J. Malý 90. (p.)
1:1
(0:0)
81. K. Vajs
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.05.2019 10:15

20.kolo, Středočeský | Beroun | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Cembrit Beroun bojovným výkonem vyválčil bod v poslední minutě


Branky


90. J. Malý (p.) - 81. K. Vajs
4

Hráči Žebráka vypadali jakoby čekali, že se berounští porazí sami. Chyběli sice Lukeš a D. Pergl, oproti tomu domácí postrádali šest hráčů ze základu. Je tedy ostuda, že se nedokázali vypořádat s torzem Cembritu. Územní převaha hostí byla velká, ze série čtrnácti rohových kopů byl každý smrtelně nebezpečný. Nakonec bojovnost slavila úspěch.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Střela Herejta rozezvučela břevno nad Grygarem

Hned ve 2. minutě po špatném odkopu Novák ze 17 metrů mířil vedle. Poté Vajse vychytal pozorný brankář. V 9. minutě unikl Ličík, slabší střela neohrozila Kačírka. Ve 14. minutě v tutovce překopl Helebrant z 8 metrů hostující branku. Poté tvrdě vypálil z 18 metrů Kuník, brankář Grygar vyrazil jeho ránu směřující k tyči. Ve 22. minutě musel pro zranění svalu odstoupit obránce Landa. Vzápětí po centru Procházky ze 7 metrů hlavičkující Herejt poslal nepatrně vedle. Ve 24. minutě střelecký pokus Herejta rozezvučel břevno nad Grygarem. Série tradičně nebezpečných rohů z kopaček Žaluda a Procházky si říkala o vedoucí branku. Ve 35. minutě po zdařilém křídelním úniku Palusky zakončoval z 13 metrů Malý a brankář Kačírek zabránil jisté brance.

Jan Malý proměnil pokutový kop

I po obrátce pokračoval tlak Žebráka, ten otupil pouze v 51. minutě střelou za šestnáctkou Hampl, prolétla těsně nad břevnem. Hosté stále zvyšovali územní převahu, domácí obětavě řadu střel zblokovaly a co prošlo pochytal brankář Grygar. V 81. minutě se přece jen obrana Závodí nestačila zformovat a ofsajdovou past po pravé straně překonal Herejt, střílený centr z metru nakopl Vajs i s obráncem do sítě 0:1. Obránce Veselý po zákroku musel vystřídat pro zranění. Vše nasvědčovalo, že vítězná série hostí bude pokračovat. Jenže v 89. min se Paluska rozhodl zabojovat o míč putující do zázemí, byl dříve u míče a obránce s ním šel netakticky zbytečně do nedovoleného kontaktu a byla nařízena penalta. V napjaté atmosféře ji Malý proměnil, přestože si na ní Kačírek sáhl.

U Cembritu lze označit jako strůjce bodu Malého, Vydru, Grygara. U Žebráka byl hodně vidět Herejt a v důležitých momentech tým podržel brankář Kačírek. Vyšší standard odvedl obránce Žalud.

 

Report ve spolupráci s panem Sýkorou.

FOTO: Pavel Jonáš

SK Cembrit Beroun



Ohlasy k zápasu


Cembrit Beroun
Ivan Sýkora, vedoucí týmu: Obdobný zápas, z kterého tým dokáže vydolovat bod se hraje maximálně jednou za deset let. Spoléhal jsem, že bude pokračovat sobotní překvapení a splnilo se i v neděli dopoledne. Oceňuji kvality Žebráku, jehož tlak do soupeřova vápna je příkladný. Zároveň je pro něho ostuda, že zraněními zdecimovaný tým nedokáže smést, tak jako převálcoval například Chyňavu. Horší co dál, myslím již na příští duel s Březovou, kdy z dnešní sestavy jde pět hráčů do práce a dva se navíc zranili. Je dobré, že ve středu v rámci oslav 50 let vzniku oddílu se sejdeme v exhibici proti staré gardě. Tam jistě naverbuji několik „Blanických rytířů“.

TJ Spartak TOS Žebrák
Jan Novák, hráč: Do zápasu jsme vstoupili špatně, první poločas byl těžce za očekáváním a hra nebyla kvalitní. Bylo několik šancí na obou stranách, kdy nás podržel gólman Lukáš Kačírek a soupeře naopak naše koncovka. Bohužel jsme kazili i snadné přihrávky a soupeře tak nepřehrávali. Do druhé půle proběhlo nějaké střídání a zápas nabral mnohem rychlejší spád a hra byla pod naší kontrolou. Cembrit již ztrácel na pohybu a šli jsme zaslouženě do vedení, kdy dorážel povedenou střelu Matěje Herejta druhý útočník Karel Vajs. V 90. minutě jsme o vedení přišli díky penaltě na kraji velkého vápna, kdy pan rozhodčí nařídil pokutový kop. Gólman vystihl směr, dokonce i ruku měl na balónu, ale nestihl vytěsnit. Dnes výborné zákroky předvedl Žebrácký gólman Lukáš Kačírek.



Sestavy


Cembrit Beroun
O. Grygar [-] - F. Ličík [-] , R. Paluska [-] , M. Vydra [-] , J. Landa [-] (22. M. Novotný [-] ) , M. Čížek [-] (46. D. Hampl [-] ) , L. Helebrant [-] , R. Beňo [-] , J. Celina [-] (59. L. David [-] ) , J. Malý [-] , T. Veselý [-] (82. J. Klier [-] )

TJ Spartak TOS Žebrák
L. Kačírek [-] - J. Novák [-] , M. Žalud [-] , A. Procházka [-] - P. Nečas [-] (46. L. Vojta [-] ) , A. Vokáč [-] , D. Muller [-] (62. T. Pergl [-] ) - K. Vajs [-] - M. Herejt [-] (88. I. Kučera [-] ) , T. Kuník [-] , O. Kuška [-]

ŽK: 27. R. Beňo , 38. M. Novotný , 76. T. Veselý , 84. M. Vydra - 50. L. Vojta , 69. J. Novák , 76. A. Procházka , 84. I. Kučera .
Počet diváků: 130. Rozhodčí: Červenka Martin - VLACHOPULOS Patrik, VLACHOPULOS Achileas.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Tomáš Štveráček

Expert: Jan Malý
Tip experta: remíza

Domácí trápí mnohá zranění a bod bude pro ně výhra.