VIDEO, FOTO: Vítězná série Lažišť skončila stejně jako na podzim na Plané. Lídr doma překvapivě padl!


Branky


22

Planá Lažištím nesedí. Na podzim s ní sice neprohrály, ale po remíze 4:4 si tehdy poprvé nepřipsaly body za výhru. Na jaře byl první celek tabulky opět stoprocentní, než přijela Planá. Hosté se dostali do rychlého dvoubrankového náskoku, pak sice domácí měli převahu, ale Plánští už si vítězství vyfouknout nenechali. Po hattricku z minulého kola se tentokrát útočník Šteyer trefil dvakrát. Projděte si rozsáhlou fotogalerii od Ladislava Berana!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Pintér se trefil parádním trestňákem

V úvodních minutách vsadili hráči obou týmů na opatrnost a jako by se vzájemně oťukávali. Nejdříve zahrozili domácí Linhartem a po něm agilní Sedláček, ale ani jeden z nich Jakuba Hotového v brance hostí nepřekonali. Hosté rychle napadali a jejich vysunutý presink dělal domácím hráčům problémy. Hrálo se hodně ze středu a domácí trenér Josef Raušer nabádal své hráče k vytažení zóny výš a hlavně hrát po křídlech.

 

V 16. minutě se do míče opírá Ondřej Hotový, ale jeho hlava končí na gólmanovi domácích Ondrovi Vašurovi. To bylo první velké varování. Hosté s údernou dvojicí Lengyel, Pintér v zadních řadách organizovali nebezpečné výpady a jeden z nich končí faulem cca třicet metrů od domácí svatyně. Míč si postavil kapitán hostí Tomáš Pintér a jeho parádní ránu registruje Vašura až v síti.

 

No, a aby tomu nebylo konce, hosté následně rychlý brejk zakončují Petrem Šteyerem, který se po převzetí přihrávky od Szabóa šikovně natlačil do zakončení. Domácí ale tato těžká chvilka nezlomila a během pěti minut snižují ve 25. minutě Ondřejem Málkem. Kontaktní branka dostává domácí do hry a hosty pod tlak.

 

Hráči domácího celku jsou najednou víc na míči a dostávají se dopředu před branku hostí. Gólman Hotový se má co obracet, ale jak Málka, Sedláčka i Linharta vychytal a v dalších útocích výborně blokovali domácí útoky Lengyel s Pintérem. Byl to výborný poločas ve kterém hosté ukázali proč se jim venku daří. Zejména v druhé části prvního dějství, kdy domácí zvedali hlavy, přišlo rovněž dost soubojů a emocí. Hlavní rozhodčí Vítek s asistenty Jarolímem a Šťastným řídili utkání dobře a diskuze i emoce s hráči zvládli nekompromisně a hlavně nechali hře průchod. Poločas skončil pro hosty.

Lažiště měly tlak, ale šance neproměnily

    Druhý poločas přinesl jen pět minut vyrovnaného boje. Domácí rychle převzali iniciativu a otěže pevně do svých rukou a nohou. Zatlačili Plánské na jejich polovinu a nenechali je z defenzivy téměř vyjet. Hosté hráli výborně vzadu a nenechali domácím moc prostoru. Byl to náročný fyzický fotbal z obou stran. Hodně soubojů a málo střelby, a když se domácí dostali před branku, zakončili buď špatnou střelou, nebo se míč odrážel od obránců a dalších protihráčů a rovněž dost pochytal Hotový.

 

Jak plynuly minuty a domácí ne a ne vyrovnat přicházela i nervozita, což bylo vidět zejména v koncovce. Pomalu se blížil konec utkání a hosté podnikli snad jediný výpad v druhé části a Šteyer ukázal svou šikovnost a z očí do očí proti Vašurovi proměnil a poslal hosty do trháku. Jenže domácí ani to nesložilo a hned po rozehrání vypíchli míč soupeři, Bízek našel Vokatého a ten dává další gól naděje domácím.

 

Borci zpod Boubína stupňují tlak, a po jednom ze soubojů v pokutovém území se domáhají pokutového kopu, ale hlavní arbitr Vítek byl blízko a jasně ukázal, že ne a hrálo se dál. Zápas skončil. 

 

Pro domácí jde o první prohru na jaře vůbec, určitě je mrzí ztráta bodů, ale výkon byl velmi dobrý. Planou předcházela pověst dravého a silného týmu a pod Boubínem to potvrdili. Hraje se dál a nyní domácí čeká derby ve Lhenicích.

 

AUTOR: LADISLAV BERAN

ZÁZNAM HOSTUJÍCÍCH BRANEK

 

REPORT OD PAVLA HODINY

V 19. kole I. A sk. A hostil lídr tabulky FK Lažiště Planou, která na podzim jako první obrala Lažišťské o body, kdy utkání skončilo divokým výsledkem 4:4. Nyní se situace opakovala. Domácí byly na jaře zatím stále bez ztráty bodu a hosté chtěli domácím tuto sérii překazit. To se Plánským nakonec podařilo. Tentokrát ale brali body tři.

 

 

Domácím se začíná rozrůstat marodka. Ze základní sestavy chyběli Macek, Pěsta, Jak. Rauscher (zranění) a Albert (zahraničí). K tomu chyběl dlouhodobě zraněný Holub. Hostům chyběli potrestaní J. Pintér a Kitzler a zraněný Píchal.

 

 

Začátek zápasu byl z obou stran opatrný. První zahrozili domácí rohovým kopem. Za chvíli to byli hosté, kteří také zahrávali T. Pintérem rohový kop, který prodlužoval na přední tyči Beran těsně vedle. Na druhé straně netrefil po sérii dalších rohů dorážku Linhart. Vážnější šance ale k vidění nebyly. Až přišla 20. minuta, kdy se k trestnému kopu z třicet metrů postavil T. Pintér a přesnou střelou do šibenice poslal Planou do vedení. Za minutu to bylo již 2:0. Po chybné domácí rozehrávce vyslal do brejku Szabo Šteyera, který se sám před Vašurou nemýlil. To byl pro domácí šok, z kterého se ale dokázali rychle oklepat. Po dalším z mnoha rohů vrátil do vápna odražený balon Jar. Rauscher, kde ho domácí obrana dostala až k Málkovi, který si ho navedl na levačku a trefil se přesně k tyči. Závěr poločasu byl vyrovnaný, ale již bez vážnější šance. Domácí si sice vypracovali několik závarů před brankou J. Hotového, ale k pořádné střele se již nedostali. Hosté čekali na brejky, ale domácí obrana již byla pozorná.

 

Do druhé půle vstoupili aktivněji domácí, ale obrana se zkušenými stopery Lengyelem a T. Pintérem pracovala na jedničku. Lažišťským chyběla finální přihrávka. Nadějných akcí měli několik, ale k pořádné střele se nedostali. Po gólu nejvíce volala akce J. Volmuta, kdy po jeho centru proletěl míč malým vápnem. Vokatému chyběli ke sklepnutí do branky jen centimetry. Poté několik akcí nedotáhl na pravé straně aktivní Málek. Postupem času se stále více na hrot vysouval vysoký stoper Bízek, aby pomohl ve vzdušných soubojích. Po jednom z nich v 75. minutě se balon z jeho hlavy otřel o tyč hostující branky. V 84. minutě hosté rozhodli. Odkop J. Rauschera trefil Cardovu ruku, od které se balon odrazil do vápna domácích, kde si ho našel opět Carda. Ten přesnou přihrávkou vyzval Šteyera, který tváří v tvář Vašurovi podruhé skóroval a poslal hosty opět do dvoubrankového vedení. Hned po rozehrávce poslali domácí dlouhý balon do šestnáctky, kde se pokusil zakončit Stupár, ale jeho střela byla zblokována. Odražený balon stačil pohotově uklidit do branky nejlepší domácí střelec Vokatý. V závěru vrhli domácí všechny síly do útoku, ale větší šanci si již nevytvořili. Pouze po zákroku O. Hotového na Sedláčka chtěli domácí penaltu. Sudí Vítek posoudil zákrok jako dovolený a po dvouminutovém nastavení utkání ukončil. Hosté se radovali z nečekaného vítězství a podruhé tak připravili lídra o body.

 

V Jejich týmu vynikali zejména zkušení stopeři Lengyel s T. Pintérem a vepředu rychlonohý Šteyer. Domácí prospali první půli a ve druhé se již nestačili dostat do svého tempa. Byť měli územní převahu, tak se nenašel nikdo, kdo by to vzal na sebe a skóre vyrovnal, popřípadě otočil. Po takovém výkonu si určitě tři body nezasloužili a příští týden budou muset hodně přidat, aby nepřišla další ztráta ve Lhenicích, které jsou zatím jarními lídry. To hosté mohou být spokojeni a příští týden se mohou v utkání s Vimperkem opět přiblížit k definitivní záchraně I.A třídy. Vimperk stále čeká na první jarní bodík, proto budou Plánští favoritem.



Ohlasy k zápasu


FK Lažiště
Josef Raušer (trenér): Jednou to muselo přijít. My prospali první poločas, kdy hosté šli po standardce Pintérem do vedení, mimochodem krásným gólem. My potom prospali zbytek poločasu a hosté nám utekli. V druhém poločasu jsme měli víc ze hry, ale bohužel nedali jsme branky. V závěru druhého poločasu hosté zvýšili, a i když jsme hned z protiútoku snížili, navíc to nebylo. Dnes jsme si asi za tu první půli výhru nezasloužili, možná bod by byl dobrý, ale hold se štěstí přiklonilo k hostím. Když se prospí čtyřicet pět minut, tak to prostě nešlo. My jsme dnes prohráli v hezkém zápase, pro nás se nic neděje a jedeme dál.

SK Planá
Jan Pintér (trenér): Jsme rádi za tři body, jeli jsme s cílem něco uhrát a to se povedlo. My jsme venku na tom lépe než doma a nechtěli jsme odjet s prázdnou. Myslím, že za první půli jsme si body zasloužili. Odskočili jsme na dvoubrankové vedení. Poté jsme si to zdramatizovali a nechali dát domácí kontaktní branku. V druhém poločase ukázali domácí svou sílu, zejména sílu na míči i v organizaci hry a proto po zásluze vedou soutěž. Mají hodně individualit, které jsou velmi silné, a my jsme je dnes zatavili. Z naší strany rozhodla vůle a hra srdíčkem a jsem rád za tyto tři body.



Počet diváků: 50. Rozhodčí: Vítek Miroslav - JAROLÍM Jiří, ŠŤASTNÝ Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
28. 4. 2019 20:57
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Michal Špírek

Expert: Aleš Prokop
Tip experta: výhra hostů

Nebudu lhát, Lažiště nemám moc rád, snad rozhodne můj kamarád (Kitzler). Ať zvítězí fotbal nad tvrdostí.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích