0:1
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.04.2019 17:00

23.kolo, ČFL A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Velvary doma poprvé v sezoně padly, Litoměřicko dobylo jejich stadion jediným gólem


Branky


12

Jediný celek, který z celé ČFL ještě doma neprohrál po 90 minutách, jsou středočeské Velvary. S vizí tuto bilanci ukončit přijelo Litoměřicko, které na jaře dokáže předvádět výkony jak na houpačce.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První půle branky nepřinesla, ale šance na to byly

Hodně spálených šancí bylo vidět na stadionu Velvar. Hned s tím začali v úvodu hosté, když první šanci ke skórování promarnili ve 4. minutě, Vernerův přízemní centr do vápna netrefil dobře Bulíř. Hra se v průběhu první pětačtyřicetiminutovky přelévala nahoru dolů, ovšem ani jedna z více či méně nadějných akcí nevedla ke změně stavu. Do přestávky tomu tak zůstalo i po největší příležitosti první půle, když se v její poslední minutě na Hanušův roh naskočil Rubeš a orazítkoval tyč Měsíčkovy branky. Krátce na to poslal hlavní rozhodčí Mudra hráče obou mužstev do kabin za bezgólového stavu.

Rozhodl jediný gól, který dal hostující Surmaj

Domácí se po přestávkových instrukcích svého trenéra pustili do Litoměřicka zhurta a posílali jeden centrovaný balón za druhým před branku Ordelta, který však odolával a i s pomocí spoluhráčů držel čisté konto. Největší dosavadní šanci Velvar v 65. minutě měl na svědomí osamocený Polák, ale jeho hlavička mířila nad břevno. Čím dál bylo jasnější, že tým, kterému se jako prvnímu podaří dopravit míč mezi tři tyče, získá do zbytku zápasu obrovskou výhodu. Takřka klinickou smrt přežili hosté v prvních vteřinách poslední desetiminutovky, když si prudký přízemní centr našel na druhé tyči zcela volný Doležal, ale neposedný míč se mu po kopačce svezl a nebyl zacílen do zívající branky.

 

Platilo tak opět otřepané "nedáš, dostaneš". Valenta si na půlce zkrotil balón a vydal se směrem k brance domácích, tam se dostal až takřka k brankové čáře, a tentokrát svoji přihrávkou po zemi Surmaje nalezl a ten, ač tísněn, našel místo mezi padajícím gólmanem a levou tyčkou jeho branky. Domácí Velvary pak zareagovali nasazením Kalaše a vysunutím stopera a kapitána Obrtlíka na hrot. Litoměřičtí si však počínali již zkušeně a tři body z Velvar uhájily. Staly se tak prvním týmem letošní sezony, který dokázal Slovan v jeho domácím prostředí přemoct po řádné hrací době.

 

Zdroj: fklitomericko.cz (redakčně upraveno)



Ohlasy k zápasu



FK Litoměřicko
Trenér Zdeněk Hašek: "První poločas byla naše hra dobrá, jen tomu chyběla branka. Možností, kdy jsme se mohli prosadit, bylo hodně. Na konci poločasu ještě nastřelíme tyčku, ale prostě to tam nepadlo. Ve druhém poločase jsme přežili dvě tutovky domácích a pak na konci po hezké akci Surmajem rozhodli o vítězství. Celkově si myslím, že se hrál slušný fotbal, kterému pomohla kvalita hrací plochy. Dnes to bylo o tom, kdo vstřelí branku, ten vyhraje. Z tohoto pohledu jsme byli šťastnější my. Vítězství je umocněno tím, že jsem se stal včera dědou, a tak můžu vnučku Štěpánku hezky přivítat na tom našem světě."



Sestavy


Slovan Velvary
J. Měsíček [-] - P. Šalda [-] , M. Polák [-] , J. Kafka [-] , B. Havel [-] (84. J. Kalaš [-] ) , T. Nosek [-] , V. Pavlíček [-] (78. M. Doležal [-] ) , J. Ludvík [-] , L. Vopat [-] , T. Tenkl [-] , M. Obrtlík [-]

FK Litoměřicko
A. Ordelt [-] - J. Rubeš [-] , T. Bulíř [-] , D. Dolejší [-] (67. D. Surmaj [-] ) , D. Krištof [-] (90. J. Chábera [-] ) , . Štefko, [-] , L. Kodad [-] (46. P. Valenta [-] ) , M. Hanuš [-] , J. Šimkovský [-] , M. Verner [-] (86. M. Novák [-] ) , P. Ippolito [-]

ŽK: 25. T. Tenkl - 56. M. Hanuš , 84. . Štefko, .
Počet diváků: 154. Rozhodčí: Mudra Zdeněk - PASTYŘÍK Vladimír, PATÁK Viktor.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

David Podzimek

Expert: Daniel Černý
Tip experta: remíza

Tento zápas nemá favorita a skončí spravedlivou remízou.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů