5:0
(3:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.05.2019 17:00

25.kolo, Divize A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vaněk čtyřmi góly popravil Beroun


Branky


5. F. Vaněk (p.) , 17. F. Vaněk , 45. M. Hromada , 58. F. Vaněk , 80. F. Vaněk
23

Další duel soupeřů z tabulky. Střed soutěže je velmi vyrovnaný, Soběslav na středočechy ztrácela tři body a případnou výhrou by se na Beroun dotáhla. Utkání měli domácí jednoznačně ve své režii, což vyjádřili nejen herně, ale také výsledkově.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Soběslav na nic nečekala

Soběslav od začátku zápasu udávala tempo hry a zaslouženě šla do vedení. Hned v 5. minutě se zleva prosadil přes bránícího hráče Varačka a postupoval do vápna, kde byl nedovoleně poslán k zemi. Penaltu si vzal na sebe Vaněk a nezaváhal - 1:0. Mladík Hůla, který sezonu zpět chytal III. třídu na Rakovnicku za Roztoky stranu sice vystihl, pokutový kop byl ale dobře zahrán. Vedení mohl navýšit Boháč, ale mířil jen do boční sítě. Dále to zkoušel po rohu hlavou Boháč, ale ani jeho hlavička nezasáhla cíl.

 

O pár minut později jihočeši udeřili znovu. Mazouch byl nedovoleně zastaven za vápnem a domácí měli k dispozici slibnou standardku. Tu vzal na sebe Vaněk a levačkou krásně vymetl šibenici na straně berounského brankáře - 2:0. Soběslav si v zadních řadách hru nekomplikovala a hrála jednodušše. V další šanci střelu Kutnera po centru z pravé strany zblokoval bránící hráč. Na druhé straně to zkoušel zpoza vápna Pipiška, ale jeho nadějná střela by zblokována na roh.

 

Ve 27. minutě postupoval zleva Varačka. Poradil si se Štrougalem a dále dotírající Pipiška znemožnil domácímu hráči lepší zakončení než šajtlí do Hůly. Krátce poté postupoval směrem vpřed Vaněk, který za obranu nahrál na druhou stranu vápna Varačkovi, jehož pokus z dobré pozice Hůla vyrazil. Ke kontaktnímu gólu byl blízko Krůta, ale za přítomnosti bránícího hráče nedostal prostor k zakončení.

 

Ve 39. minutě to z přímého kopu zkoušel Mazouch, ale jeho střele pár decimetrů scházelo. Plynuly poslední minuty prvé půle a dlouhý odkop Kuníka si za obranou našel Vaněk. Následoval souboj s bránícím hráčem, ve kterém byla domácí devítka úspěšnější a střela, proti které se zaskvěl Hůla. Hned poté se hra přenesla na druhou stranu, ale Beroun nebyl v šestnáctce soupeře dosti důrazný. Závěr půle patřil Vaňkovi. Ten posadil na hlavu Hromady krásný centr, kterému slušelo přesné zakončení a přesně to nikým nehlídaný Hromada udělal a hlavou nedal hostujícímu brankáři šanci - 3:0.

Obránce Chotovinský musel do branky

Do úvodní šance druhé půle se dostal velmi aktivní Vaněk, ale střelou do středu branky pouze vyzkoušel Hůlovu pozornost. Později toto opakoval i Varačka, který také mířil do koše berounského brankáře a následně hlavičkou Hromada do stejných míst. V 58. minutě byl Hůla překonán. Kutner zakryl míč kousek za vápnem a prostrkával jej na druhou stranu šestnáctky. Tečí bránícího hráče minul kulatý nesmysl Hromadu a mířil směrem k Mazouchovi. U něj se ale zjevil Vaněk, doslova mu ukradil míč a prostřelením brankáře zkompletoval hattrick - 4:0.

 

S oslavami gólu se neslo i nucené střídání brankáře Kuníka, který ze zdravotních důvodů musel ze hřiště a nahradil ho obránce Chotovinský, který se hned následně prezentoval nekompromisním výběhem a pádem pod nohy skoro až na kraj vápna. Po hodině hry byl faulován Varačka a k dispozici byl pro domácí další pěkný přímák, který poslal nyní Vaněk vysoko nad. V 70. minutě špatně rozehrál Hůla a našel Vaňka. Ten mu chtěl poslat zpátky pozdrav formou lobu, moc nechybělo.

 

Beroun měl během zápasu několik možností na centr do vápna, ale dosti centrů bylo nepřesných, a tak štředočeši ztráceli možnost ohrozit branku. Ani přímý kop zpoza vápna po faulu na Horela nebyl využit. Na druhé straně neuspěl s dalším lobem Vaněk. Po vysunutí střídajícím Dvořákem mezi obránce již byl autor hattricku přesný a přidal další branku - 5:0. Zápas pomalu a jistě spěl do svého konce. Přímý kop hostí vyrážel Chotovinský s problémy na roh. Na druhé straně krotil Hůla Bouchalův pokus ze střední vzdálenosti.

 

V závěru zápasu měl Beroun šanci alespoň na čestný gól. Přímý kop za vápnem vzal na sebe Lhotka. Míč poslal přes zeď do náruče Chotovinského, kterému ale z koše vypadl a z následné dorážky bylo branky dosaženo. Bohužel pro hosty z ofsajdového postavení, a tak nakonec odjížděli ze Soběslavi nejen s pěkným debaklem, ale také bez vstřelené branky.



Ohlasy k zápasu


FK Spartak Soběslav
Michal Lemberka, vedoucí týmu: Od začátku byl zápas jasně v naší režii. Po celou dobu jsme kontrolovali hru vyjma dvou šancí vždy ke konci obou poločasů. Vyzdvihl bych výkony čtyřgólového Vaňka a obránce Chotovinského, který musel poslední půl hodinu do branky místo zraněného Kuníka.

Český Lev - Union Beroun
Štěpán Beránek, vedoucí týmu: Zasloužené vítězství domácích. Po většinu utkání byli lepším týmem.



Sestavy


FK Spartak Soběslav
M. Kuník [-] (60. K. Chotovinský [-] ) - V. Zeman [-] , J. Boháč [-] (77. D. Suda [-] ) , J. Suchan [-] , M. Hromada [-] - L. Podráský [-] , P. Bouchal [-] , F. Vaněk [-] - A. Kutner [-] (67. M. Dvořák [-] ) , M. Varačka [-] (73. M. Smetana [-] ) , T. Mazouch [-] (70. V. Žalda [-] )

Český Lev - Union Beroun
M. Hůla [-] - M. Horel [-] , M. Štrougal [-] , M. Pelikán [-] (73. J. Král [-] ) , D. Rigo [-] , P. Pipiška [-] (55. M. Krčma [-] ) , T. Břížďala [-] , J. Počta [-] (60. D. Soukup [-] ) , T. Lhotka [-] , D. Počta [-] (70. T. Ježek [-] ) , J. Krůta [-] (46. L. Sklenář [-] )

ŽK: 31. J. Boháč , 66. T. Mazouch - 66. T. Lhotka .
Hráči zápasu: F. Vaněk .
Počet diváků: 223. Rozhodčí: Šob Aleš - HALEŠ Vladan, PRŮCHA Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tomáš Pešek

Expert: Kamil Tobiáš
Tip experta: výhra domácích

Soběslav je doma silná, má podporu fanoušků a myslím si, že utkání s Berounem zvládne.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Funkcionář, Trenér, Asistent trenéra, Zdravotník, Sponzor - SK Klatovy 1898 | Plzeňský | Klatovy

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích