M. Hanuš 16. (p.)
M. Novák 49.
2:4
(1:3)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.04.2019 10:30

22.kolo, ČFL A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Souboj mladých mužstev vyzněl lépe pro hosty, Benešov si odváží výhru z Litoměřic


Branky


16. M. Hanuš (p.) , 49. M. Novák - 10. V. Engelmann , 19. Z. Vrňák (p.) , 40. V. Engelmann , 74. V. Engelmann
16

Benešovští hráči přijížděli na půdu Litoměřicka s tím, že konečně chtějí protrhnout střeleckou smůlu a po dvou bezgólových remízách se trefit a nejlépe vyhrát. Litoměřičtí by však brali klidně stejný výsledek jako minule, když díky nejtěsnější výhře venku obrali o všechny body Králův Dvůr.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Chyby Litoměřicka a efektivita Benešova určily poločasové vedení hostů o dvě branky

Byli to benešovští, kdo se dostal k první vážnější akci. Po přihrávce napříč pokutovým územím ještě domácí zachránilo břevno, ale na odražený balón nejpohotověji a nejdůrazněji zareagoval Engelmann a v 10. minutě otevřel skóre i svůj brankový účet. Netrvalo dlouho, přesněji šest minut, a bylo vyrovnáno. Po jasném faulu na Krištofa v pokutovém území se míče chopil Hanuš a svým prvním gólem v sezóně vyrovnal.

 

V 18. minutě po zmatkách domácích ve svém vápně následoval další pokutový kop, pro změnu ve prospěch Benešova. Ordeltovi se i přes dotek střelu hostujícího kapitána Vrňáka vytěsnit nepodařilo a hosté měli opět výsledkově navrch. Diváci pak byli svědky zejména soubojového fotbalu ve středu pole s řadou nepřesností a z toho plynoucích ztrát balónů. Po jedné špatné rozehrávce se do obrovské příležitosti dostal opět hráč Benešovam, Ordelt ale Hamplův pokus zneškodnil.

 

Poté hostující Středočeši nepohrdli darovanou šancí a pět minut před přestávkou využili chybné rozehrávky Litoměřicka, když na konci akce stál opět Engelmann, který svým druhým zápisem poslal Benešov už do dvougólového náskoku. Za tohoto stavu se i odešlo do šaten.

Rozdíl ve skóre zůstal stejný, góly padly ještě po jednom do každé branky

V kabině domácích to muselo v poločasové pauze burácet a jak se zdálo, důrazná domluva trenéra Haška zabrala. Aktivním napadáním získali Litoměřice ve 49. minutě míč, Dolejší ho přiťukl Novákovi a ten prostřelil Rotbauera. Na případný zvrat zbývalo ještě přes 40 minut a hráčům ve žlutomodrých dresech nešlo snahu o jeho naplnění upřít. Ačkoliv řada jejich šancí vypadala slibně, nedařílo se jim dostat do finálního momentu, v němž by dokázali zakončit. A tak si vzali slovo opět hosté a čtvrt hodiny před koncem zápas definitivně rozhodl kdo jiný než Engelmann, který tak dovršil svůj hattrick.

 

I přesto se domácí nevzdali, trenér Hašek stáhl v závěru obranu na tři muže, ale šance nepřicházely. Benešovský obranný blok ve vápně byl přeci jen příliš zahuštěný a jakékoli náznaky dokázal blokovat. Další branka už nepadla a Benešov tak odváží cenné čtyřbrankové vítězství z horké litoměřické půdy.

 

Zdroj: fklitomericko.cz (redakčně upraveno)



Ohlasy k zápasu


FK Litoměřicko
Trenér Zdeněk Hašek: "Naše individuální chyby zavinily dnešní prohru. Bohužel naše lajdáckost v řešení defenzivy nás sráží. Vstup do utkání se nám povedl, byli jsme aktivní a měli několik příležitostí. Rychlý protiútok soupeře vedl k první brance, pak jsme se dostali do hry penaltou po faulu na Denise, ale soupeři jsme nabídli naší hloupostí pokutový kop také a na konci poločasu byla branka na 1:3 z chyby, kdy jsme zbytečně nahrávali k brankáři. Vstup do druhého poločasu byl z naší strany dobrý, rychlá branka nám pomohla, ale bohužel jsme nevyužili další šance a tak následoval trest v podobě branky na 2:4. Prohra mě mrzí hlavně kvůli fanouškům, ale my musíme pracovat dál a věřit koncepci, kterou jsme nastolili. Naše cesta hledání bude ještě trnitá, ale to se dalo očekávat. Potřebujeme vybudovat kádr s perspektivou a charakterem."

SK Benešov
Trenér Josef Laštovka: "My jsme se na zápas připravovali s tím, že jsme věděli, že Litoměřicko chce hrát fotbal a někdy jeho hráči jdou až do moc velkého rizika. Proto jsme se snažili napadat ve více lidech a přinutit je k chybám. Tento cíl nám nakonec dobře vyšel a z takových situací jsme skórovali. I díky tomu jsme dnešní zápas zvládli a odvážíme cenné body."



Sestavy


FK Litoměřicko
A. Ordelt [-] - J. Rubeš [-] , T. Bulíř [-] (75. J. Greš [-] ) , D. Dolejší [-] , D. Krištof [-] , L. Kodad [-] (65. . Štefko, [-] ) , M. Hanuš [-] , J. Šimkovský [-] , M. Verner [-] , M. Novák [-] (72. P. Valenta [-] ) , P. Ippolito [-] (65. D. Surmaj [-] )

SK Benešov
N. Rotbauer [-] - O. Rataj [-] , J. Vosáhlo [-] , D. Filip [-] , Z. Vrňák [-] (77. F. Zoubek [-] ) , D. Pedro [-] - A. Lauricella [-] (75. O. Urban [-] ) , O. Brokeš [-] , M. Azilinon [-] (62. M. Turek [-] ) , V. Engelmann [-] - P. Hampl [-] (81. M. Sklenička [-] ) -

ŽK: 62. M. Azilinon , 72. A. Lauricella , 85. O. Rataj .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Severýn Vojtěch - MUSIL Jiří, CICHRA Matěj.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: remíza

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

David Podzimek

Expert: Ludvík Tůma
Tip experta: remíza

Nevím, co víc napsat než to, že je to za mě remízový zápas.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích