3:2p.
(1:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.06.2019 17:00

28.kolo, Divize A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Hořovicko potřebovalo bodovat a proti Rakovníku to dokázalo


Branky


19

Fotbalisté SKR na jaře válí. Svou šňůru bez prohry mohli protáhnout v Hořovicích, kde místní klub potřeboval bod k záchraně. Samotné utkání se hrálo za nepříjemného vedra, ale podmínky jsou samozřejmě pro oba stejné. O náboj v tomto zápase taktéž nebyla nouze.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Borkovec měl být vyloučen

Začátek zápasu nenabídl nic vzrušujícího, hosté museli dávat pozor na aktivního Pyška, který své situace řešil unáhleně. Ukázal však, že přes levou rakovnickou stranu vede cesta. Ve 13. minutě se do první šance dostali žluto-modří a hned z toho byl gól. P. Tvrz vybojoval na pravé straně míč, našel ve vápně osamoceného Severina a ten mířil přesně - 0:1. Hořovicko nevykazovalo příliš kvalitu a sedm minut po úvodní brance inkasovalo znovu. Červený se rychlostně prosadil přes Machurku a z úhlu napálil míč k zadní tyči - 0:2.

 

Po druhé brance aktivita SKR trochu opadla a domácí šli za kontaktní brankou. Ta přišla po půl hodině hry, když se Bělohlávek prohnal po levé straně, Besta nevystoupil proti míči a hořovický fotbalista dával míč pod sebe do vápna na Březinu, který měl snadnou úlohu - 1:2. Domácí bod k záchraně opravdu potřebovali a bylo to znát. Nakloněná rovina se začala projevovat.

 

Sklenka si počínal nedovoleně ve vlastní šestnáctce a Borkovcův únik hasil tou nejvyšší možnou daní. Penalta byla jasná, ale úder hlavou Borkovce do obličejové části Sklenky volal po červené kartě. Sudí Aubrecht překvapivě volil žlutý kartónek. K penaltě se postavil Balvín a poslal míč vedle levé tyče! Největší šanci na vyrovnání tak domácí těsně před koncem poločasu nevyužili a do kabin se tak šlo za těsného vedení hostí.

Hořovicko šlo za bodem

Do druhého poločasu udělal trenér Kuchař rozumnou změnu, když Borkovce stáhl ze hry. Již během první půle byly k vidění ostřejší zákroky a právě tento hráč byl i vzhledem k bývalé klubové příslušnosti právě v barvách SKR často vyhledáván. Hořovicko na nic nečekalo a šlo za vyrovnáním. Z přímého kopu Šíma jen přihlížel, jak míč letí z kopačky Březiny do břevna. Domácí byli oproti první půli více na míči a dá se říci, že Rakovník se ke své hře moc nedostával.

 

Naopak Hořovicko stále hrálo svou hru, dlouhými míči do stran hledali fotbalisté v modrých dresech aktivního Pyška a vůbec diktovali tempo hry. Čas plynul a rovina sudích byla bezesporu nakloněná. Hořovicko se dočkalo vyrovnávací branky. Na levé straně přišel o míč Pucholt, Pyšek zatáhl míč do vápna a přenesl jej na druhou stranu šestnáctky, kde uklízel do odkryté svatyně Přibyl - 2:2.

 

S domácími pokusy zpoza vápna si poradil Šíma, na druhé straně standardky hostí ohrožení branky nepřinesly. Zbytek zápasu byl nervózní, nikdo nechtěl udělat chybu a gól na obou stranách visel ve vzduchu. S pěknou střelou se předvedl Schwendt zpoza vápna, jeho pokus ale Grégr konečky prstů vytáhl. Po jedné ze standardek hostí byl sražen ve vápně Krupička, sudí ale tento zákrok vyhodnotil v souladu s pravidly. Další branka už nepadla, a tak se šlo do penalt, kdy rozhodla neproměněná penalta Sklenky o plusovém bodu pro domácí.



Ohlasy k zápasu


SK Hořovice
Jaroslav Kuchař, trenér: Celý týden jsme tento zápas řešili, potřebovali jsme bodovat. Rakovník má dobrý mančaft, bylo to vyhecované jako kdyby se hrálo derby. My jsme hráli náš fotbal, drželi jsme více míč. Soupeř dal ze dvou šancí dva góly, my jsme snížili a neproměnili jsme penaltu. Borkovec byl přemotivován, dostal žlutou kartu, kterou ho rozhodčí ušetřil. O poločas jsem ho raději stáhl, udělali jsme nějaké změny a trpělivostí jsme zvládli vyrovnat. Místo abychom přidali třetí gól, tak jsme se báli o výsledek. Nakonec to vyšlo a slavili jsme udržení.

SK Rakovník
Marek Tvrz, předseda klubu: Dostali jsme se do zaslouženého dvougólového vedení. Soupeř po dvou chybách vyrovnal a ještě neproměnil pokutový kop. Jsme rádi, že jsme dohráli v plném počtu hráčů. Soupeř získal kýžené body k záchraně. Více bych to nerozebíral. Jsme rádi, že jsme udrželi třetí místo v tabulce.



Sestavy


SK Hořovice
D. Grégr [-] - D. Klimeš [-] , T. Balvín [-] , J. Machurka [-] , P. Borkovec [-] (46. T. Přibyl [-] ) , J. Mach [-] , J. Pyšek [-] (86. V. Krupička [-] ) , J. Kuchař [-] , V. Zítek [-] (79. M. Šum [-] ) , T. Březina [-] (64. J. Andrle [-] ) , O. Bělohlávek [-]

SK Rakovník
P. Šíma [-] - R. Hamouz [-] (58. Z. Weis [-] ) , Z. Schwendt [-] , J. Krupička [-] , P. Besta [-] , P. Tvrz [-] (66. J. Červený [-] ) , J. Severin [-] , J. Červený [-] , T. Pucholt [-] , J. Sklenka [-] , K. Vilímek [-]

ŽK: 44. P. Borkovec - 39. R. Hamouz , 58. P. Tvrz , 69. J. Červený .
Počet diváků: 130. Rozhodčí: Aubrecht Jan - ŠMAT David, TALPÁŠ Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů