B. Abena 69.
1:3
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.05.2019 10:15

26.kolo, ČFL A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vltavín překvapivě padl doma s Velvarami, Pražané doplatili na hodinové oslabení


Branky


69. B. Abena - 65. J. Kalaš , 88. M. Müller , 90. B. Havel
17

Vltavín v anglickém týdnu nabral formu a dvěma venkovními výhrami se zase připomněl v boji o čelo tabulky. Velvary se oproti tomu trápily a už sedm zápasů v řadě nedokázaly zvítězit za 3 body. Favorit utkání tak byl zcela jasný.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Kontroverze po půlhodině hry, domácí Valíček musel do sprch a Vltavín dohrával v deseti

Velvary nastoupily na půdě jednoho z favoritů soutěže vcelku nebojácně a ze zajištěné obrany vyrážely do nebezpečných protiútoků, ale přímé ohrožení Koblecne se nekonalo. Domácí volili postupný útok a časem začali opticky svého soupeře tlačit, ale žádné větší šance rovněž nepřicházely.

 

O velký vzruch se postarala až situace u půlící čáry v 32. minutě. Po odpískaném faulu na domácího hráče chtěl Valíček rychle rozehrát, ale kapitán hostů Obrtlík mu míč ukradl před nosem. Valíček si ho vzal, postavil na zem, avšak Obrtlík na něj znovu dal ruce a chtěl rozehrávku zdržet. Dopadlo to tak, že se Valíček ve snaze míč nakopnout nakopl silou míč i s rukama soupeře, který se začal svíjet bolestí. Rozhodčí se vše rozhodl řešit po svém a přes obrovské protest domácí lavičky udělil záložníkovi domácích červenou kartu. Obrtlík vyfasoval jen žlutou, a tak zápas pokračoval přesilovkou hostů z Velvar.

 

I v deseti lidech však Vltavín pokračoval v aktivní hře a v 39. minutě měl gól na noze Zoubek, ale nepříliš razantní střelu doprostřed brány lapil Měsíček. To bylo z první půle vše zajímavé a týmy se odebrali do šaten za bezgólového stavu.

Lokáda sahala po vítězství, Velvary však dokonalými brejky domácím naprosto šokovaly

Druhé dějství pokračovalo v podobném duchu, Loko stále aktivnější, Velvary číhaly na brejky a standardní situace, z kterých hrozily. Po hodině hry přišly velké příležitosti domácích na to, aby šli do vedení. Avšak kombinace Zoubka a Veselého vedla jen ke střele těsně mimo od druhého jmenovaného.

 

Přišel tak zákonitě trest. Velvary se dostaly k rohovému kopu, ten byl ještě odvrácen, ale na velkém vápně si ho našel velvarský hráč, našel nepovedenou střelou Kalaše, který tváří v tvář gólmanovi domácích nezklamal a poslal svůj tým do vedení. Odpověď přišla záhy, Abena nejdříve Měsíčka neprostřelil, ale z následného rohu v 69. minutě již hlavou mířil do černého.

 

Za deset minut pak ppřišly zlomové okamžiky zápasu. Eichler fantasticky prošel přes tři hráče, až ho ve vápně fauloval Obrtlík. Překvapivě nenásledovala druhá žlutá a následná červená, ale penalta se kopala. Vzal si do parády domácí střelec Veselý jenže Měsíček mu kop bravurně lapil. Dorážet však mohl Podzimek, jenže hosty zachránil skluzem jeden z bránících hráčů, který dorážku vltavínské hráče vychýlil na roh. Hned z něho následoval závar, při nemž nejdřív nerazantní střelu Podzimka vyhlavičkoval jeden z obránců před brankou, následně hlavou nepochodil Veselý a do třetice se z malého vápna netrefil ani Abena, který bohužel pro zelené barvy přestřelil.

 

Ve snaze utkání zvrátit a odčinit zahozenou penaltu a další šance se holešovičtí vrhli i v oslabení do mohutného útočení, což se jim hrubě vymstilo. V 88. minutě po jednom z autů Uvíry do vápna byl míč odhlavičkován a Velvary se dostaly k rychlému kontru. I přes dobrý návrat domácích si hráči v růžových dresech poradili na jedničku, dostali se až do vápna, kde Havel zleva skvěle prošel po brankové čáře a předložil míč před bránu, kde pohotově zakončil Müller. Opaření domácí se znovu vrhli dopředu, aby alespoň znovu vyrovnali, ale v druhé nastavené minutě následoval podobný scénář a tentokrát brejk z půlky "dva na nikoho" hosté s přehledem zakončili, autorem branky byl předchozí nahrávač Havel. Tím bylo vymalováno a Loko Vtavín v závěru infarktově ztratil všechny body.



Ohlasy k zápasu


FK Loko Vltavín
Fanoušek a hráč B-týmu Lukáš Staněk: "Zápas hodně ovlivnila červená karta pro Valiho. Za mě nejdříve určitě neoprávněně, ale po zpětném vyhodnocení asi v pořádku. Avšak i o deseti jsme byli podle mého rozhodně lepším týmem. Ze hry jsme toho měli rozhodně víc a byli jsme jistější na balonu. První poločas byl na šance bídný, ale ve druhém tam toho bylo fakt dost. Hlavně ke konci. Kdybychom proměnili penaltu, tak bylo hotovo. Bohužel gól na 1:2 nás donutil to otevřít do maxima a branka na 1:3 vznikla už přirozeně z toho, že jsme hráli na riziko. Za mě je ten výsledek určitě nezasloužený a pro hosty velmi šťastný."

Slovan Velvary
Útočník Jan Kalaš: "Zápas, který měl všechno. Góly, šance, důležité momenty, které ovlivnily zápas. My byli oproti Vltavínu více produktivní a efektivní v proměňování šancí, což rozhodlo."



Sestavy


FK Loko Vltavín
O. Koblenc [-] - L. Láncz [-] , M. Uvíra [-] , M. Hovorka [-] , L. Veselý [-] , B. Abena [-] , V. Valíček [-] , D. Podzimek [-] , J. Špaček [-] (76. D. Tichý [-] ) , D. Zoubek [-] (85. J. Šmalcl [-] ) , J. Eichler [-]

Slovan Velvary
J. Měsíček [-] - P. Kovařík [-] , M. Obrtlík [-] , J. Ludvík [-] , T. Nosek [-] - V. Pavlíček [-] (70. M. Polák [-] ) , M. Doležal [-] (60. J. Kalaš [-] ) , T. Tenkl [-] , B. Havel [-] , L. Vopat [-] (90. M. Mucha [-] ) - J. Kafka [-] (87. M. Müller [-] )

ŽK: 28. B. Havel , 33. M. Obrtlík , 50. T. Tenkl , 86. L. Vopat . ČK: 33. V. Valíček .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: ČERNÝ Ondřej - SEVERÝN Vojtěch, CICHRA Matěj.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

David Podzimek

Expert: Adam Ordelt
Tip experta: výhra domácích

Vltavín je tým, kterému bych přál, aby postoupil. Mají kvalitní a dobře vyvážený tým a v tomto zápase zvítězí. Velvary navíc z posledních šesti zápasů získaly pouze jediný bod.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Vltavín se možná trochu s urputně bránicími Velvary bude trápit, ale nakonec zvítezí.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích