0:2
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.05.2019 17:00

27.kolo, ČFL A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vyšehrad nezaváhal ani ve Štěchovicích, rozhodlo dvougólové představení Vejvara


Branky


12

Souboj týmů s nejlepší jarní formou přinesl zápas ve Štěchovicích, kde se domácí představili proti adeptovi na titul Vyšehradu. Ten by se dnešním vítězstvím dostal do pozice, v níž by měl vše ve svých rukách. Štěchovičtí jsou ale zejména doma těžko překonatelní a věřili si i proti Pražanům.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté z Prahy vstřelili gól do šatny, čímž získali psychologickou výhodu do druhé půle

Úvodní zhruba půlhodina přinesla vyrovnanou a zčásti i opatrnou hru, nikdo nechtěl udělat chybu, která by pomohla soupeři. Přesto byl Slavoj určitě blíž k prvnímu zápisu do střelecké listiny. Již v 7. minutě se po přihrávce od Drobílka dostal k zakončení Vejvar, ale brankář Kohoutek střelu vyrazil. Ve 21. minutě po trestném kopu Drobílka hlavičkoval z malého vápna D. Čapek, ale na brankové čáře odvrátil balon domácí zadák Košata. Osm minut nato po přihrávce od D. Čapka se rovněž ocitl ve slibné situaci Vejvar, jeho střelu však stihl zblokovat stoper Jakobovský.

 

Naopak ve 36. minutě prošel na druhé straně Woitek, střelou z hranice vápna ale minul Otáhalovu bránu. Ve 39. minutě při obléhání domácí brány hlavičkovali směrem na ni Zákostelský a po něm D. Čapek, gól z toho však nebyl. Ve 44. minutě Zákostelský odhlavičkoval míč z vlastní poloviny hřiště na středovou čáru, kde Drobílek vyhrál hlavičkový souboj s Volešákem a postrčil balon Ratajovi. Ten se bleskově zorientoval a z jeho chytré kolmé uličky se dostal do brejku Vejvar. Ten utekl Švejdovi, kličkou doprava se zbavil i brankáře Kohoutka a podél dobíhajících Busty a Jakobovského poslal míč do sítě. Vyšehrad se tak díky "šatňáku" ujal vedení.

Pojistku zaznamenal opět Vejvar, který dvěma brankami zápas rozhodl

Hned po obrátce měli domácí čistou gólovou šanci na vyrovnání, když po Volešákově rohovém kopu hlavičkoval Woitek zblízka nad a tým hrající v modrých dresech si hodně oddychl. V 57. minutě zakončil kombinaci hostů Rataj střelou z úhlu, Kohoutek ale balon vykopl. Pět minut nato Brejcha ve středovém kruhu obral o míč Švejdu, proběhl okolo Jakobovského a upaloval sám na Kohoutka. Ten se ale vyznamenal a čistou gólovou příležitost defenzivního záložníka Vyšehradu kryl.

 

V 72. minutě Drobílek na polovině hřiště převzal míč od Mareše, vyměnil si ho rychle s D. Čapkem a kolmou přihrávkou našel nabíhajícího jak jinak než agilně nabíhajícícho Vejvara. Ten přesnou střelou po zemi, jenž se odrazila od zadní tyče do sítě, skóroval podruhé a zvýšil na 0:2. Dvě minuty nato měl vyšehradský Otáhal co dělat s Nehodovou ranou po zemi z pravé strany, vzápětí na druhé straně takřka gólovou střelu D. Čapka zblokoval Švejda na roh. Na skóre se ale do konce klání už nic nezměnilo.

 

Zdroj: slavojvysehrad.cz (redakčně upraveno)



Ohlasy k zápasu



FC Slavoj Vyšehrad
Trenér Roman Veselý: "Pro nás těžké utkání hlavně na psychiku, protože jsme do něj šli s vědomím, že naši soupeři z popředí tabulky utrpěli bodové ztráty. Strach o výsledek udělal své, takže v úvodní půlhodině zápasu jako bychom se báli hrát a byli jsme trochu rozpačití. Po úvodním gólu jsme se však už dostali daleko víc do hry a po změně stran kontrolovali hru. S výjimkou jedné hlavičky soupeře na začátku druhé půle se před naší bránou nic podstatného neudálo, střelce Batku jsme drželi v dostatečné vzdálenosti od naší brány. Na druhou stranu mě trochu mrzí, že jsme některé šance neproměnili, mohli jsme přidat třetí i čtvrtý gól. Ve finální fázi jsme si měli počínat daleko přesněji. Ocenění zaslouží Vejvar, jak dokázal realizovat náběhové situace za domácí obranu, kterých měl spoustu, a dvě z nich také využil. Vyhráli jsme zaslouženě, přiznám se však, že jsem čekal daleko rušnější a hektičtější průběh utkání. Štěchovice totiž na svém malém hřišti umějí vyvinout tlak na každého soupeře, nicméně tentokrát tomu tak nebylo. Samozřejmě tím lépe pro nás."



Sestavy


Povltavská Fotbalová Akademie
Š. Kohoutek [-] - M. Švejda [-] , L. Woitek [-] , D. Novák [-] (61. M. Štědronský [-] ) , J. Lukavský [-] (46. Š. Těžký [-] ) , F. Busta [-] , P. Nehoda [-] , L. Batka [-] , L. Volešák [-] , J. Košata [-] , L. Jakobovský [-]

FC Slavoj Vyšehrad
M. Otáhal [-] - O. Brejcha [-] , O. Švejdík [-] , V. Pardubský [-] , V. Mareš [-] , D. Čapek [-] (89. L. Krobot [-] ) , J. Vejvar [-] (81. D. Krejdl [-] ) , P. Čapek [-] (64. D. Kozel [-] ) , F. Drobílek [-] (90. J. Michalec [-] ) , M. Rataj [-] (86. J. Neuberg [-] ) , J. Zákostelský [-]

ŽK: 40. L. Batka , 67. L. Volešák - 66. D. Kozel , 84. M. Rataj .
Počet diváků: 157. Rozhodčí: Hányš Martin - NEHASIL Lukáš, AUBRECHT Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

David Podzimek

Expert: Daniel Zelenka
Tip experta: výhra hostů

Štěchovice budou mít výhodu silného domácího prostředí. Vyšehradu se však daří a má kvalitní tým. Pražany požene fakt, že mají i velmi reálnou šanci vyhrát celou ČFL. Věřím, že hosté půjdou za vítězstvím a odvezou si ze Štěchovic všechny body.

Tip: remíza

Tip: výhra hostů