0:2
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.05.2019 17:00

26.kolo, ČFL A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Králův Dvůr protrhnul smůlu a od úvodního jarního kola poprvé vyhrál, Ústí nad Orlicí doma zklamalo


Branky


17

Králův Dvůr nepředvádí špatné výkony, ale body na účet svěřenců trenéra Tomáše Šilhavého přibývají po skromnu. Nyní zajížděli Cábelící k nepříjemnému soupeři, za kterého je ústecká Jiskra doma často považována. V posledním domácím zápase ale Ústí padlo s Radotínem a dnes se chtělo svým fandům revanšovat výhrou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Šance první poločas přinesl, góly už nikoliv

Za stálého deště, zimy a větru se od úvodních minut hrál svižný fotbal nahoru dolu. Hosté byli přesnější v kombinaci, domácí naopak měli více nadějných příležitostí. V úvodních třiceti minutách se třikrát dostal do slibné střelecké pozice Jihoafričan ve službách Jiskry Madibi, ale ani jednou mu míč dobře nesedl. Ve 25. minutě byl Madibi po krásné přihrávce Střelce ve vápně sražen, ale píšťalka rozhodčího se neozvala. V 35. minutě po dobře rozehraném signálu při standardní situaci se dostal po přihrávce Skalického do šance Falta, ale neprostřelil blok bránících hostů.

 

Obdobná situace nastala o minutu později před brankou Ústí, kdy se z 12 metrů neprosadil Hejda. Ve 40. minutě se po akci Součka a Střelce dostal do dobré střelecké pozice Pazdera, ale z 16 metrů jen polechtal rukavice gólmana Králováku Krčka. Po skončení úvodní části se dalo předpokládat, že zápas rozhodne jeden gól.

Efektivita Cábelíků rozhodla, domácí Jiskra se na zvrat nezmohla

Brzy po výkopu druhého poločasu konečně udeřilo. Stalo se tak v 53. minutě a radovali se hostující Cábelíci, když se po centru do vápna míč několikrát odrazil, až ho nakonec se štěstím dotlačil do sítě Novák. Ústí odpovědělo zvýšenou snahou, které však chyběl klid i přesnost v zakončení. V 57. minutě se po dlouhém autu do vápna dostal do slibné pozice Pazdera, z úhlu však přestřelil branku královedvorských. V 62. minutě se na druhé straně zaskvěl gólman J. Krátký, když zázračně vytáhl na roh gólovou hlavičku Boučka. Toto varování nestačilo, domácí ve snaze o vyrovnání otevřeli zadní vrátka, čehož v 69. minutě využil po rychlém protiútoku Kůžel, když si výtečně na prsa zpracoval centr a poté tvrdou střelou definitivně rozhodl.

 

Ani po tomto gólu se svěřenci trenéra Chudého nepoložili, vytvořili si tlak, ale ten ke gólu nevedl. V 90. minutě byl k němu nejblíže střídající M. Krátký, po přihrávce Skalického však metr před brankou netrefil míč. Výhru si tak z Ústí odváží velice efektivní Králův Dvůr a po předlouhé době se konečně raduje z vítězství za 3 body!

 

Autor: Jan Skácel (redakčně upraveno)



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Ústí nad Orlicí
Trenér Vladimír Chudý: "V prvním poločase se hrál vyrovnaný fotbal, ve kterém jsme si vytvořili tři velmi dobré šance ke skórování. Bohužel jsme je nevyužili. Soupeř hrozil především z rychlých protiútoků. Ve druhém poločase jsme už tak nebezpeční nebyli. Soupeř nám vstřelil úvodní branku z rohu, když jsme propadli při bráněni. Druhou branku vstřelil po naši chybě v rozehrávce, čímž veškeré naše šance v utkání bodovat zhasly. Naši hráči se ještě snažili s výsledkem něco udělat, ale bohužel jsme si žádné šance už nevytvořili. Ztráty některých zraněných hráčů, především obránců, se pro nás ukazují jako fatální. Bohužel je nedokážeme dlouhodobě plnohodnotně nahradit."

FK Králův Dvůr
Trenér Tomáš Šilhavý: "Byl to vyrovnaný zápas, ve kterém bylo důležité vstřelit první branku. Jsme rádi, že jsme si pomohli standardní situací a přidali poté z brejku druhý gól, který nám dal klid do závěrečných minut."



Sestavy


TJ Jiskra Ústí nad Orlicí
J. Krátký [-] - D. Mayer [-] , V. Střelec [-] , V. Pazdera [-] , O. Skalický [-] , P. Chleboun [-] , R. Mufanzwaini [-] (68. M. Krátký [-] ) , V. Habrman [-] , P. Falta [-] , J. Souček [-] , P. Langer [-]

FK Králův Dvůr
J. Krček [-] - J. Bouček [-] , D. Kůžel [-] , D. Dolák [-] , M. Procházka [-] , J. Balšánek [-] , T. Šebek [-] , M. Petr [-] (80. J. Sedláček [-] ) , D. Zelenka [-] , R. Novák [-] , M. Hejda [-] (89. J. Bíba [-] )

ŽK: 35. V. Pazdera , 80. M. Krátký - 71. J. Balšánek .
Počet diváků: 420. Rozhodčí: Janoch Marek - PATÁK Viktor, KŘÍŽ Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

David Podzimek

Expert: Adam Ordelt
Tip experta: výhra domácích

Osobně bych Králováku přál výhru, ale v Ústí to budou mít hodně těžké a domácí o gól zvítězí.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Ústí pro mě jeden z nejméně atraktivních týmů. Styl, kterým se nejen doma prezentují je strašný a dlouhé nakopávané balony, bez žádné snahy hrát konstruktivně se mi nelíbí ani trošku. V té jejich ''aréně'' se každému těžko hraje a Kralův Dvůr odjede s prázdnou.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza