0:1p.
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.04.2019 17:00

25.kolo, ČFL A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Bezgólový zápas v Dobrovici musely rozhodnout až pokutové kopy, šťastnější byli hosté z Litoměřič


Branky


15

V týdnu jsme vám přinesli zprávu o tom, že FK Dobrovice po sezoně opustí třetiligovou soutěž a kvůli snížení finančních toků od hlavního sponzora bude působit v jedné z nižších soutěží. Přesto se její fotbalisté budou snažit dokončit ročník co nejlépe a posbírat hodně bodů. Příležitost k tomu měli nyní v domácím prostředí proti Litoměřicku, které však dvakrát za sebou vyhrálo a do města cukrovaru nejelo jen na výlet.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Převaha domácí Dobrovice nepřinesla gólovém vyjádření, v největší permanenci byl hlavně Ordelt v bráně Litoměřicka

Už ve 2. minutě domácí dostali míč do sítě hostů, ale po předcházejícím ofsajdu branka neplatila. Vůbec první poločas musel být především pro domácího fanouška až k uzoufání, co všechno dokázali jeho oblíbenci neproměnit a spálit. Případně přiložil ruku či nohu k dílu prospěch hostů jejich brankář Ordelt. Ten velmi výrazně podržel své spoluhráče mimo jiné v 15. minutě, kdy po zmaření akce litoměřických podnikli domácí rychlý protiútok, na jehož vrcholu se tváří v tvář hostujicímu brankáři objevil Volf, ale Ordelt se zaskvěl poprvé a střelu zvoleje vykopl na roh. Ve 24. pak propadl rohový kop znovu na nepokrytého Volfa, ale jeho hlavička šla mimo tři tyče Ordeltovy branky. Za dvě minuty po nedůrazu hostí a následné ztrátě ve středu pole byl sám před Ordeltem pro změnu Sodoma, ani ten si na fantasticky chytajícího brankáře hosti nepřišel, a dorážka Josefa Petličky z hranice vápna se zase do brány nevešla.

 

Ve 33. minutě se poprvé o slovo přihlásili i hosté, jmenovitě Bulíř, který se po rychlém přechodu do útoku pokusil zpoza šestnáctky překvapit gólmana Bartoše, ten se však vyvést z míry nenechal. Další obrovskou příležitost neproměnili dobrovičtí za dvě minuty, po již několikáté ztrátě ve středu pole se rychle prosmýkl do trestného území Petlička a jeho polostřela polocentr doznala osudu předcházejících šancí. Promarněnými  šancemi, které jim hosté nabízeli jako na podnose, nešetřili domácí ani v závěrečné pětiminutovce prvního poločasu. Nejprve prošel přízemní centr na volného Petrláka na zadní tyči, za minutu na stejném místě našel balon Sodomu po přelobování vyběhnuvšího Ordelta, ale ani jednomu z hráčů v bílomodrých dresech se míč do branky dostat nepodařilo. Poločas tak k údivu všech aktérů skončil bez branek.

Ani v druhé půli diváci gól neviděli

Od prvních vteřin druhého dějství bylo patrné, že v kabině hostů došlo k důrazným připomínkám trenérského týmu k dosavadní prezentaci na dobrovickém trávníku. V 55. minutě se i hosté připoměli, že umí po získání míče založit rychlý protiútok. Po Šimkovského centru ale k přímému ohrožení svatyně gólmana Bartoše nedošlo. Mezi šedesátou a sedmdesátou minutou přežili litoměřičtí několik závarů, hra se odehrávala převázně uvnitř či v bezprostřední blízkosti jejich pokutového území, přečkali i sérii rohových kopů.

 

Na konci sedmé desetiminutovky opět vyčaroval jeden z reflexivních zákroků Ordelt, po ním vyboxovaném rohovém kopu se ke střele odhodlal Volf, jeho razantní střelu pod břevno však ještě Ordelt dokázal vytlačit nad branku. Tímto zákrokem se pro zbytek zápasu vymanili hosté ze souvislejšího tlaku a s blížícím se koncem utkání  se dostávali častěji na polovinu domácích i k zakončení. V 77. minutě se Bartoš nenechal zaskočit sřelou přes hlavu, kterou z malého vápna vyprodukoval Ipollito. V 81. minutě se po Hanušově centru do šestnáctky střídající Kodad obtáčel kolem obránce, po kontaktu s ním padl, ovšem ke svému údivu se penalty nedočkal.

 

V 87. minutě se po uvolnění od litoměřického Dolejšího vyřítil na brankáře Valenta, ale přece jen i po zásahu obrany měl míč na dlouho nohu, jíž však dokázal ještě před gólmanem míč zasáhnout, ale trefil jen vybíhajícího Bartoše. V závěru ještě unikal po pravém křídle Kodad, ale za záchranou bzdu zatáhnul za cenu žlutého ohodnocení Klain. Tím zápas skončil a branka za 90 minut plus nastavení nepadla.

Hrdina Ordelt čaroval a nakonec i proměněným kopem zajistil hostům zlaté body

Sobotní představení gólmana hostů Ordelta vyvrcholilo až v samotném rozstřelu. Ve druhé sérii rozstřelu vystihl směr a zneškodnil střelu Bernáta a v páté sérii osobně dramatický zápas proměněnou penaltou ukončil. O adeptovi na brankáře kola je asi rozhodnuto.

 

Zdroj: fkdobrovice.cz (redakčně upraveno)



Ohlasy k zápasu


FK Dobrovice
Záložník Miroslav Petrlák: "Po celý zápas jsme byli lepším týmem, ale nedokázali jsme v tomto utkání proměnit dvě nebo tři stoprocentní šance. Soupeře držel hlavně jejich brankář, který chytal skvěle. Na penalty měli více štěstí hosté a odvezli si o bod více."

FK Litoměřicko
Trenér Zdeněk Hašek: "Dnešní dva body za vítezství po penaltách beru všemi deseti. První poločas klidně mohl být 4:1 pro domácí, ale jejich neproměnění nabídnutých šancí a skvělé dva zákroky Adama nás udržely ve hře. Druhý poločas domácí už neměli tak vyložené šance, a protože jsme nedotáhli naše pokusy ke vstřelení branky, došlo utkání do penalt."



Sestavy


FK Dobrovice
O. Bartoš [-] - L. Kühnel [-] , J. Sodoma [-] , D. Zelinka [-] , T. Osvald [-] , M. Petrlák [-] (80. P. Bernát [-] ) , R. Žaloudek [-] , J. Petlička [-] (91. M. Vajgl [-] ) , P. Klain [-] , M. Routek [-] , M. Volf [-] (86. M. Žižka [-] )

FK Litoměřicko
A. Ordelt [-] - J. Rubeš [-] , T. Bulíř [-] (89. J. Greš [-] ) , D. Krištof [-] , . Štefko, [-] , D. Surmaj [-] (40. D. Dolejší [-] ) , M. Hanuš [-] , J. Šimkovský [-] , M. Verner [-] (76. L. Kodad [-] ) , M. Novák [-] (65. P. Valenta [-] ) , P. Ippolito [-]

ŽK: 90. P. Klain - 73. M. Verner , 86. P. Valenta .
Počet diváků: 140. Rozhodčí: Drábek Drahoslav - ČECHLOVSKÝ Ondřej, HANÁKOVÁ Gabriela.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

David Podzimek

Expert: Marek Volf
Tip experta: výhra domácích

Pevně věřím, že potvrdíme na domácí půdě vítězství z minulého kola proti Živanicím. I když přijede velice kvalitní Litoměřicko, které se nám to bude snažit znepříjemnit.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích