D. Kiš 25.
R. Iliev 34.
P. Prenner 41. (p.)
P. Prenner 76.
4:2
(3:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.03.2019 12:30

14.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Prenner rozhodl o lhenické výhře nad Vodňany


Branky


25. D. Kiš , 34. R. Iliev , 41. P. Prenner (p.) , 76. P. Prenner - 4. L. Malík , 38. L. Kunc
23

Lheničtí měli Vodňanským co oplácet, neboť při podzimní derniéře právě u nich 2:1 prohráli. Ač hned v úvodu utkání ještě plně nesoustředěni inkasovali branku po standardce 0:1, když i v těch následujících byli Vodňanští za výškové převahy velice nebezpeční, dokázali pro ně nepříznivý vstup do zápasu otočit. Nejprve srovnali na 1:1, poté šli do těsného vedení 2:1, aby jej následně ztratili soupeřovým vyrovnáním (2:2) a z penalty v závěru poločasu strhli vedení znovu na svou stranu – na 3:2. V druhém dějství, lepší již soupeře, dalším dosaženým gólem utekli Vodňanským na rozdíl dvou branek – na 4:2, který za týmového pojetí hry v nasazení, i za oboustranně vznikajících gólových příležitostí, udrželi až do konce utkání k zaslouženému prvnímu jarnímu tříbodovému zisku… Na zápase fotil Jan Klein!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Domácí, Lheničtí, ač vědomi si významu vstupního utkání do mistrovského jara, přesto byli v samém jeho počátku soupeřem zaskočeni. Běžela 4.´a Vodňanští za Mahákův faul rozehráli trestný kop, lhenická obrana v šestnáctce neuhlídala Malíka, z jehož zakončení hlavou se ujali vedení (0:1). Tím předvedli, jak nebezpečné jsou v jejich provedení standardky, o čemž se domácí i v dalším hracím čase měli možnost přesvědčit. Po znatelném rozhození z obdržené branky se postupně více a více osmělovali a to i za pohledných akcí a ohrožování soupeřovy branky. Ve 13. ´našel Iliev Maháka, jehož střelecké zakončení však vodňanští beci stačili zblokovat. Ve 22.´ předložil Pořádek míč Ileovi, ale jeho střelecká koncovka byla nepřesná. Ve 25.´ Bumba rozehrál trestný kop před branku na Dav.Kiše, který ze závaru před gólmanem Novákem uklidil balón do sítě. Srovnáno na 1:1 !

 

O minutu později hosté chybovali, toho využil Pořádek k samostatnému úniku na Nováka v bráně, zvolil však ještě přihrávku na Ilieva, co předkopnutý míč již nedotáhl k zakončení a velká šance byla tak zmařena. Okamžitě následoval nebezpečný protiútok Vodňanských, který byl lhenickou defenzivou zastaven s následným rohovým kopem. Ve 34.´, po rozehrané standardce, naběhl zleva podél lajny s balónem Bumba a poslal jej centrovaný, střílený na přední tyč Novákovy branky, kde jej hlavou hned z první přesně trefil Iliev a poslal Lhenické do vedení 2:1. Ve 38.´ po faulu, následné standardce a nedůrazu bránících před Dvořákovou brankou, jak jinak, hostující tým Kuncem vyrovnal na 2:2. Blížil se konec prvního poločasu, když ve 41.´byl ve vápně faulován Iliev a nařízenou penaltu Prenner bezpečně proměnil – 3:2 ! Domácí tak znovu šli do těsného vedení. 

Druhý poločas

S jednogólovým náskokem vstoupili Lheničtí do druhého poločasu. V něm si vypracovali několik gólových příležitostí, které až do 76.´ ale k jejich navýšení vedení nevedly. Ve 49.´ ohrozil vodňanskou branku, po Prennerově uličce, Iliev, beci však byli na místě a akutní nebezpečí odvrátili na roh. V 51.´ Bumba dlouhým pasem za obranu našel Pořádka, ten ale „patičkou“ hledal k zakončení Málka, aby slibná šance byla v nepřesnosti promarněna. Naopak v 58.´ měl blízko ke zplichtění průběžného stavu hostující tým při nádherné střele Hrachovce z dobrých osmnácti metrů, co jen se štěstím pro domácí skončila na břevně! V 68.´ vybojovaný balón získal Iliev, posunul jej k zakončení na Málka, ale ani tato gólová příležitost nebyla dotažena, stejně jako ta v 73.´ Málka a Pořádka.

 

V 74.´ měla akce Pořádka a Bumby již přesnějšího zakončovatele v Prennerovi, jehož dobře mířenou střelu k tyči však vytěsnil skvěle gólman Novák na roh. Až v 76. ´gólově udeřilo. Iliev získal míč, přihrál jej zpět na Málka, který jej centrovaný nasměroval na Prennera, jehož přehozením Nováka hlavou zapadl počtvrté do vodňanské sítě 4:2 ! V závěru utkání, za oboustranného prostřídání hráčů, si domácí, Lheničtí dvougólový náskok zodpovědně strážili, Vodňanské do nebezpečných, branku ohrožujících možností nepouštěli a dovedli zápas k cennému prvnímu jarnímu vítězství.

 

AUTOR: JAN BUMBA



Ohlasy k zápasu


SK Lhenice
Ivo Čech (trenér): „Pracovali jsme poměrně poctivě celou zimu, ale to jak jsme připraveni, se uvidí až v samotných soutěžních utkáních. A úvodní s Vodňany bylo pochopitelně hodně důležité, pro atmosféru, chuť do další práce a určitě i pro další vývoj v tabulce. Měl jsem vzhledem k absenci Kuby Berana trochu dilema v jakém rozestavení začít, ale protože David Kiš se dal zdravotně do kupy, tak jsme nakonec nastoupili tak, jako v generálce s Netolicemi, tedy se třemi beky, pěti záložníky a dvěma útočníky. Ono stejně je vždy důležitější, jestli se pohybují hráči na hřišti tak, jak vyžaduje daná herní situace. Zpočátku ukazovali hosté svoji nespornou fotbalovou kvalitu a zkušenosti, bohužel i my jsme přispěli k tomu, že šli hned ve 4. minutě do vedení, neboť jsme hloupě faulovali a ani nebyli schopni odbránit následnou standardní situaci, věci na které jsem hráče speciálně upozorňoval. Postupně jsme se dostávali více do hry, zbytek prvního poločasu byla hra vyrovnaná a nám se povedlo jít do vedení. Ve druhé půli jsme myslím byli o něco lepším mužstvem a měli několik možností k navýšení náskoku, bohužel jsme některá přečíslení neřešili dobře. Hosté hrozili zejména z velmi dobře zahrávaných standardních situací. Naše vítězství považuji za zasloužené, všechny kluky musím pochválit, odpracovali to a věřím, že jsme schopni i přes zranění některých hráčů (Tůma, Beran, Schön a nyní i Mahák), podobné výkony opakovat a potěšit tak naše fanoušky, kterým tímto děkuji za podporu. A na závěr chválím velmi i správce hřiště, protože hrací plocha byla připravena ve vynikajícím stavu.“




Sestavy


SK Lhenice
J. Dvořák [-] - D. Trojan [-] , L. Kopf [-] , D. Kiš [-] , M. Mahák [-] (42. F. Funda [-] ) - P. Bumba [-] , M. Chromý [-] , P. Prenner [-] , J. Málek [-] (81. J. Pokorný [-] ) - R. Pořádek [-] (90. D. Kiš [-] ) , R. Iliev [-] (76. T. Balica [-] )

FK Vodňany
J. Novák [-] - D. Jizba [-] , J. Gažík [-] (76. K. Pícha [-] ) , Y. Girardey [-] (73. S. Šteier [-] ) , P. Hrachovec [-] , R. Otepka [-] , L. Kunc [-] , F. Šťastný [-] , M. Brož [-] , O. Hudák [-] , L. Malík [-] (82. S. Želízko [-] )

ŽK: 86. M. Chromý - 84. D. Jizba .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Tauber Lukáš - TŮMA Vítězslav, BARVA Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Michal Špírek

Expert: Jan Pintér
Tip experta: výhra domácích

Tady jsou pro mě asi jasným favoritem domácí. I když přes zimu o Vodňanech nevím vůbec nic. Ale domácí to asi zvládnou a vyhrají. Tipuju výhru domácích.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích