Z. Vrňák 48. (p.)
1:2
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.04.2019 10:15

23.kolo, ČFL A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Radotín potřetí za sebou vítězně, Benešov podruhé na jaře padl


Branky


48. Z. Vrňák (p.) - 41. P. Sarr , 91. F. Bassey
11

Druhé dubnové kolo přineslo zajímavý souboj týmů, kterým se na jaře velmi daří. Radotín chtěl v Benešově navázat na předchozí dvě hubené výhry o gól, domácí Středočeši naopak chtěli prodloužit svoji neporazitelnost už na pět zápasů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Radotínští Afričané opět ústředními postavami, Sarr zajistil poločasové vedení hostů

Hosté vyběhli na trávník plni energie a domácí ve žlutomodrém se museli od prvních okamžiků bránit. Již ve 2. minutě poslal do vápna zajímavý střílený centr Trýzna a domácí Filip raději odehrál na roh. O chvíli později mířila nebezpečná střela jednoho z hostí jen těsně nad. V 6. minutě se poprvé domácí obraně připomněl Basssey, když využil chyby žlutomodrých v rozehrávce a zpoza vápna vyslal střelu, která ale strážce domácí svatyně nepřekvapila. O dvě minuty později ukázali i fotbalisté Benešova, že umí útočit, to se na pravé straně prosadil Vrňák, ale jeho centr srazili radotínští na roh.

 

Na další nebezpečnou situaci si diváci museli počkat deset minut, kdy benešovský Engelmann nalezl centrem Azilinona, ale míč z jeho kopačky minul těšně branku Olympie. V dalších minutách se odehrával na hřišti spíše lítý boj a pohledných fotbalových momentů moc k vidění nebylo. Až ve 36. minutě se po nahrávce Basseye dostal k tvrdé střele Sarr, ale ke smůle radotínských mířila nad. O čtyři minuty později se ale dostal stejný hráč v malém vápně k povedenému centru z pravé strany a Sarr si tentokrát věděl rady, jelikož přízemní ranou poslal balón k levé tyči a otevřel gólový účet zápasu. Prakticky vzápětí mohlo být však srovnáno, když se k hlavičce dostal domácí kapitán Vrňák, Čáp se ale proletěl vzduchem a míč mířící do šibenice vyškrábl na roh. První půle tak skončila lépe pro hosty.

Po vyrovnání Benešov vzápětí inkasoval, Bassey vystřelil Radotínu další plný bodový zisk

První pětiminutovku druhé půle si pro sebe vyhradil hráč Olympie Zahranychnyj. Nejprve se po chybě Azilinona dostal do nebezpečného průniku, který mu na poslední chvíli překazila domácí obrana. Poté ve vlastním vápně odkopl míč na roh, po jehož rozehrání fauloval domácího Brokeše. Rozhodčí Vojtěch neváhal a nařídil pokutový kop. K penaltě se postavil domácí kapitán Vrňák a balón poslal pod břevno do středu branky. Srovnáno na 1:1. Po rozehrání se snažil Zahranychnyj svou chybu hned napravit, uvolnil se po levé straně a poslal míč na Milce. Ten si sice zpracoval nahrávku velice špatně, ale neposedný kulatý nesmysl se dostal až na kopačku Basseye, který se dokázal i mezi třemi obránci prosadit ke střele a zamířil přesně do šibenice, aby vrátil Olympii vedení.

 

Útočníka hostí úspěch podpořil a rázem jej bylo celé hřiště. Bohužel v koncovce to již nebylo tak povedené jako v předchozím případě. Pro domácí bylo obtížné se prosadit přes skvělou obranu Radotína, naopak si žlutomodří museli hlídat nebezpečné akce šedozelených hostů. V 67. minutě rozehrál skvělou akci Sarr, na levé straně našel Zahranchnyho, který centrem sice nenašel žádného hlavičkáře, ale míč propadl až k Pelyakovi na malé vápno, osamocený obránce Olympie však nedokázal prostřelit clonu bránících hráčů. O tři minuty později si opět skvěle hrající Sarr mohl připsat asistenci na gól, když narýsoval nahrávku na Basseye. Hostující útočník však balón nezachytil, ten tak doputoval až na Václava Milce, který byl sám na velkém vápně. Brankář Tetour však skvěle vyběhl a přízemní střelu záložníka Olympie nadvakrát skryl do rukavic.

 

V další velké šanci Radotína se v 82. minutě objevil Bassey, který si naběhl na skvělý centr za obranu, obešel i brankáře, ale kličku udělal příliš dlouhou a z úhlu zakončil mimo branku. A hosty nevyužité šance mohly mrzet. O tři minuty později se totiž dostal na zadní tyči k míči Hampl, ale ve vyložené šanci přestřelil branku hostů. Vyrovnat se tak domácímu Benešovu nepodařilo a po povedené sérii bodových zisků končí tentokrát bez bodu. Olympia Radotín naopak přidala další venkovní úspěch.

 

Zdroj: olympiaradotin.cz (redakčně upraveno)



Ohlasy k zápasu


SK Benešov
Trenér Josef Laštovka: "Připravovali jsme se na kvalitního soupeře, který to v zápase prokázal. My v první půli neproměnili některé šance a ze standartky inkasovali. Po povedeném vyrovnání z penalty jsme však inkasovali vzápětí rozhodující gól na 1:2, což mě opravdu dost mrzí. Kdybychom remízový stav udrželi déle, mohlo nám to pomoct k lepšímu výsledku. Je to škoda, ale v závěru si už Olympia výsledek dokázala zkušeně pohlídat. My se ale nemáme za co stydět, utkání mělo svou kvalitu a my k tomu přispěli určitě dobrým výkonem. Na body to tentokrát ale nestačilo."




Sestavy


SK Benešov
D. Tetour [-] - J. Vosáhlo [-] (84. O. Urban [-] ) , Z. Vrňák [-] (67. F. Zoubek [-] ) , O. Rataj [-] , D. Filip [-] , D. Pedro [-] - O. Brokeš [-] (87. P. Srb [-] ) , A. Lauricella [-] (67. M. Slanina [-] ) , V. Engelmann [-] - P. Hampl [-] , M. Azilinon [-] (72. M. Lauricella [-] )

Olympia Radotín
O. Čáp [-] - D. Broukal [-] , J. Trýzna [-] , D. Pelyak [-] , F. Bassey [-] (84. V. Brabenec [-] ) , V. Milec [-] , L. Koutenský [-] (76. F. Císařovský [-] ) , P. Sarr [-] (88. J. Ježdík [-] ) , A. Zahranychnyy [-] , M. Jiránek [-] , A. Oikonomikos [-] (63. P. Ježdík [-] )

ŽK: 29. V. Engelmann , 66. D. Filip .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Vojtěch Lukáš - VÍT Petr, SVOBODA Radek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
David Podzimek

Expert: Daniel Černý
Tip experta: výhra hostů

Radotín potvrdí roli mírnějšího favorita a odveze si z Benešova všechny body.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích