2:1
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.04.2019 10:15

23.kolo, ČFL A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Převýšov potvrdil domácí formu, Písek venku opět nebodoval


Branky


11

Souboj týmů, jejichž výkonnost doma a venku je jako den a noc. Zatímco Převýšov je doma považován téměř vždy za favorita, Písek venku na jaře dvakrát prohrál. Jestli tyto předpoklady budou pokračovat i nadále se mohli přesvědčit diváci ve východočeské vísce.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Své šance Písek nevyužil, Převýšov se z jedné trefil

Na první větší šanci nečekali fanoušci, kteří si na utkání našli cestu, vůbec dlouho. Již v 7. minutě si písecký Ratkovič všiml vyběhnutého gólmana a zkusil ho přelobovat. Nezbývalo mnoho, ovšem míč se nakonec snesl jen na horní síť. Na opačné straně pak dalekonosnou střelou zahrozil domácí Špidlen, jeho pokus ale těsně minul tyč. Na míči se o něco více drželi domácí fotbalisté, kteří svůj tlak vystupňovali v první gól. Ve 37. minutě se ocitl před Tomovou svatyní zcela osamocený Novák a zblízka skóroval.

 

V závěru poločasu Písek získal převahu a vytvořil si dvě velké šance na srovnání stavu, nicméně zůstaly neproměněny. V prvním případě po akci do otevřené domácí obrany střílel za strany těsně vedle Voráček a ve druhém pak před brankou úplně volný Presl trestuhodně promáchl. Domácí Převýšov tak udržel vedení do konce poločasu a do kabin šel s psychologickou výhodou.

Převýšovský Novák zařídil i druhý gól, který byl nakonec rozhodující

Do druhého dějství Převýšov vystřídal brankáře a místo zraněného Petra se mezi tři tyče postavil Dunda, který byl hned byl v permanenci. Písecký forvard Presl z dobré pozice zamířil k levé tyči, jíž těsně minul. Od 56. minuty následně byla k vidění zajímavá pětiminutovka. Za píseckou obranu dostal ideální přihrávku Novák, v souboji o míč přetlačil brankáře Tomu a poslal ho do opuštěné branky. Písek si naději na bodový zisk vzal ale záhy zpět. Na konci dobře zahrané standardky byl hlavičkující stoper Běloušek a snížení bylo na světě.

 

Další průběh ovlivnilo velké množství střídání na obou stranách a také nemalý počet rozdaných žlutých karet, jak to často na převýšovském hřišti bývá zvykem. Fotbalistům od řeky Otavy se nicméně vyrovnat nepodařilo ani v nastaveném čase, a tak si Převýšov žádné body z domácího hřiště utéct nenechal.

 

Zdroj: fcpisek.cz (redakčně upraveno)



Ohlasy k zápasu


SK Převýšov
Asistent Tomáš Hrabík: "Do utkání vstoupila obě mužstva s touhou vyhrát. Obě si vytvořila několik šancí. My proměnili dvě, což nám stačilo k tříbodovému zisku."

FC Písek
Trenér Milan Nousek ml.: "Chtěli jsme navázat na výhru z minulého kola, po taktické stránce jsme byli dobře připraveni. Domácí tým hrál jednoduchý, nakopávaný, ale hodně bojovný fotbal. To nám moc nesvědčilo a soupeř zápas svou bojovností urval pro sebe. Inkasovali jsme dva góly, když jsme trestuhodně nepohlídali hráče. Neproměnili jsme šance, které jsme měli. Kvůli tomu je výsledek takový, jaký je."



Sestavy


SK Převýšov
R. Petr [-] (46. R. Dunda [-] ) - D. Ličman [-] , P. Veselka [-] , J. Špidlen [-] , L. Vyšehrad [-] , J. Černý [-] - T. Sedláček [-] , P. Novák [-] (85. S. Chocholatý [-] ) , M. Kopáč [-] , T. Hynek [-] (90. R. Doležal [-] ) - T. Bastin [-] (77. D. Živný [-] )

FC Písek
M. Toma [-] - F. Vacovský [-] (67. R. Vávra [-] ) , T. Ulbrich [-] , T. Benetka [-] (80. T. Pecka [-] ) , M. Voráček [-] , M. Held [-] , O. Běloušek [-] , A. Presl [-] , A. Ratkovič [-] (57. D. Pinc [-] ) , J. Held [-] , V. Hrachovec [-]

ŽK: 65. T. Sedláček , 73. L. Vyšehrad , 75. P. Veselka , 86. D. Živný - 75. M. Held , 89. A. Presl , 90. O. Běloušek .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: Cihlář Jan - CUPL Zbyněk, ŠPINDLEROVÁ Zuzana.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
David Podzimek

Expert: Daniel Černý
Tip experta: výhra domácích

Převýšov využije výhodu domácího prostředí a zvítězí.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza