34. minutě po opakované střele Volmuta přestřelil Vokatý z malého vápna Dvořákovu branku. Ale ve 40. minutě už skórovali. Sedláček si narazil s Volmutem a ideálně našel úplně volného Jak. Rauschera, který přehodil padajícího Dvořáka a ukázal domácím útočníkům, jak s takovou příležitostí naložit. Do šatny šel spokojenější určitě šťastnější tým, nikoliv ten, který si vypracoval více příležitostí.

 

Druhý poločas neměl již takové parametry jako ten první. Domácí se snažili o vyrovnání, ale zkušení hosté je prakticky, až na pár standardek, do ničeho nepustili. Ba naopak to byli hosté, kteří měli několik zajímavých brejků, při kterých mohli rozhodnout. Zejména ten v 64. minutě, po kterém Sedláček po uvolnění okolo Dvořáka nastřelil v prázdné brance stojícího Fundu, volal po gólu. Domácí sice měli územní převahu, ale do koncovky se prakticky nedostali. V jejich středu se nenašel nikdo, kdo by to vzal na sebe. A tak v závěru hosté své vítězství potvrdili. Na pravé straně se uvolnil Makoš, navedl si balon do vápna a vystřelil. Jeho střelu stačil Dvořák sice vykopnout do břevna, kde ale byl připraven důrazný Vokatý, který poslal hlavou míč do opuštěné branky. V závěru se po oboustranném střídání žádná šance neurodila, a tak domácí utržili první jarní porážku. Byl to čtvrtý vzájemný souboj za sebou, kdy Lažišťští zvítězili, aniž by obdrželi branku. Na čele tak opět odskočili druhé Nové Vsi i třetím Lhenicím.



Ohlasy k zápasu


SK Lhenice
Ivo Čech (trenér): „Na okresní derby jsme se těšili, možná i to některým hráčům v určitých momentech trochu svázalo nohy. Chtěli jsme hrát aktivně a to se nám od začátku dařilo, během dvaceti minut jsme se dostali do třech velmi dobrých příležitostí, ze kterých prostě musíme vstřelit branku, pokud chceme v takových zápasech myslet na bodový zisk. Bohužel jsme je neproměnili. Hosté naopak jednu ze svých dvou šancí v prvním poločase ano a před pauzou šli do vedení. Ve druhé půli ukazovali svou fotbalovou kvalitu, byli o něco více na míči, měli tam jeden závar v malém vápně, ale jinak šance vlastně žádné nebyly, druhá branka minutu před koncem byla spíše jen kosmetickou úpravou v době, kdy jsme hráli na tři útočníky a otevřeli hru. My jsme si ve druhém poločase nevytvořili vlastně nic, chyběla nám kvalita na útočné polovině. Nemohu hráčům upřít snahu, ale v tomto utkání to nestačilo, branku Lažiště jsme prakticky neohrozili a hosté si tak odvezli všechny body, i když vzhledem k počtu brankových příležitostí to byl podle mého názoru remízový zápas.“

FK Lažiště
Pavel Hodina (člen vedení): Ukázalo se, že derby Lažišťským svědčí. Ve všech šesti zápasech s týmy prachatického okresu získali plný počet bodů se skórem 24:7. V tomto vyrovnaném utkání rozhodl důraz v obou šestnáctkách. Domácí byli sice více na balonu, ale až na první čtvrtinu zápasu, kdy si vypracovali tři zajímavé příležitosti, se k ohrožení Vašurovi branky téměř nedostali. Hosté byli produktivnější a to rozhodlo. V úvodu zápasu je výrazně podržel Vašura, což ostatní vyburcovalo, aby se mu výkonem následně přiblížili. Zejména ve druhém poločasu ukázali zkušenost a domácí k ničemu nepustili. V příštím kole zajíždějí Lheničtí k derby do Vimperku. Lažiště hostí nebezpečné Strakonice, které se pyšní nejlepší obranou v soutěži. Mají jim po podzimní porážce co oplácet.



Sestavy


SK Lhenice
J. Dvořák [-] - L. Kopf [-] , F. Funda [-] (83. J. Schön [-] ) , D. Kiš [-] (89. P. Vincik [-] ) , P. Bumba [-] - M. Mahák [-] , P. Prenner [-] , T. Balica [-] (68. D. Trojan [-] ) , J. Beran [-] (34. J. Málek [-] ) - R. Pořádek [-] , R. Iliev [-]

FK Lažiště
O. Vašura [-] - J. Makoš [-] , P. Bízek [-] , J. Rauscher [-] , M. Bednár [-] , J. Albert [-] - M. Sedláček [-] , J. Volmut [-] , M. Hojdekr [-] , J. Rauscher [-] (49. J. Linhart [-] ) - T. Vokatý [-] (89. P. Ostádal [-] ) -

ŽK: 12. M. Mahák , 39. R. Iliev , 89. J. Dvořák - 63. T. Vokatý .
Počet diváků: 91. Rozhodčí: Průchová Nikola - TŮMA Vítězslav, ŠÍMA Václav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hráč, Vedení klubu, Administrátor klubu - FC AL-KO Semice | Jihočeský | Písek

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Michal Špírek

Expert: JAROSLAV RAUSCHER
Tip experta: výhra hostů

Po minulé smolné prohře si jedeme pro tři body do Lhenic. Na Lhenice se nám dlouhodobě daří a i když Lhenice ještě na jaře neprohrály, budou po sobotě čítat první prohru. Tip: 2:4

Tip: remíza