T. Bastin 45. (p.)
T. Bastin 57. (p.)
2:1
(1:0)
84. M. Volf
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.03.2019 10:15

18.kolo, ČFL A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dva proměněné pokutové kopy přinesly Převýšovu vítězný vstup do jara, Dobrovice zvládla pouze snížit


Branky


45. T. Bastin (p.) , 57. T. Bastin (p.) - 84. M. Volf
16

Na východ Čech do Převýšova si pro první jarní body přijela výprava z Dobrovice, která jich měla na svém kontě po podzimu o 5 více než její protějšek. Plán domácích byl však naopak žádné body neztratit a dotáhnout se na první šestici.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Diváky z letargie vytrhla až penalta v nastaveném čase

Zápas příliš fotbalové krásy nepobral a hra se odehrávala zejména mezi šestnáctkami. Boj ve středu hřiště a velký počet nepřesností zapříčinily, že se na větší vzrušení před brankou muselo čekat docela dlouho. Na každé straně byla k vidění jedna velká šance, domácí orazítkovali tyč a hostující Sodoma brankáře Petra nepřekonal. V nastavení pak sudí Pastyřík nařídil pro domácí pokutový kop za ruku ve vápně, který si vzal na starost Bastin a Bartoše v dobrovické bráně překonal. Gól do šatny tak zajistil domácím vedení 1:0 a psychologickou výhodu.

Penalta číslo dvě opět pro domácí, Bastin připsal druhý zářez a zároveň vítěznou trefu

Do druhého dějství nastoupila o poznání aktivněji Dobrovice, jejíž hráči dokázali Petra několikrát zaměstnat. Byli to ale znovu domácí, kteří se vytasili s gólem a opět jim pomohla penalta po faulu na aktivního Labíka, kterou i podruhé proměnil v 57. minutě Bastin. Hosté se snažili něco vymyslet a výsledek zvrátit, ale dlouho se jim to nedařilo. Záblesk naděje přinesla 79. minuta, kdy i jim rozhodčí nabídl výhodu pokutového kopu. Na puntík si míč postavil kanonýr Volf, ale jeho pokus Petr bravurně zneškodnil. Za chvíli už ale souboj těchto postav vyšel pro dobrovického útočníka, který po centru z levé strany volejem nedal domácímu golmanovi šanci a snížil na 2:1. To nakonec byl i výsledek konečný, i když nechybělo mnoho a gól mohl padnout v závěrečných minutách na obou stranách. Kopáč ale riskantní hru Dobrovice ve stylu vabank ke skórování nevyužil, stejně jako nepochodil ani pokus hostů z 89. minuty. Převýšov tak středočeský celek dotáhl na dostřel dvou bodů.



Ohlasy k zápasu


SK Převýšov
Útočník Tomáš Bastin: "Zápas ovlivňoval dost silný vítr a bylo to hlavně o soubojích, jako to u nás bývá zvykem. Jinak podlě mě naprosto vyrovnané utkání. Co se týče penaltových situací, myslím, že všechny byly posouzeny správně. V posledních 10 minutách nás soupeř docela zatlačil a nakonec snížil zaslouženě na 2:1. Nás podržel výborně chytající Petr a i díky němu připisujeme hned na úvod jara cenné vítězství."

FK Dobrovice
Útočník Marek Volf: "Zápas jsme začali dobře, měli jsme dvě tři šance ale neproměnili jsme. Soupeř poprvé zahrozil až kolem 20. minuty, kdy po rychlý akci nastřelili tyč. Pak před poločasem po naší ruce ve vápně proměnili penaltu. Do druhýho poločasu jsme šli s tím, že s výsledkem musíme něco udělat. Bohužel po rychlém brejku domácích byla další penalta. Po prostřídání jsme se trochu zvedli, já nejdřív 80. minutě neproměnil penaltu, ale o chvíli později jsem snížil na 2:1. Soupeř si však vedení už pohlídal. Je to škoda, za výkon jsme si nějaké body zasloužili odvést."



Sestavy


SK Převýšov
R. Petr [-] - J. Špidlen [-] , J. Černý [-] , J. Jarkovský [-] , L. Vyšehrad [-] - T. Sedláček [-] , M. Kopáč [-] (90. P. Novák [-] ) , T. Hynek [-] (53. D. Živný [-] ) , T. Labík [-] (90. D. Ličman [-] ) , R. Korba [-] - T. Bastin [-] (81. D. Koubek [-] )

FK Dobrovice
O. Bartoš [-] - L. Kühnel [-] , M. Routek [-] (86. P. Klain [-] ) , J. Sodoma [-] (71. D. Miškovský [-] ) , J. Petlička [-] (46. P. Bernát [-] ) , T. Osvald [-] (63. M. Volf [-] ) , M. Petrlák [-] , R. Žaloudek [-] , T. Valenta [-] (78. A. Fotr [-] ) , P. Tvaroha [-] , O. Soběslav [-]

ŽK: 8. R. Korba , 41. J. Špidlen , 79. L. Vyšehrad - 57. O. Soběslav .
Hráči zápasu: R. Petr , T. Bastin .
Počet diváků: 170. Rozhodčí: Pastyřík Vladimír - MUDRA Zdeněk, SZIKSZAY Ladislav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: remíza

David Podzimek

Expert: Tomáš Matějka
Tip experta: remíza

Převýšov nedá nic zadarmo a doma neprohraje.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích