1:0p.
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.05.2019 10:30

26.kolo, ČFL A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Litoměřicko počtvrté za sebou s nulou vzadu a podruhé úspěšnější v penaltách, Převýšov bere pouze bod


Branky


17

Litoměřicko se aktuálně pyšnilo skvělou defenzivní bilancí tří nul za sebou, ke které notně přispěl brankář Ordelt (brzy si na našem webu přečtete rozhovor). Převýšov se venku zatím představil jen dvakrát a v obou případech padl, což chtěl v Litoměřicích změnit.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bezbrankový první poločas s šancemi na obou stranách, gól Východočechů pro faul neuznán

Od počátku utkání byli diváci svědky vyrovnané hry, ve které si žádný z týmů nedokázal vypracovat souvislejší převahu. Hra se sice přelévala z jedné strany na druhou, ale k velkým dramatickým situacím nedocházelo ani před jednou brankou. Nejvíce vzruchu v úvodu zápasu přinesla v jeho končící 10. minutě šance převýšovského Hynka, který po ztrátě litoměřických fotbalistů dostal rychlou přihrávku za domácí obranu, ovšem tísněný Štefkem Ordelta nepřekonal.

 

Druhou desetiminitovku pro změnu svojí šancí ukončilo Litoměřicko, když se po Hanušově rohovém kopu odvrácený míč vrátil a propadl mezi obránci zpět na malé vápno, kde si ho našel Dolejší, ale obstřelit vybíhajícího brankáře se mu nepodařilo. Podobně dopadla akce ve 32. minutě, kdy v malém vápaně od brankové čáry vracel míč do nebezpečného prostoru Hanuš, ovšem rychlejší byl Vyšehrad, jenž uklidil míč do bezpečí. Za dvě minuty vybojoval míč skluzem u postranní čáry domácí tvůrce hry Verner, pak ho naservíroval Bulířovi, ale byl z toho jen rohový kop.

 

Ve 38. minutě viděli diváci konečně gól a ještě navíc přímo z rohu, ovšem pro nedovolené počínání si hostujících hráčů v červeném jej hlavní rozhodčí neuznal. Chviličku před koncem prvních pětačtyřiceti minut ještě zpoza šestnáctky zkoušel neúspěšně Dundu překvapit Hanuš, i tentokrát bohužel bezúspěšně. Poločas tak skončil bez branek.

Střelci neměli seřízená mířidla, gól v Litoměřicích nepadl za celý zápas

I ve druhé půli se čekalo na situace s dramatickým nábojem na konec úvodní desetiminutovky. Nejprve se za hlavu chytal Bulíř, kterého v tváří tvář ustál gólman hostí. Dosavadní největší příležitost přinesla 56. minuta, v níž Štefko zatáhl míč a zleva ho nacentroval podél brankové čáry. Po odrazu si míč našel střídající Valenta a vrátil ho do malého vápna na nepokrytého Dolejšího, který z otočky před strnulým brankářem Dundou mířil mimo tři tyče.

 

Zpytovat svědomí mohl za chvíli i Bulíř, jenž obstřelil gólmana Dundu a zároveň však přestřelil branku. V tuto chvíli předváděli Litoměřice rozhodně fotbalovější výkon než hosté. Ti však zahrozili v závěrečné fázi střetnutí, konkrétně Labík, ale ani on neměl seřízená mířidla. V poslední minutě si opět mezi obránci našel centr zprava Labíka, ten v pádu hlavičkoval míč, který po odrazu o zem již všichni viděli zapadat k tyči do sítě. Nepřekonatelný Ordelt ale vytasil zákrok dne, kterým v pádu balón směřující do sítě dokázal s vypětím všech sil vyškrábnout na rohový kop. Po něm se už nic nestalo a týmy se rozešli po 90 minutách smírně 0:0.

Kouzlo Ordelta opět zafungovalo, domácí proto brali bonusový bod

Po bezbrankové remíze  následovala penaltová loterii, což bylo pro Litoměřicko opakování z minulého kola a zápasu v Dobrovici. Do hlavní role se obsadil stejně jako před týdnem litoměřický gólman Ordelt. Ten ve třetí sérii nejprve lapil střelu Koubka a jako pátý svůj kop proměnil. Jelikož ale domácí Novák nedal, šlo se do náhlé smrti.

 

A hrdinou se stal opět brankář domácích, protože zneškodnil sedmý pokus Východočechů v podání Ličmana. Dva body pro domácí barvy pak v odpovědi bezpečně potvrdil kapitán Šimkovský.

 

Zdroj: fklitomericko.cz (redakčně upraveno)

 

 



Ohlasy k zápasu


FK Litoměřicko
Trenér Zdeněk Hašek: "Je to čtvrtá výhra v řadě a i když jen po penaltách, tak určitě potěší. Dnešní soupeř měl kvalitu a myslím, že jsme viděli dobré utkání. Nás můžou mrzet neproměněné šance a to hlavně ve druhém poločase kolem 60. minuty. Objektivně však hosté mohli rozhodnout v závěru zápasu. Defenziva nám funguje celkem spolehlivě, vždyť ve čtvrtém utkání v řadě jsme neobdrželi branku, ale ta ofenziva je stále žalostná. Dnes jsme se dostali alespoň do čtyř situací, kdy jsme měli vstřelit branku, ale buď chybí klid, nebo odvaha."

SK Převýšov
Asistent trenéra Tomáš Hrabík: "Vyrovnané utkání, my měli možná častěji balón na kopačkách, ale domácí hrozili z brejků. Obě mužstva měla dostatek příležitostí ke vstřelení branky, ale ani jednomu se to nepovedlo. Na řadu tak přišly pokutové kopy, které dopadly šťastněji pro Litoměřicko."



Sestavy


FK Litoměřicko
A. Ordelt [-] - J. Rubeš [-] , T. Bulíř [-] (83. M. Novák [-] ) , D. Dolejší [-] (89. J. Greš [-] ) , D. Krištof [-] , . Štefko, [-] , L. Kodad [-] (49. P. Valenta [-] ) , M. Hanuš [-] , J. Šimkovský [-] , M. Verner [-] , P. Ippolito [-]

SK Převýšov
R. Dunda [-] - P. Veselka [-] , J. Špidlen [-] , J. Jarkovský [-] , L. Vyšehrad [-] - S. Chocholatý [-] , M. Kopáč [-] , T. Hynek [-] (90. D. Ličman [-] ) , T. Labík [-] , D. Koubek [-] - D. Živný [-] (66. T. Sedláček [-] )

ŽK: 87. M. Kopáč .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Aubrecht Jan - HÁNYŠ Martin, NEHASIL Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

David Podzimek

Expert: Adam Ordelt
Tip experta: výhra domácích

Na zápas s Převýšovem se velmi těším a osobně doufám, že natáhnu sérii bez obdrženého gólu. Myslím si, že to bude vyrovnaný zápas, který rozhodnou maličkosti. Pevně ale věřím, že 3 body zůstanou doma!

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Litoměřicko přestalo dostávat branky a to se projevuje na jejich bodovém zisku z posledních kol. Snaží se hrát kontruktivně a po zemi a za to sklízí ovoce. 3 body zůstanou po vyrovnaném průběhu v Litoměřicích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích