P. Prenner 48. (p.)
R. Iliev 76.
2:0
(0:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.04.2019 13:00

16.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Lhenice jedou, vyhrály i třetí jarní zápas!


Branky


48. P. Prenner (p.) , 76. R. Iliev
28

Lheničtí po třech jarních kolech zůstávají spolu s Lažišťskými s plným devítibodovým ziskem. Tentokrát doma vítězně přešli“přes herně kombinačně lepší Slávii. Zvolená taktika domácími jako protizbraň, spočívající v bojovnosti,nasazení, disciplinované defenzivě a presinku s vyčkáváním náhlých kontrů, byla účinná. Po bezbrankové, vcelku vyrovnané první půli se v té druhé dvakrát gólově prosadili, poprvé z penalty, a dovedli zápas k vítěznému konci i s odplatou za podzimní prohru na Slávii 5:2.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bezbrankový první poločas

V samém úvodu utkání (ve 2.´) zahrozilo domácí útočné duo Pořádek - Iliev, ale zakončení jeho ataku, zachycením centrované nahrávky, zabránil gólman Konečný. V dalším průběhu hry se převážně odehrával souboj o střed pole. Oboustranně pozorné obrany povětšinou zabraňovaly vznikům gólových šancí. Až ve 12.´ slávisté zleva pronikli k šestnáctce, když v ní předložený balón, naštěstí pro domácí, jen prošel, aniž by našel zakončovatele. Lheničtí v 15.´a 19.´odpověděli kontry, které přerušili pozorní slávističtí beci. Ve 23.´se ovšem zrodila vůbec největší lhenická gólová šance.

 

V úniku se na zcela osamoceného gólmana Konečného řítil Pořádek a s ním i Málek, avšak situaci „dva na jednoho“ řešil první jmenovaný nepochopitelně ani střelou ani přihrávkou, něčím mezi tím, a gólová „loženka“ tím tak byla zmařena. Ve 28.´, po vyslaném míči za obranu na Maháka, mu v šanci k zakončení  zabránil jemu odpískaný útočný faul. V samém závěru poločasu (ve 42.´ ), po Mahákově dlouhém autovém vhazování, se ve vápně ke střele z otočky dostal Iliev, byla ale málo rasantní, a tak si s ní Konečný v bráně snadno poradil a do poločasové otáčky se odcházelo smírně, bezbrankově.

Lhenice opět uspěly

Ledva byl zahájen druhý poločas (ve 48.´), pronikl do šestnáctky Balica, byl zastaven faulem, nařízenou penaltu Prenner bezpečně proměnil a domácí, Lheničtí šli do vedení. (1:0) Prenner se tak prosadil i ve třetím jarním zápase.

 

Po obdržené brance hostující tým viditelně usiloval o vyrovnání, navýšil útočné snažení, měl herně navrch, ale domácí jednogólový náskok pozorně, zodpovědně hájili, nepouštěli Slávisty do brankových možností, až na jejich šanci v 54.´, kdy jejich nebezpečný atak zastavil stopér David Kiš a též v 66.´, kdy jejich dobře mířenou střelu vyrazil gólman Rapčan. V 76.´nastala herní situace, kterou Lheničtí trpělivě vyčkávali. Po autovém vhazování na Balicu putoval balón od něho k Mahákovi, dále se odrazem dostal k Ilievovi, který zprava gólmanovi Konečnému nedal šanci a navýšil vedení na 2.0.

 

Dotáhnout zápas k vítěznému konci bylo za tohoto stavu pro domácí velice slibné, již proto, že v zodpovědném výkonu pokračovali a také si zase útočně více dovolovali, jako v 80.´ po vybojovaném míči, Prennerově střele a dorážce Málka, kdy gólové nebezpečí slávisté odvrátili. K dotažení zápasu ke konečné výhře zaslouženě došlo a domácí, Lheničtí se po závěrečném hvizdu sudího Jevčáka tak mohli radovat ze třetí jarní v řadě.

 

AUTOR: JAN BUMBA



Ohlasy k zápasu


SK Lhenice
Ivo Čech (trenér): Slavia se u nás představila jako velmi fotbalové mužstvo, na kterém je vidět, že hráči jsou dlouho pohromadě a vědí, co chtějí hrát, přestože letos nejsou v tabulce tak nahoře, jako v předchozích sezónách. My jsme chtěli hrát aktivně už do jejich rozehrávky, což se nám sice ne vždy dařilo, ale i tak jsme si v prvním poločase vytvořili několik velmi dobrých brankových příležitostí, které jsme bohužel nedotáhli do gólového konce. Na začátku druhé půle nám hosté pomohli poměrně hloupým faulem v pokutovém území k penaltě a my se dostali do vedení. Hrál se vyrovnaný zápas, i když postupem času nás Slávie trochu přehrávala. Výraznější brankovou příležitost si myslím ale nevypracovala. My hrozili hlavně z brejků a podařilo se nám přidat druhou branku. Pak jsme si výhru již pohlídali a dle mého tři body bereme zaslouženě, šancí jsme měli určitě více než soupeř. Děkujeme za podporu našim náročným fanouškům, jen bych jim chtěl připomenout, že jsme stále nováčkem této soutěže a že prakticky všichni hráči ji hrají prvním rokem.

SK Slavia České Budějovice
Matěj Bohůnek (hráč): "Chtěli jsme ve Lhenicích urvat nějaké body, bohužel se to opět nepovedlo. Předvedená hra v první půli nebyla tak špatná, ale sráží nás každý zápas obrovské chyby. Domácí vstřelili na začátku druhé půle gól a my na něj nedokázali odpovědět a navíc jsme inkasovali podruhé. Lheničtí vyhráli zaslouženě a pohybuji se v horních patrech tabulky. My se naopak zaslouženě pohybujeme dole, je to pro nás nezvyklá pozice, ale musíme se s ní poprat. Příští zápas se proti Strakonicím se pokusíme konečně zapsat první jarní výhru."



Sestavy


SK Lhenice
D. Rapčan [-] - L. Kopf [-] , D. Kiš [-] , P. Bumba [-] , F. Funda [-] - T. Balica [-] (77. D. Kiš [-] ) , J. Málek [-] , P. Prenner [-] , M. Mahák [-] - R. Iliev [-] (86. J. Beran [-] ) , R. Pořádek [-] (63. D. Trojan [-] )

SK Slavia České Budějovice
D. Konečný [-] - O. Wegenkittl [-] (83. R. Toman [-] ) , D. Šťastný [-] (55. J. Vranovský [-] ) , P. Kindermann [-] (83. P. Hasenöhrl [-] ) , M. Slípka [-] , O. Kindermann [-] , V. Bravenec [-] (46. T. Sedláček [-] ) , T. Vršitý [-] , L. Hromádka [-] , M. Bohůnek [-] , P. Babka [-] (59. M. Boček [-] )

ŽK: 53. R. Iliev , 58. R. Pořádek , 74. P. Prenner - 47. D. Šťastný , 58. T. Sedláček .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: Jevčák Martin - LEPIČ Jiří, LANDÍK Filip.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Vedení klubu, Administrátor klubu - FC AL-KO Semice | Jihočeský | Písek

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Michal Špírek

Expert: Pavel Prenner
Tip experta: výhra domácích

Po kvalitní zimní přípravě a dobrém vstupu do jarní části sezóny bychom určitě rádi vyhráli třetí zápas v řadě, i když Slavia bude těžkým soupeřem.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Peckáři jedou velkou jízdu a Slávii body nedají.

Tip: výhra domácích