1:2p.
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.04.2019 17:00

23.kolo, ČFL A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dobrovice poprvé na jaře bodovala, Vyšehrad si však odváží vítězství na penalty


Branky


12

Dobrovice je prozatím nejhorším týmem jara, když nedokázala brát bod ani v jednom ze čtyř utkání. Mizérii chtěla protrhnout doma, ale proti ní stále nadmíru těžký soupeř, konkrétně pražský Vyšehrad. Šemíci na jaře body sbírají pravidelně a v řádné hrací době ještě nenašli přemožitele.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bezbrankový poločas toho moc nenabídl, blíže gólu byli hosté z Prahy

Jako první vyzkoušel pozornost domácího brankáře Bartoše po deseti minutách hry P. Čapek, velké ohrožení se však nekonalo. Blízko ke vstřelení vedoucí branky byl až v 18. minutě po Drobílkově rohovém kopu stoper Švejdík, z mlýnice před bránou a tísněn však hlavičkoval těsně vedle. Po necelé půlhodině hry naopak zahrozili domácí, Volfovu hodně nebezpečnou střelu po zemi k tyči ale Otáhal zneškodnil a pokus Žaloudka vyrazil na roh. Ve 35. minurě vyšehradský plejmejkr Drobílek nasměroval míč z trestného kopu na kanonýra D. Čapka, kterého ale domácí beci do zakončení nepustili. Poločas tak skončil bez branek.

Na gól Pardubského našli domácí odpověď až na konci zápasu, Osvald jim zajistil přímo z rohu alespoň bod

Sedm minut po změně stran měl krátce po sobě dvě nadějné příležitosti ohrozit domácí bránu z přímých kopů P. Čapek, střely mu ale nevyšly. Po změně stran už měl pražský tým v zelených dresech viditelně navrch. To se gólově prokázalo konečně až v 71. minutě. U zrodu gólové akce byl kdo jiný než Drobílek, míč pak putoval od Rataje k D. Čapkovi, ten zpětnou přihrávkou vyzval k centru Mareše a odražený míč zpoza vápna skákavou střelou ke vzdálenější tyči dokonale uklidil Pardubský.

 

Domácí Středočeši se však vzchopili a v závěru utkání začali hosty mačkat. V 79. minutě prosvištěl před tribunou Valenta a vypálil ostrou ránu k tyči, Otáhal ji však vyrazil na roh. V 88. minutě Pardubský odvrátil míč z vápna na roh, ten rozehrál Osvald a s pomocí lehké teče před bránou přímo z této standardky vyrovnal na 1:1. Šlo se tak nakonec bojovat o bonusový bod do penalt.

Vyšehrad v penaltách bezchybný a díky tomu z Dobrovic odváží dva body

V první sérii penaltového rozstřelu proměnili domácí Petrlák i Krejdl, stejně jako ve druhé Bernát a Zákostelský. Ve třetí sérii ale Osvaldovu střelu Otáhal v pádu vyrazil, zatímco vyšehradský Kozel proměnil. Ve čtvrté sérii trefil Miškovský jen břevno. A jelikož hostující Mareš proměnil, Vyšehrad se mohl radovat z vítězství 4:2 na penalty.

 

Zdroj: slavojvysehrad.cz (redakčně upraveno)



Ohlasy k zápasu


FK Dobrovice
Trenér Petr Hejno: "Jsme v situaci, kdy se nám výsledkově moc nedaří, navíc máme šest zraněných hráčů. Ale doma určitou sílu máme a nemyslím, že by byl Vyšehrad o tolik lepší, aby tady měl vyhrát. Už v první půli jsme měli dvě šance, které jsme neproměnili, ve druhé půli soupeř zvýšil obrátky, ale jak už jsem řekl, moc velký rozdíl vidět nebyl. Prohrávali jsme 0:1, naši kluci však prokázali morální sílu a v závěru utkání vyrovnali. Možná i proto, že na nich byla vidět větší chuť a touha bodovat, než v jiných zápasech předtím. Mrzí mě tak jen nepovedený penaltový rozstřel."

FC Slavoj Vyšehrad
Trenér Roman Veselý: "Samozřejmě jsme chtěli odsud všechny tři body, nicméně je to zápas venku, a tak musíme vzít i dva. Viděl jsem předchozí jarní utkání Dobrovice a ve všech hráli dobře, jen neudělali výsledek. Proti nám předvedli poctivý výkon v defenzivě, spoléhali na brejky a celkově zahráli velmi dobře, takže jsme to měli dost těžké. Museli jsme dobývat obranu soupeře, a to je ve fotbale to nejtěžší. V první půli jsme hráli možná trochu pomaleji než obvykle, ale ve druhé bylo nasazení velmi dobré, domácí jsme přehrávali a šli za vítězstvím. Byli jsme mu velmi blízko a vedení 1:0 jsme měli uhájit. Nedokázali jsme však přidat druhý gól, a to rozhodlo, protože v závěru, kdy už hráli domácí vabank, jsme inkasovali smolný gól na 1:1."



Sestavy


FK Dobrovice
O. Bartoš [-] - O. Soběslav [-] , M. Volf [-] (75. M. Žižka [-] ) , M. Petrlák [-] , J. Petlička [-] (69. P. Bernát [-] ) , T. Osvald [-] , R. Žaloudek [-] , T. Valenta [-] , L. Kühnel [-] (85. P. Klain [-] ) , M. Routek [-] , J. Sodoma [-] (76. D. Miškovský [-] )

FC Slavoj Vyšehrad
M. Otáhal [-] - O. Brejcha [-] , O. Švejdík [-] , V. Mareš [-] , P. Rys [-] , J. Zákostelský [-] , D. Čapek [-] (92. D. Krejdl [-] ) , P. Čapek [-] (89. J. Neuberg [-] ) , F. Drobílek [-] (75. D. Kozel [-] ) , M. Rataj [-] (82. J. Vejvar [-] ) , V. Pardubský [-]

Počet diváků: 180. Rozhodčí: Hájek Robert - ČECHLOVSKÝ Ondřej, ŠIMEK Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

David Podzimek

Expert: Daniel Černý
Tip experta: výhra hostů

Vyšehrad potvrdí roli favorita a zvítězí, ale nebude to rozhodně lehký zápas.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů