1:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.05.2019 10:15

28.kolo, ČFL A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Jediný gól stačil k vítězství Vyšehradu nad posledním Pískem, zápas rozhodl kapitán Drobílek


Branky


16

Souboj týmů s naprosto odlišnými starostmi a z opačných pólů tabulky přineslo utkání hrané na Strahově. Ten je útočištěm pražského Vyšehradu, který prahne po titulu a postupu do FNL. Jako hostující celek přijel Písek, který se během jara propadl až na samotný chvost tabulky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Převaha Vyšehradu přinesla jen jeden gól, přesně mířil z přímého volného kopu kapitán Drobílek

Do první šance či pološance se v 8. minutě protlačil hrotový útočník Vyšehradu D. Čapek, byl však dost tísněn píseckým kapitánem Hanzlíkem a střela šla mimo tři tyče. Ve 20. minutě po trestném kopu Drobílka vyrobili Šemíci pořádný závar před bránou Jihočechů, ti ale stihli zblokovat střely Rataje i Krejdla. Ve 27. minutě se rozhodlo o osudu celého utkání. Po faulu na D. Čapka vyšehradský kapitán Drobílek precizní a přesnou střelou z 25 metrů k tyči překonal brankáře Tomu.

 

Tři minuty nato po Brejchově centru převzal míč Vejvar, zatáhl po pravé straně hřiště a ostrou ranou napálil bližší tyč. Vzápětí vznikl další závar, písečtí zadáci zblokovali střely Brejchy i Rataje a Drobílkův pokus z hranice vápna kryl Toma. Ve 33. minutě mohli hosté vyrovnat, když po centru z pravé strany zakončoval Pinc, ale nepříliš důrazně a Otáhal balon chytil. Naopak o pět minut později na druhé straně Drobílek krásnou přihrávkou našel D. Čapka, jehož nadějnou příležitost zneškodnil brankář Toma. Ve 43. minutě se probil do šestnáctky domácího mužstva Ulbrich, ale přestřelil. Z protiútoku, který založil a táhl Drobílek, vznikl třetí velký závar před píseckou bránou během první půle. Sám kapitán domácích pak také zakončoval pohotovou střelou bez přípravy, ale nepřesně.

Druhý poločas už góly nepřinesl, avšak Písek mohl z několika situací klidně vyrovnat

Hned po obrátce mohli Jihočeši vyrovnat. Pinc utekl po levé straně hřiště, odcentroval do vápna, ale Ulbrich ve skluzu těsně minul Otáhalovu bránu. Minutu poté to Ulbrich zkoušel střelou z hranice vápna znovu, ale vítězem situace se stal znovu Otáhal.

V 63. minutě Drobílkovu bombu Toma vyrazil, na druhé straně Presl z trestného kopu těsně minul. Vzápětí měl šanci jeho spoluhráč Voráček, uvízl však při tom v ofsajdové pasti. V 72. minutě P. Čapek posunul míč Kozlovi, ten odcentroval z pravé strany na vápno, kde našel zcela osamoceného Rataje, jenž ale z vyložené šance trefil jen brankáře Tomu. V 77. minutě měl Písek další možnost vyrovnat, když Ulbrichovu polostřelu ke vzdálenější tyči už už chtěl doklepnout do sítě Voráček, ale obětavým zákrokem mu v tom zabránil Krejdl. Ve zbývajících minutách měl ještě domácí tým nejméně tři více než dobré šance minimální náskok pojistil, ale Madej, Neuberg ani Krobot je neproměnili. Přesto to Vyšehrad mrzet nemusí, jelikož se raduje z výhry.

 

Zdroj: slavojvysehrad.cz (redakčně upraveno)



Ohlasy k zápasu


FC Slavoj Vyšehrad
Trenér Roman Veselý: "Pro nás jednoznačně dosud nejtěžší jarní utkání. Písek ukázal, že má fotbalové mužstvo a na posledním místě tabulky je neprávem. V sestavě má velmi kvalitní hráče, kteří to zde také hlavně ve druhé půli prokazovali. Nenakopávali, ale vše rozehrávali. Nám chyběl Venca Pardubský, ale Dan Krejdl na postu pravého beka svoji úlohu splnil, uhlídal Voráčka. Většímu klidu v našem herním projevu chyběl druhý gól, ve druhé půli jsme se moc báli o výsledek. Ve vyložených šancích jsme si počínali hodně naivně. Písek tlačil, šel za vyrovnáním a utkání bylo dramatické až do úplného konce. Musíme si upřímně přiznat, že jsme tentokrát nehráli podle vlastních představ, o to víc jsme šťastni za ubojovanou výhru 1:0. Stála nás opravdu hodně sil."

FC Písek
Trenér Milan Nousek ml.: "Zápas patřil určitě k tomu lepšímu, co je schopna ČFL nabídnout. Bylo to krásné fotbalové představení a divák s ním musel být spokojen. Nechyběly ani emoce, ale to je jen dobře, protože taková utkání baví hráče, diváky, prostě všechny. Prokázali jsme, že po herní stránce jsme na tom velmi dobře a ve druhé půli jsme Vyšehrad místy i přehrávali. Mrzí mě jen, že tomu chybělo z naší strany gólové vyústění. To jediné jsme postrádali, jinak náš mančaft šlapal a pracoval, jak si představujeme. Domácí měli ve druhé půli také šance, ale pramenilo to z faktu, že jsme hodně otevřeli hru a snažili se o ofenzivní fotbal. Podali jsme určitě lepší výkon než v předchozích zápasech, ale je to dáno i soupeřem. Máme problémy s týmy, které jen brání a hrají na brejky, naopak proti Vyšehradu se nám hrálo mnohem lépe. Teprve v tomto souboji s fotbalovým protivníkem se projevil obraz naší hry. Škoda, že bez bodového efektu."



Sestavy


FC Slavoj Vyšehrad
M. Otáhal [-] - O. Brejcha [-] , O. Švejdík [-] , V. Mareš [-] , J. Zákostelský [-] , D. Čapek [-] (61. D. Kozel [-] ) , J. Vejvar [-] , P. Čapek [-] (82. J. Neuberg [-] ) , F. Drobílek [-] (86. L. Krobot [-] ) , M. Rataj [-] (77. T. Madej [-] ) , D. Krejdl [-] (80. P. Rys [-] )

FC Písek
M. Toma [-] - F. Vacovský [-] , A. Hanzlík [-] , T. Ulbrich [-] (77. V. Hrachovec [-] ) , T. Benetka [-] , O. Běloušek [-] , D. Pinc [-] , A. Presl [-] , K. Kulík [-] (29. T. Pecka [-] ) , R. Vávra [-] , M. Voráček [-]

ŽK: 65. M. Otáhal , 71. O. Brejcha , 88. T. Madej , 89. L. Krobot - 19. K. Kulík , 27. F. Vacovský , 63. A. Presl .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: Hocek Petr - VNUK Josef, MATOUŠEK Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Fanoušek, Funkcionář, Administrátor klubu, Vedení klubu, Předseda klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ Hraničář Borová Lada | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

David Podzimek

Expert: Stanislav Mařík
Tip experta: výhra domácích

Vyšehrad hraje ve výborné formě a chce postoupit do 2. ligy. Z toho vyplývá jasná jednička.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích