2:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.04.2019 10:15

24.kolo, ČFL A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vyšehrad spasili až náhradníci, Převýšov odjíždí z velikonoční Prahy s prázdnýma rukama


Branky


14

Vyšehrad na jaře stále drží neporazitelnost a zajisté doufal, že mu forma vydrží i přes velikonoční víkend, kdy na jeho půdu zajížděl Převýšov. Východočeši na jaře hráli venku dvakrát a pokaždé padli, jejich cíl byl tedy tuto bilanci změnit a z hlavního města nějaký ten bod odvést.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poločas skončil bez branek, ale diváci se rozhodně nenudili

Na pražském Strahově domácí Slavoj dlouho hledal recept, jak ohrozit branku Převýšova. Jako první to zkusil dvakrát P. Čapek. Poprvé zpoza vápna přestřelil, podruhé už měl hodně nadějnou šanci, ale po Marešově centru z malého vápna hlavičkoval nad bránu. Z protiútoku hosté okopírovali takřka stejnou situaci a hrotový útočník Bastin zblízka hlavičkoval mimo Otáhalovu bránu.

 

Po necelé půlhodině hry se dostal Rys sám před brankáře Dundu, ten mu však míč doslova ukradl před nosem a bylo po šanci. Až sedm minut před poločasem zamířila první střela v tomto utkání mezi tři tyče, jenomže Kozlův pokus Dunda vyrazil. Jen o několik vteřin později to zkusil Kozel podruhé, ale tentokrát minul. Chvíli po něm vypálil z vápna Drobílek, nepřelstil však brankáře hostí. Ten se vyznamenal ještě těsně před koncem poločasu, kdy v závaru před jeho bránou zakončoval tísněný Rys, Dunda ale byl včas tam, kde měl být, balon kryl a nedopustil, aby se skóre do poločasového hvizdu změnilo.

Střídání vyšla trenérovi Vyšehradu na jedničku, náhradníci vystřelili během tří minut domácímu celku výhru

Krátce po změně stran se poprvé mezi tři tyčetrefil  i Převýšov, jmenovitě Kopáč. Po necelé hodině hry měl vyloženou šanci převýšovský Koubek, ale trefil břevno. Po hodině hry přišli na hřiště Vejvar s D. Čapkem, a herní projev Slavoje tak dostal nový impulz. Již v 64. minutě si D. Čapek zhruba na hranici vápna udělal prostor rychlou otočkou okolo protihráče, tím ale také ztratil schopnost přesně zamířit a přestřelil odkrytou bránu.

 

V 73. minutě se už mohl nejlepší střelec Šemíků radovat. Mareš odcentroval z levé strany na vápno, kde našel nabíhajícího D. Čapka a ten neomylně poslal balon hlavou do sítě. Jen o tři minuty později po akci Brejchy a Pardubského zaútočil z levé strany Vejvar a poslal balon pod tělem brankáře rovněž do sítě. Stav 2:0 pro Vyšehrad vydržel na ukazateli skóre až do závěrečného hvizdu, protože ve zbývající čtvrthodině utkání se již nic významného neudálo.

 

Zdroj: slavojvysehrad.cz (redakčně upraveno)



Ohlasy k zápasu


FC Slavoj Vyšehrad
Trenér Roman Veselý: "Náročné utkání, a to jednak kvůli houževnatosti soupeře, jednak kvůli hodně teplému počasí. My ale musíme počítat s tím, že každé mužstvo sem přijede bránit podobně jako Převýšov. Jen těžko jsme se prokousávali do obranného bloku a protože jsme předem věděli, jak to bude složité, dali jsme na hrot technického Drobílka, který si umí s takovými situacemi poradit. Úspěch nám nakonec přineslo zvýšení tempa po změně stran. Hráli jsme mnohem rychleji, dostupovali protihráče a sbírali odražené balony. Díky tomu také náš tlak sílil a vyvrcholil dvěma góly. Vyhráli jsme naprosto zaslouženě, a to hlavně díky výbornému výkonu ve druhé půli. David Čapek v týdnu netrénoval, ale jeho příchod na hřiště byl dobrým impulzem, dal gól a navíc se dostal do dvou dalších šancí. Střídání naši hru oživila."

SK Převýšov
Trenér Jan Kraus: "Po většinu utkání byli domácí lepším a pohyblivějším týmem a díky tomu nám toho moc nedovolili. Přesto jsme si ještě za bezbrankového stavu vypracovali dvě gólové šance, ve druhé půli z toho bylo břevno. Pokud by tohle skončilo gólem, Vyšehradu bychom zápas hodně ztížili. Jinak ale musím sportovně uznat, že zvítězil zaslouženě."



Sestavy


FC Slavoj Vyšehrad
M. Otáhal [-] - F. Drobílek [-] (88. L. Krobot [-] ) , O. Brejcha [-] , V. Mareš [-] , O. Švejdík [-] , V. Pardubský [-] , D. Kozel [-] (62. D. Čapek [-] ) , P. Rys [-] (89. D. Krejdl [-] ) , J. Zákostelský [-] , P. Čapek [-] , M. Rataj [-] (62. J. Vejvar [-] )

SK Převýšov
R. Dunda [-] - L. Vyšehrad [-] , J. Jarkovský [-] , D. Ličman [-] (85. T. Sedláček [-] ) , J. Špidlen [-] , P. Veselka [-] - P. Novák [-] , M. Kopáč [-] (46. S. Chocholatý [-] ) , T. Hynek [-] (77. D. Živný [-] ) , D. Koubek [-] - T. Bastin [-]

ŽK: 87. O. Brejcha - 6. T. Hynek , 71. J. Jarkovský .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: PATÁK Michal - PATÁK Viktor, KŘÍŽ Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

David Podzimek

Expert: Matěj Ptáček
Tip experta: remíza

Přesto, že favoritem zápasu jsou domácí, věřím, že kluci z Převýšova uhrají nerozhodný výsledek. V případných penaltách bych vsadil spíše na Vyšehrad.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích