2:4
(1:3)
2. P. Miesbauer (vl.)
8. M. Kotrch (vl.)
16. T. Vokatý
71. J. Rauscher
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.04.2019 17:00

18.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Duel na jaře neporažených ovládl lídr. Hororový start se dvěma vlastňáky za šest minut už Prachatičtí ve zbytku zápasu nenapravili


Branky


32. D. Kováč , 61. M. Babka - 2. P. Miesbauer (vl.) , 8. M. Kotrch (vl.) , 16. T. Vokatý , 71. J. Rauscher
21

Lažiště po výhře v Prachaticích opět odkočily svým pronásledovatelům a vzhledem k výborné jarní formě a výsledkům začínají klepat na bránu krajského přeboru. Proti Prachaticím jim ale pomohla málokdy vídaná věc - domácí si dali rychle po startu zápasu hned dva vlastní góly...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po čtvrthodině hry to bylo o tři góly

Setkaly se dva tým s aktuálně nejlepší formou, což slibovalo divácky zajímavou podívanou. Týmy se navíc dobře znají, vždyť sídlí jen deset kilometrů od sebe. 

 

Ve 2. minutě centroval na přední tyč Jar. Rauscher a dezorientovaný domácí stoper Miesbauer si srazil míč do vlastní branky. Za chvilku si domácí vstřelili druhého vlastence. Po levé straně zatáhl do vápna balón Sedláček a přesným pasem oslovil Linharta. Ovšem těsně před hostujícím útočníkem odkopl míč Kotrch, ale ke smůle domácích to bylo opět za záda bezmocného Hopfingera. Pro domácí to byl hodně krutý a smolný začátek. Hosty to naopak povzbudilo a v 16. minutě uštědřili domácím další úder. Po zmatku v domácí šestnáctce se dostal k balonu Vokatý, navedl si ho na pravačku a křižnou střelou na zadní tyč zvýšil již na 3:0. Domácím chvilku trvalo, než se z tohoto šoku otřepali, ale zbytek poločasu byli více na balonu. Hosté naopak hrozili z brejků. Ty se jim ale většinou nepodařilo dotáhnout k zakončení. Ani domácí se do vážnějších šancí nedostávali. Až ve 32. minutě pronikl do vápna na pravé straně domácí kapitán Kováč a vystřelil. Hostující obrana jeho střelu zblokovala tak nešťastně, že zapadla přes bezmocného Vašuru přesně k zadní tyč. Poté měli domácí ještě několik závarů, ale nic z toho již nevytěžili. Poločas kuriózních branek tak vyzněl lépe pro hosty v poměru 1:3.

Rauscher dal výsledku pojistku

 

Do druhého poločasu nastoupil Tatran s odhodláním vstřelit rychlou branku a něco s výsledkem udělat. Přitlačil lídra tabulky na jejich polovinu, ale do šancí se moc nedostával. Až v 61. minutě vyvezl balon Škopek, přihrál na Babku, který se protáhl kolem Hojdekra a technickým obloučkem přehodil padajícího Vašuru. Poté hosté přidali a hra se vyrovnala. Po sérii standardních situací, se kterými měla domácí obrana problémy, přišla v 71. minutě ta rozhodující. Na Volmutův rohový kop si naběhl na přední tyč Jak. Rauscher a hlavou rozvlnil domácí síť počtvrté. To domácí definitivně zlomilo. Byť měli ještě v závěru několik příležitostí, kdy po gólu volala zejména ta Sovova, tak se hosté již ubránili a došli si pro další vítězství.

 Hosté tak nadále zůstávají na jaře neporažení, zatímco Prachatičtí poprvé padli. Lažiště mají na čele už sedmibodový náskok.

 

AUTOR: PAVEL HODINA



Ohlasy k zápasu


FK Tatran Prachatice
David Kováč (kapitán): Na zápas s Lažišti jsme se těšili. Očekávali jsme, že jako tým, který vede tabulku, bude zápas fotbalovějši a pro diváka hezčí. V tomto směru tomu tak nebylo. První půli bych to nazval spíše nakopávanou. Nás položily na lopatky dva vlastní góly, kdy první doteď nechápu, jak padl. Na druhém v tomto případě v uvozovkách vlastňáku už měly zásluhu Lažiště. Do druhé půle jsme šli s tím, abychom aspoň diváky uspokojili a ukázali, že umíme hrát fotbal. Za stavu 3:2 pro hosty jsem si přál, aby konečný výsledek byl nerozhodný, bohužel mě vyvedl z míry pěknou hlavičkou Kuba Rauscher. Okusili jsme poprvé na jaře jak chutná prohra a doufám, že se to zase dlouho opakovat nebude. Spoluhráčům děkuju za troufám si říct dobře odehranou druhou půli a za to, že i za stavu 3:0 dokázali zabojovat.

FK Lažiště
Pavel Hodina (člen vedení): V Prachaticích se nehrál nějak líbivý fotbal. Byl to spíše boj plný osobních soubojů. Tatran sice podal slušný výkon, ale srazil je začátek utkání, kdy si vstřelil dva vlastence. A když hosté přidali vzápětí další branku, vítězství si již zkušeně pohlídali. Těžko u hostů někoho vyzdvihovat, zahráli jako tým. To u domácích byli vidět zejména Babka a Škopek, kteří dělali hostující obraně největší problémy. V příštím kole hostí Lažišští Planou a budou chtít potvrdit tři bodu z Prachatic, Tatran zajíždí k derby do Vimperka, kde by měl být favoritem.



Sestavy


FK Tatran Prachatice
J. Hopfinger [-] - P. Miesbauer [-] , M. Kotrch [-] (85. M. Janošťák [-] ) , P. Škopek [-] , J. Šandera [-] (46. J. Lukeš [-] ) , J. Fürbach [-] (78. J. Růžička [-] ) , M. Babka [-] , M. Fišer [-] , J. Sova [-] , R. Mráz [-] , D. Kováč [-]

FK Lažiště
O. Vašura [-] - P. Bízek [-] , J. Albert [-] , J. Rauscher [-] - M. Sedláček [-] , J. Volmut [-] (88. M. Stupár [-] ) , M. Hojdekr [-] , J. Rauscher [-] (82. P. Ostádal [-] ) , J. Makoš [-] - T. Vokatý [-] (75. J. Hrbek [-] ) , J. Linhart [-] (70. O. Málek [-] )

ŽK: 66. P. Škopek , 73. M. Babka - 13. J. Albert , 33. J. Makoš , 44. J. Rauscher , 86. P. Ostádal .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: CIGÁŇ Roman - VALEŠ Radek, PICKA Pavel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hráč, Vedení klubu, Administrátor klubu - FC AL-KO Semice | Jihočeský | Písek

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Michal Špírek

Expert: Marek Kodras
Tip experta: remíza

Obou týmům se jaře daří, proto očekávám vyrovnané a bojovné utkání. Diváci se budou dobře bavit a s výsledkem 0:0 budou nakonec spokojeny oba týmy.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Derby, bude hodnotné a hosté to zvládnou lépe.

Tip: remíza